Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogfájós kismamák! Ti mit...

Fogfájós kismamák! Ti mit csináltatok?

Figyelt kérdés

Nagyon hamar összejött a baba,így nem volt időm elmenni fogorvoshoz a lyukas fogammal.Ráadásul azt hiszem jön a bölcsesség fogam is.Olyat hallottam hogy ha elmegyek a fogorvoshoz,teljesen érzéstelenítés nélkül csinál mindent.Szerintetek??

23 éves km

2010. szept. 23. 10:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

Így van, érzéstelenítőt nem használ, mert árt a picinek.

Nem fogsz belehalni, egyáltalán nem fájdalmas, azt a néhány másodpercnyi nyilalást pedig ki lehet bírni a baba és a Te érdekedben is:)

Fogat húzni persze más kérdés, de ha muszáj akkor azt is érzéstelenítő nélkül csinálják, hát mondjuk az nem kellemes:(

Jó egészséget

21 hetes km

2010. szept. 23. 10:33
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Érzéstelenít természetesen. Kétféle érzéstelenítő van, az egyiket a szívbetegeknek, lidokainra érzékenyeknek és kismamáknak szokták adni.
2010. szept. 23. 10:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Fogászati asszisztens vagyok, több kismamának adtunk be injekciót, én írtam a második választ is. Nem tudom, honnan van ez a tévhit, hogy nem kaphatnak a kismamák érzéstelenítést, elmondom, hogy ha nagyon szükséges, még röntgent is csinálnak. De ezt tényleg csak végső esetben. Gondolj csak egy autóbalesetre pl. Ott is röntgeneznek hiába vagy kismama, mert nem mindegy, hogy mondjuk eltört-e a koponyád vagy sem. Fogászati beavatkozáshoz simán adnak érzéstelenítést. Képzeld csak el, hogy nem kapsz és mondjuk húznak. Már a tudattól is felszabadul a szervezetedben rengeteg stresszhormon, a kezelés alatt a fájdalomtól pedig nyilván még több, ami valóban káros a babra nézve. Az érzéstelenítő helyi, ezt tudja mindenki ,tehát nagy része már helyben elbomlik, kis része kerül be csak a vérkeringésbe.

Kérek mindenkit, legalább ne riogassuk feleslegesen a kismamákat, így is van min aggódniuk a 9 hónap alatt.

2 gyerekes fogászati asszisztens

2010. szept. 23. 10:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én kb 2hete voltam fogdokinál.Húztak.Énis azt hallottam hogy nem lehet kapni semmit de ez nagy hülyeség.Még mondta is a doki hogy ezt 3óra múlva kipisilem.Nekem csak gyökér volt már és húzni kellett.Sőt 2őt húzott egymás mellett egyszerre.Semmit nem éreztem és utána sem fájt mikor kimentaz érzéstelenítő.Jobban féltem mint kellettvolna.Úgyhogy nyugodtan menj csak el.25hetes kismami
2010. szept. 23. 10:54
 5/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a megnyugtatást utolsó válaszoló!

Az igazság az hogy én eleve rettegek a fogorvosoktól.Így nem vagyok könnyű eset.Gyerekkoromban kezdődött,mivel részeges volt a helyi fogorvosunk,a másik meg érzéstelenítés nélkül húzott fogat.Szóval nem volt szerencsém sosem a fogászaton.

Ajánlottak már "nagyon jó" fogorvosokat,de az mind fizetős.Sajna jelenleg nem fog jutni magán dokira.Esetleg ajánlanátok nekem dokikat??

2010. szept. 23. 10:58
 6/12 A kérdező kommentje:
Utolsó két válaszolónak köszönöm!:):)
2010. szept. 23. 11:00
 7/12 anonim ***** válasza:
53%

adnak érzéstelenítőt, nyelvpiercingnél is adtak 3 hete.

18 hetes kismama.

2010. szept. 23. 11:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok!Nincs mit!:-)Énis nagyon félek a fogorvodtól.Bárhova elmegyek csak oda ne kelljen!Nekem nem voltak azért ennyire riasztó élményeim.:-(Én magén dokinál voltam.Ő nyugdíjas a 2fogat hogy kihúzta 2000ftot kért.Úgyhogy én olcsón megúsztam.:-)Kérdezz körbe az ottlakókat hogy kinek melyik orvos "jön be".Amúgy én csak akkor megyek fogdokihoz mikor már nagyon fáj.Énis a nehéz esetek közül való vagyok.:-)
2010. szept. 23. 11:39
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Így már az utolsó elötti:-)10:54es:-) 25hetes kismami
2010. szept. 23. 11:40
 10/12 anonim ***** válasza:

12 hetes terhes voltam mikor tömte axfogsm, kapram érzéstelenítőt!

24- hetes terhes voltam, mikor elkezdett nőni a bölcsességfogam, leégette felette mögötte az ínyt a doki hogy legyen hová nőnie a fogamnak, szintén kaptam érzéstelenítőt, abszolut nem fájt!

Menj el, mert csak szenvedsz otthon, fájdalomcsillapítót nem szedhetsz, feleslegesen kínzod magad! Utólag meglásd majd csak mosolyogsz magadon miért féltél szenvedtetted magad!

2010. szept. 23. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!