Kedves kismamák! Aki nem hizott terhesség alatt szinte semmit, vagy csak keveset - hogyan csináltátok? Miket ettetek?
Én hízékony vagyok, 68-ról indultam és rettegtem hogy 90-re hízok :) most vagyok 31. hetes, 32-t kezdem... és 5.5-6 kiló van rajtam, attól függ mikor mérem :)
én a következő képpen csináltam végig azokat a heteket amikor megtudtam hogy babát várok (következetesen minden nap, nincs kilegnés, bűnözés)
- reggel bőséges reggeli, amit kivántam... szendvics, süti, lekvár, méz, csoki... szóval jól belaktam.
- tízórai - gyümölcs, zöldség, esetleg egy joghurt vagy kefír... pár falat
- ebéd- normális, de már kímélő (hús zöldséggel, főzelék, stb....), egészséges, tápanyagdús ebéd, de már desszert és kenyér/krumpli/rizs nélkül. rizst pl. akkor ettem, ha az volt az ebéd tejfölös sajt szósszal... de akkor nem ettem hozzá húst.
- uszonna. u.a. mint a tízórai.
- és a vacsora csak zöldség, gyümölcs!!! ha éhes voltam akkor egy kefír vagy sovány joghurt, esetleg egy pohár tej.
Emellé heti 3-4x úszok. Nekem így sikerült és annnyira rá állt a szervezetem 3-4 nap alatt, hogy már a vacsorára ránézni sem bírok. Talán 1-2x amikor előfordult bűnözés nem is esett jól és nem aludtam jól a tele hastól.
Fogyókúrázni nem szabad, fontos a színes és tápanyagdús étrend!!! Én tulajdonképpen mindent eszek, csak ha valamit nagyon kivánok, kivárok reggelig. Volt hogy hamburgert reggeliztem, sültkrumplival :)
Én is cukros lettem, 17. héttől kezdve 170 g ch-t ehetek meg naponta. 32+4 naposan éppen ma méretkeztem, eddig 6 kg-ot híztam. Egyébként 76 kg-ról indultam.
Szerintem egy nem cukorgeteg kismama is tarthat ilyen diétát, mert alapvetően egy sokkal egészségesebb étrendet jelent ez a diéta.
No cukor, aszaltgyümölcs, méz. No ebből az utolsó kettő éppen egészséges, úgyhogy, ha nem vagy cukros, azért ezekből egyél, főleg így télen.
NAgyon rendszeresen kell enni keveset, lehet enni hatszor is.
A fehérlisztes dolgokat fel kellet váltani tönköly, durum lisztes dolgokkal...ilyen kenyér, tészta, pogácsa...stb kapható és készíthető.
Ha kifejezetten a súlyod miatt szeretnél figyelmi az étrendre, akkor emellett inkább soványabb húsokat egyél, és zsírszegény tejtermékeket. Azt nem mondom, hogy egyél sok salátát, majd csak tavasztól.:)
Viszont, ha a szénhidrát diétát szeretnéd csinálni, azért arra nagyon kell ügyelni, hogy 160 g-nál kevesebbet ne egyél, mert a babának nagy szüksége van rá, ennél kevesebbet szerintem nem szabad, mert azzal már árthatsz. De gondolom ennél biztos többet ennél, megvallom én is többet eszem, hiszen időnként kell a boldogsághormon is:-))
Minden jót!
(32. hetes mami)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!