Most néztem a neten, hogy sokkal veszélyesebb ha 35-év felett szül az ember . , Miért?
Szia!
Én a nagynénémről tudok csak nyilatkozni. Ő világ életében halogatta a gyerekvállalást, fiatal korában nem is igazán szerette a gyerekeket, meg kell mondani.
Aztán az élete úgy alakult,hogy AZ ELSŐ gyerekét 35 évesen szülte. A terhessége elég komplikációs volt. Vizesedett, cukorbeteg lett, rengeteget hízott az elején még így is, vérnyomás bajai voltak.
Mindenféle Down-kór vizsgálat, magzatvíz vétel-ami nem lett jó, még egy genetikai vizsgálatot kellett csináltatniuk. A terhességét kb. a 7ik hónapig végig izgulta.
Hálistennek egészséges babája lett, és egy tündér.
De hozzátenném ( kihangsúlyozom nem feltétlenül a kor miatt) a kora biztos, hogy közrejátszott. Azért az Ő szervezete se olyan fiatal ( az első gyerek bevállalásához) .
Itt vagyok Én, 23 évesen, semmi bajom lekopogom, és lehet h nem csak a 12év korkülönbség miatt , de tutira közrejátszik, az Én szervezetem jobban viseli a terhességel járó dolgokat.
Ezt azért írtam le, hogy lásd, megszenvedett a terhességgel, de semmi baja nem lett a babának, és nem is bánta meg, hogy így alakult.
28+4hkm
ÉN!!!!
2 hónapja szültem, 37 évesen, 2 gyerek van már.
Én nem engedtem meg az amniót mert nem volt rá kellő indok.
Ne is gondolj rá, hogy bármi baj lehet!
Azért veszélyesebb, mert a szervezet idősebb, rosszabbul reagál bizonyos helyzetekre. Nagyobb az esély, hogy beteg lesz, de ezeket a betegségeket már szűrik, így ez kilőve. Ha bármelyik orvos bármi olyat lát, ami gyanúra adhat okot, akkor kivizsgálnak, ennyi!
Ne aggódj, ez nem bizonyosság, hogy veszélyesebb, csak statisztika! Ettől még nálad minden rendben lesz:) Csináltass kombinált/integrált tesztet, és majd megnyugszol:)
Ne aggódj! Az idegeskedés rosszabb, mint a statisztika:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!