Észre venném ha elvetéltem?
Sziasztok. Pozitívat teszteltem, de nem tartott sokáig az örömöm, másnap barnás folyásom lett. Természetesen bepánikoltam. Felhívtam a dokim, ő javasolta, hogy kezdjem el szedni az utrogestan nevű gyógyszert, terhesvitamint, pihenjek és ha elmúlik a barnázás, 10-14 nap múlva menjek el és megnézzük ultrahangon, hogy mi a helyzet.
Na már most azóta természetesen csak agyalok, hogy vajon mi lehet odabent. Azt olvastam, hogy ha elment a baba, akkor az utro nem hagyja, hogy kitisztuljon a méh. Illetve arra is gondoltam már, hogy lehet csak kémiai terhesség volt és igazából csak a menzeszem akart megjönni, amit most ez a gyógyszer miatt leállítottunk? Ha elment a baba akkor még 10 napig (csúnyán fogalmazva) bennem lesz, mert nem tud kitisztulni a méhem?
Ha csinálnék még terhestesztet abból kiderülne valami? Ha minden ok, és megvan a baba akkor erősödne, ha véletlen elhalt akkor halványodna?
Ha nem marad a terhesség a progi semmit sem számít, nekem ugyan úgy megindult 2x is mellette, ha baj van és menni akar a progi nem tartja bent.
A fiamnál is barnáztam, kaptam progit ő itt is van.
Köszönöm, utolsó válaszoló, jó ezt hallani.
Tesómnak is volt sajnos egy vetélése, barnás folyással kezdődött neki, kapott utrogestan-t, de nem múlt el neki a vérzése, sőt. Ebből kiindulva nálam jó jelnek bizonyul, hogy elmúlt a barnázás. Lehet egyébként az is, hogy beágyazódási vérzés volt? Vagy az már a menzesz napján késő? Azt olvastam, hogy kb akkor jelentkezik, mint a nem várt mensi.
Nekem első terhességnél volt egy kis barnázás, kaptam progeszteront (szájon át, erre egyébként később azt mondták, h nem volt szerencsés, hatékonyabb hüvelybe), akkor elmúlt a barnázás, de pár nap múlva hirtelen vérezni kezdtem, végül mégis elment a baba 😞
Nem görcsöltem, nem is volt sok vér, és végül nem is indult meg a tényleges vetélési folyamat, majdnem egy hónap múlva fejezték be műtéti úton, pedig gyógyszerrel is indították a vetélést, de mégsem tisztultam ki teljesen, hiába vártak ilyen sokáig.
A második alkalommal már a menstruáció esedékessége napján erős pozitívat teszteltem, pont aznap mentem más miatt a nőgyógyászomhoz, így egyből kaptam progeszteront, most a 32. hetet töltöttem 😀
Szerintem kárt biztos nem okoztál vele, és nekem mindent megért, ha ez megmentheti a babát, még ha emiatt nagyobb is volt az esélye annak, hogy ha baj van, akkor nem lesz sima vetélés.
Szurkolok, hogy minden rendben legyen nálad is!
Vèrzès, barnàzàs nèlkül volt elhalt terhessègem, illetvre vèrzès mellett is kihordott, egèszsèges.
Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!