Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elveteltem es nagyon magam...

Elveteltem es nagyon magam alatt vagyok. Ez normalis?

Figyelt kérdés
2 napja elment a kezdetleges terhessegem amit mar régóta vártam. Nagyon gorcsolok még mindig, es erős verzesem van, szédülök, ráz a hideg.Lelkileg is teljesen kikeszit, állandóan sírni tudnék. A ferjem nem rég cseszett le hogy ugyan ne szenvedjek már ennyire... pedig előtte még tartom is magam, de ha fáj a hasam, gyengenek érzem magam nem tudok folyton jó képet vágni. Tényleg ennyire gáz ez tőlem hogy kértem tőle pár napot míg magamhoz terek? Szerinte tulreagalom...
2021. márc. 20. 21:36
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Először is sajnalom

Másodszor is jogod van gyászoln i és azt érezni amit erzel

Harmadszor a párod egy pocs

Szerencsére időben kiderult (nekem egyértelmű lenne) h neki nem akarok szulni

2021. márc. 20. 21:45
 2/10 anonim ***** válasza:
99%

Itt a FÉRJEDDEL vannak gondok, NEM VELED!

Egy vetélés fizikailag is megterhelö, lelkileg meg még inkább. Ilyenkor nagy szükség lenne arra, hogy a partnered melletted legyen és támogasson, mert egyrészt a párod, másrészt meg az elvesztett gyereketek apja.

Én nagyon átgondolnám, ennek a kapcsolatnak van-e jövöje, és ilyen embertöl érdemes-e gyereket vállalni. Ha valaki ennyire nem áll melletted most, az más helyzetekben ugyanígy magadra fog hagyni.

Sajnálom, ami veled történt,remélem, idövel helyreállsz lelkileg is.

2021. márc. 20. 21:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagyon nagyon sajnálom a dolgot, szerintem én jó pofát sem tudnék vágni még idegen előtt sem, nem hogy a férjem előtt. Szerintem, ha a mi babánk elmenne, a párom majdnem annyira szomorú lenne, mint én és támogatna. Most is nyugtatgat, amikor aggódom, hogy baja lesz a babának. Szerintem ez a normális. Gyászold meg a kisbabád és gondold végig, mit jelent neked, amit a férjed reagált és beszéljétek meg. Minden jót kívánok!
2021. márc. 20. 21:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom. Én akkor is képes voltam sírni, amikor sokadik próbálkozásra nem jött össze, nem is tudom mit csinálnék ha a hosszú várakozàs után elmenne.

A férjed meg nem érti. Rajta nem dgoznak a hormonok, nem érzi a fájdalmad, szerintem ő még odáig se jutott el, hogy felfogja hogy lehetne. Az én férjem csak a 30. héttől fogta fel hogy apa lesz.

De ez nem jogosítja fel, hogy lenéző legyen veled, vagy bunkó. Teljesen normális amit érzel, egy ilyenen nagyon nehéz túllépni, ahogy a körülöttem lévőkön láttam. Sógornőm csak akkor felejtette el a vetélését amikor a következő terhességét sikeresen végig vitte. Nevelőanyukám 3x vettélt, mai napig emlékszik mindegyikre (pár hetes terhességekről beszélünk).

Azt a köteléket ami anya és gyermeke között van egy apa akkor se értheti meg amikor már a kezében tartja a gyereket.

Kitartást kívánok neked, és gyors felépülést. Mind testileg, mind szellemileg.

2021. márc. 20. 21:57
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
Az első vetélésem engem is jobban megviselt, mikor született volna akkor is sírdogáltam, pedig akkor már a hadamban volt a fiam.
2021. márc. 20. 22:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom. Nem éltem át vetelest még, így nem tudom hogyan éreznék, hogyan kezelném. De azt gondolom főleg egy rég várt babánál ez nagyon fájdalmas dolog. Ereszd ki a gőzt. A pasik ezt sosem fogjak megérteni. Nekik a legtöbb esetben onnantól gyerek a gyerek, hogy a kezükben fogjak.
2021. márc. 20. 22:23
 7/10 anonim ***** válasza:
28%
Nem mindegy, hogy 4 hetes az a terhesség, vagy 10. A lelki részt én se nagyon tudom megérteni a 4 hetes esetében, mivel ott még nincs semmiféle baba. Viszont fájdalmad terhesség nélkül is lehet és a párodnak inkább segítenie kellene nem beszólogatni.
2021. márc. 20. 22:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Itt ez nem csak "érzésekről" van szó, hanem rengeteg hormonról is, amik a fogantatás pillanatában beindulnak. A vetélésnél az a sok hormon ami már termelődött, hogy felkészítsen arra hogy egy életet hozz létre, az kiürül, aminek következményeként biológiailag is valid ha nem érzed jól magad, amire nyílván rápakolódik az, hogy régóta szerettétek volna, és az hogy a férjed nem támogat.
2021. márc. 20. 22:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnàlom, lelkileg ilyenkor sokkal nehezebb, mint fizikailag.

Tartani magad a fèrjed előtt? Pont előtte nem kellene èrezned ennek a szüksègèt.

2021. márc. 21. 00:08
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nagyon sajnalom. Hogy atkell elned.. Meg kell gyaszolni es tenyleg a helyedben atgondolnam hogy ennek az embernek szulok e.en majdnem hasonlo helyzetben vagyok..

De pont amiert a parom egy paraszt nem tartom meg a kisbabat.. Sosem volt nellettem igazan nem tamogatott, lenyomott allandoan az onbizalmam mindenem.. Tonkretett es terhes lettem tole.

Furdal a buntudat es lelkiismeret a picike miatt biztos hogy pszichológushoz fogok jarni hogy segitsen feldolgozni ezt az egeszet es a picike nem tehet rola de tudom. Hogy ennek az embernek nem akarok soha gyereket szulni:(

Kitartast neked sok erot ehhez es tenyleg gondold at mert ilyen bunko nem lehet valaki meg ha ferfi is akkor sem:(

2021. márc. 21. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!