5 hetes terhes vagyok es rettegek az elozzo vetelesem
arnyekaban. Marc. -ban 11 heteen elveteltem. Es most e lebeg
a szemem elott. Ha egy kicsit faj a hasam mar az jar az
eszembe hogy erosodni fog es ezt a babat is elvesztem.
Normalis ez?
Figyelt kérdés
Van egy inygyulladasom ami mar jo par honapja tart a dokimat csak 2 honap mulva latom mivel kilfoldon vagyok!Kiderult hogy pajzsmirigy alulmukodesem van!!Felek hogy ezektol baja lesz a babanak(korai szules,rendellenesseg..).Voltam itt haziorvosnal aki elkudott ultrahangra(az elozo vetelesem miadt.Akkor leszek 6 hetes)mivel itt csak 12 hetesen ultrahangoznak eloszor.Es megkell ismetelem a vervetelt a pajzsmirigy miadt hogy kell e gyogyszer vagy sem.Es egyedul vagyok nem tudok senkit megkerdezni,beszelni dolgokrol.A szuleimnek nem mondom meg meg hogy terhes vagyok!!!Szegenyek nagyon kivoltak a multkor.Igy anyutol sem tudok dolgokat megkerdezni.Normalis az aggodasom?Csak egeszseges babat szeretnek!!!!!!
2008. okt. 1. 11:46
1/9 anonim válasza:
persze hogy aggódsz. Nagyon meviseli az ember lelkét egy baba elvesztése :( Viszont azzal nem javítasz vele ha aggódsz...
Hány éves vagy hogy nem mered megmondani a szüleidnek?
2008. okt. 1. 11:48
2/9 anonim válasza:
Sajnos én is így vagyok ezzel.Én is elvetéltem és rettegtem nehogy valami baja legyen a babámnak.Valószínűleg a terhességünk végéig így fogunk rettegni,pedig nem szabadna mert a babavárás csodálatos dolog.Megértelek hogy nem mersz erről beszélni senkinek,én se pedig már 16 hetes vagyok.Nem tudom mi lehetett az oka hogy 11 hetesen elvetéltél,ilyenkor már nem sűrűn fordul elő,mindenesetre vigyázz magadra!Ne fürödj kádba,ne egyél nyers vagy félig átsült ételeket,pl tojást és húst,ne egyél májat,ne cipekedj,és próbálj meg sokat pihenni.Ilyenkor ajánlott a szexet is szüneteltetni,de ha mégis van,nem szabad hogy beléd menjen mert kinyílhat a méhszájad.Szedjed a terhesvitamint,én is ezt csináltam,gondolom többet nem tehetünk.Sok sikert neked is!
2008. okt. 1. 11:55
3/9 anonim válasza:
Szia!
Természetes hogy aggódsz,viszont próbálj pozitívan gondolkodni,mert a gondolatoknak teremtő erejük van.Ha arra gondolsz hogy minden rendben lesz és a baba is egészséges,akkor úgyis lesz.
Minden jót!
2008. okt. 1. 11:56
4/9 A kérdező kommentje:
26 vagyok.A szuleimnek azert nem mondom el mert ha ez a baba is elmenne nagyon rosszul viselnek!Mikor az elozo elment kint voltam es sajnos mar csa annyit tudtam nekik mondani msn-en hogy volt egy 11 hetes babam....nagyon rossz volt hogy nem tudtam atolelni anyukamat!egyedul kellett vele megbirkoznom!!!!es most jonnek vissza a korhazi...emlekek!
hogy miert veszitettem el az nem tudom!!!!mikor beindult a vetelesem ultrahanggal megvizsgaltak es azt mondtak nincs sziv hang de ezen kivul mast nem tudok!!!
Jo lenne ezekrol valakivel beszelni!!A dokinak mindig keves az ideje szinte semmit sem tudok megkerdezni tole.Nodokihoz nem kuldenek-ami amugy baromi draga lenne!!!Nagyon szeretnem elvezni a terhesseget!!!Nem igy kellene lennie!!!Nem akarom vegig aggodni!!Nehez kifele azt mutatni hogy minden ok,kozben pedig rettegek hogy mi lesz!!!De koszonom a valaszaitokat!!!!Megprobaok masra gondolni majd!!!!Koszi
2008. okt. 1. 12:04
5/9 anonim válasza:
Mindegyik kismama retteg az előzményektől függetlenül. Az apa nem segít neked? Szerintem mond meg a szüleidnek mert jobb lesz neked és lehet azelőtt azért buktak ki mert nem tudtak örülni sem. Még egy picit sem mert egyből csak a rossz hírt közölted velük. Én azért bízom benne, hogy nem lesz semmi gond. Boldog és nyugodt babavárást. 22+5 hetes kismama
2008. okt. 1. 12:16
6/9 anonim válasza:
Hát én is ebben a cipőben jártam párszor! Aztán mivel már majd megőrültem a terhességem elején-fogtam egy nagy papírt és ráírtam:Minden rendben van!Májusban fog megszületni a kisbabám!-ezt beragasztottam a WC ajtajára és amikor mentem mindíg ezt láttam és nem a betétemet nézegettem. Aztán elkezdtem elképzelni, milyen lesz majd amikor szoptatom, átölelem, megszaglászom, hogy hova járunk majd sétálni,meg ilyenek. Ezt csak így lehet kibírni , csak előre kell nézni, vissza sosem szabad. Amit elképzeltem az úgy is lett! Már 3 és fél éves-pont olyan amilyennek megálmodtam és Emmának hívják.
2008. okt. 1. 12:21
7/9 anonim válasza:
Én is elvetéltem (májusban), most 10 hetes vagyok, már várom hogy mikor mehetek UH-ra hogy lássam a pici szívverését. Két hetente járok UH-ra, de olyan lassan múlnak a napok.Szorítok Neked. Boldog Babavárást!
2008. okt. 1. 13:00
8/9 anonim válasza:
1 hónapja vesztettem el a babámat, 19 !! hetesen vetéltem el.A dokik nem tudták megmondani az okát, csak annyit mondtak hogy várjunk 3 hónapot és lehet újra próbálkozni.De én már most rettegek hogy mi lesz HA... Teljesen megértelek, de valahogy mégis csak rá kell venni magunkat arra hogy pozitívan gondolkodjunk, és elhiggyük hogy ez a rossz nem fog megismétlődni mégegyszer! A babának sem tesz jót az állandó aggódás , érzi ő is ha az anyukája ideges. Tudom hogy ezt olyan könnyű leírni, mert én is végig aggódtam az egészet. Ha az megnyugtat hogy ha írsz róla akkor nyugodtan kérdezz bármiről, lehet hogy nem tudunk segíteni, de mégis van aki "meghallgat".
2008. okt. 1. 13:09
9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a valaszt!!!!Es nagyon jo ez erezni ohgy nem vagyok egyedul ebben az orult vilagban!!!!!Nagyon jol esik hogy olyan emberek akik nem is ismerik egymast igy eltudnak beszelgetni,megnyugtatni egymast!!!Megprobalok nem a rossz dolgokra gondolni csak a jovore!!!!Tenleg koszonom!Es mindenkinek minden jot!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!