A 36. héttől mekkora esély van a toxémia kialakulására? Tapasztalatok?

Hivatalosan mégsem alakult ki nálam toxémia, mert fehérjevizelésem nem volt és a toxémia panel laborom is mindig negatív volt. Mondjuk a szülés előtti 2 hetet bent töltöttem a szar vérnyomásom miatt. Szóval nem kell annyira megijedni, ha rendszeresen kontroll alatt vagy, akkor baj nem lehet.
Tankönyv szerint a feherjevizeles is hozzátartozna, igen. De nem törvényszerű hogy mindenkinel jelentkezik az összes tünet. De külön olyan is van, hogy terhessegi magasvènyomás. Orvos legyen a talpán aki eldönti! A hypertónia miatt császároztak korábban vagy más oka is volt?
Az én vérnyomásom is ugyanígy ugrál, idegesítő reggel azért fáj a fejem mert alacsony este meg már tarkótájon nyom, mert magas.
Toxemia panel labor? Ott máj és vesefunkciot néznek? Nekem nincs saját orvosom, nem mondanám, hogy szoros kontroll alatt vagyok, havonta járok, éppen aki ott van az néz meg. Nem a legszerencsésebb, de már nem lehet valasztott orvosnál szülni igy igazábol nem tartottam fontosnak, hogy 1 orvosom legyen aki majd pont nem is lesz ott a szülénèl. Igy mindenki tud rólam egy keveset, és èn is ismerek minden orvost, kórházi adminisztrátor vagyok, dolgoztam a szülészeten többször is. Egy köztes labor volt eddig pluszban és vérnyomásnaplot kell vezetnem de mivel nem állandóan magas, nem kell gyakrabban mennem. De ezeket a teendők nagyon orvos függőek! Így, hogy mindig másik doki lát en is látom, hogy mennyi különbség van két hozzáállás között. Azért reméljük a legjobbakat! Ha bármi gondom van úgyis megyek soron kívül is.

Én is sajnálom, hogy te is ebben a cipőben jártál és ezt át kellett élned! Nagyon nehéz abban az eleve kétségbeesett, kiszolgaltatott helyzetben még a szemelyzet részéről is a meg nem érzéssel, hitetlenséggel szembesülni, hogy nem volt aki komolyan vett volna és ezt folyamatosan éreztették is velem a napi mèrések, gyógyszerelések, vizsgálatok során, na meg viziten a doktorok.
Nekem még akkor is jöttek a nyugodjak meg, ne foglalkozzak ennyit magammal, relaxáljak dumákkal amikor már a tüneteim mellett az eredmények is mutatták, hogy baj van. Egyébként teljesen úgy viselkedtek mintha a magas vérnyomásnak és a többinek semmi köze nem lenne a toxèmiához. A végén a "-Hogy vagyok" kérdésre reflexszerűen azt válaszoltam, hogy "-Köszönöm, jól!". Persze szarul voltam mint állat, de inkább hallgattam, úgyis hiába mondtam volna. A végére már belefaradtam az egészbe es rájuk hagytam mindent.
Nem segítséget kaptam hanem csak eggyel több stresszfaktort ezáltal, nekem is életem legrosszabb élményei közé tartoznak a történtek nem is merek újabb terhességet vállalni már csak ezért sem.
A toxemia elkerülésére raadasul a következő 2-3 évben kellene a tesót vállalni.
Persze nem is tudja az ember kihez fordulhatna, én a fővárosi szülészetekről hallottam/olvastam jókat, videki létemre is biztos, hogy ott vagy valamelyik magánklinikán szülnék erőn felül is megolfva anyagilag, ha tervben lenne még egy baba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!