Miért veszélyesebb, ha a baba a 8. hónapban születik, és kevésbé, ha a 7. -ben?
Figyelt kérdés
Ezt soha nem értettem, hiszen a 8. hónapban már nagyobb, fejlettebb, azt gondolnám, hogy jobb eséllyel indul az életnek. Csak azért kérdezem, mert egészségügyi problémám miatt az orvosom felkészített, hogy a 36. hét környékén megcsászároznak.2010. júl. 3. 19:19
1/3 anonim válasza:
Ezt már én is hallottam, de szerintem ez hülyeség. A tüdő miatt mondják, mert állítólag az csak a 8. hónapban fejlődik ki. Nem tudom, én a 8. hónapban születtem, semmi gond nem volt a tüdőmmel. Én is úgy gondolom, hogy minél tovább van bent, annál fejlettebb lesz.
2/3 anonim válasza:
Én úgy tudom, azért mondják ezt, mert egy 7 hónapra született babának nagy adag tüdőérlelő gyógyszerre van szüksége, mert a tüdeje biztosan éretlen még, de a 8. hónapban már valamilyen szinten érett lehet a tüdő, és nehezebb a gyógyszer mennyiségét az érettséghez képest beállítani. A túl kevés vagy túl sok gyógyszer is problémát okozhat.
3/3 anonim válasza:
Ez egy babona.
Öcsém 7 hónapra született (32. hét), és 12 órát élt. A fiam 8 hónapra született (35+5 hét), és stramm, erős kis legény. Sokan örülnének, ha 9 hónapra születne 3 kilós babájuk, mint nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!