Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második babánkat várjuk, de...

Második babánkat várjuk, de az utóbbi hetekben a férjem nem örül annyira es azt mondta, megbánta?

Figyelt kérdés

Tisztázni előre: eszében sincs nem megtartani.

Kis háttér: a férjem 10-en, 20-on éves korában sosem járt bulizni, bandázni, koncertre, stb? (30-as évei legelején jár)Már közel volt a 30-hoz, amikor elkezdtünk eljárni ide-oda, majd beütött a Covid, utana közben az elso baba; kijárási tilalom, stb.

Kettőnk közül en voltam a “szociálisabb” eddig, ez gyerek utan megváltozott, en jol el voltam itthon, o viszont mivel Covid óta itthonrol dolgozik, nincsenek kollégái, szüksége van, hogy eljárjon, találkozzon barátokkal, buliba menjen, amivel nincs is problema, hétvégén 1-2x vagy hétköznap este miután elaludt a kicsi, elmegy, nekem semmi gondom ezzel; ez az o mentális egészségehez tenyleg szükséges.

Kettőnk közül az elejen ő szeretett volna második babát, en sem voltam ellene, en kis korkülönbséget szerettem volna, ami meg is lesz (kb 2 ev lesz köztük)

Elsőre összejött a második baba, ami csoda, mert alig voltunk együtt egyébként. Nagyon izgatottak voltunk, hogy mennyire jönni akar a kis lelek, azonban eltelt par het/hónap es mivel őszinték vagyunk egymással, mindig mondja, h nagyon fél, h fogja bírni az itthoni munkat, a két gyereket, h nekem is jusson en ido, o is el tudjon menni emberekkel találkozni es ne csak be legyen zarva 24 órában a négy fal köze, mert en azert valljuk be napközben talalkozom sok emberrel, anyukakkal, stb. O meg nulla emberrel es kis lakásban is lakunk.

Szóval sokszor elmondja h milyen hülyék voltunk, meg h nem volt ido felkészülni es tenyleg atbeszélni, h akarunk-e valóban másodikat es most… o szeretne utazni, uj vállalkozásba kezdeni, nekem is időt hagyni magamra es nem utolsó sorban, rajong az elso szulottunkert es mindig mondja h nagyon sajnálja, mert majd neki kevesebb figyelem jut es h ot meg sem kérdeztük rola es h fogja szeretni a kicsit ugyanúgy mint a nagyobbat. Mondta h rosszul érzi magat, de nem tud őszintén örülni es nem akarja meg játszani magat. Mondta h mi van, ha o mégsem apuka (vagy több gyermekes apuka) szeretett volna lenni es mar késő, mert sosem tudta “élvezni az életet fiatalon” es most szeretne be pótolni de bűntudata is van.

Nagyon sajnalom ot, mert nem szeretne igy érezni, de ez van es azt mondja, h ez a házasságra is rányomja a bélyeget es h annyira nem boldog, de h a hazassag nem feltétlen arról szol, h o boldog legyen…

Lehet, kicsit kusza, de mas férje/ parja is érzett igy második vagy tobbedik/esetleg elso baba elott?

2022. júl. 20. 21:03
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Mindenkinek eszméletlenül köszönök minden megírt kommentet; sokat számít minden észrevétel-van, amivel kevésbé tudok azonosulni, persze azert, mert nyilván en ismerem a ferjem évek óta) :) en sem gondolom, hogy “picsog”, hanem mer rola beszélni őszintén.

Valóban ugy van, ahogy valaki irta, hogy az utóbbi 1-2 évben érzett ra a “kikapcsolódás” ízére, tini es 20-on eves korában tanult, dolgozott, “kockult”. Azt mondta, h mi van, ha neki inkább ez az “énje”, mint az Apuka szerep es valóban fél, h ugy érzi, eddig is minden esemény csak ugy történt felette es nem volt választási lehetősége sok esetben, csak sodródott az árral es most jott ra, h hiába nagyon szeret engem es elégedett az életével alapból, imádja a gyermekunket rajongásig es mindig mondja, h a kicsi milyen boldoggá teszi ot, azonban ha ujra kezdhetne, onos okból kifolyólag szingli lenne (nem azert, mert csajozni akar)

Illetve miattam is rosszul érzi magat, h en meg nem tudok elmenni este a barátaimmal (mondjuk en inkább akkor alidnék :D ) szóval sztem nagyon sok minden kavarog a fejeben es mondta is h panikol, de h szeretni fogja a csöppet is es sosem hagyna el minket

2022. júl. 20. 22:18
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Jöhetnek a lepontozások... Kérdező! Eddig nem akartam írni, de az utolsó kommented után, mégis csak leírom az én véleményem. Előre elnézést. Szerintem készülj fel a legrosszabbra is. Mármint arra, hogy egyedül maradsz. Én értem tökéletesen a férjed problémáját, de sajnos az amiket mond nálam már túlmegy egy határon. Nekem 3 gyermekem van, a harmadikat nem terveztük, az én férjem is szeret a barátaival elmenni, sőt én is imádok. Mi is féltünk újból elölről kezdeni mindent. Őszintén elmondtuk egymásnak az érzéseinket, de azok köszönő viszonyban sincsenek azzal amit a férjed mond. Szerintem nála komolyabb a baj. Ettől függetlenül nagyon szurkolok neked, és remélem, hogy ez alkalommal nem nekem lesz igazam! Minden jót kívánok!
2022. júl. 20. 22:34
 13/29 A kérdező kommentje:
Koszi utolsó! Szerencsére ismerem a férjemet, kapcsolatunk elott hosszu ideig legjobb barátok voltunk, nála egy esetleges beteg / nehezebb baba vagy élethelyzet sem lenne opció a külön válásra. Csak szeret beszélni az érzéseiről es ahogy irtam, mondta, h ezt magában kell lerendeznie. Egyébként “nehezítő” tényező h o alapból Adhd-s es ami a szíven az a száján illetve szereti inkább nem magában tartani a dolgokat. Ettől független megertem h elsőre igy jon le az írásombol es koszi, h vetted a fáradtságot es válaszoltál
2022. júl. 20. 22:56
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
10# Mondja el ha fél vsgy aggódik... egy férfinak is vannak érzései. De úgy gondolom ez már túlzás..
2022. júl. 20. 22:59
 15/29 anonim ***** válasza:
87%
Nyilván az nem segít ha titkolja, hogy így érez v ne adj isten hazudozik. De igenis szedje össze magát és dolgozzon rajta h ne érezzen így.. Gondolkodott volna előbb. Jó duma, hogy nem tehet róla.
2022. júl. 20. 23:01
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Csak emiatt irom le:

"csak érdekel, h ha másnál is volt hasonló, akkor az h alakult"

Uigy volt, tervezett 2.baba, amikor mar megfogant mert azonnal megfogant, mondta h elnunk kellene meg, en jo fej akartam lenni, plusz anyos is adta ala a lovat h most menj kisfiam mert ha megszuletik a gyerek, a nejed nem fog engedni, ugyh ment heti 2-3x. Abszolut hosszu poraz parti vagyok, szo nem volt arrol h a baba szuletese utan bmitol visszatartottam volna, megerto felesegkent tamogattam mindenben. Par honapos terhes voltam amikor osszejott a havercsajaval, a gyerekezesben miutan hazajott segitett, csak azt vettem eszre h folyton logatja az orrat, azzal indokolta h stresszes a melo.

7hos terhes voltam amikor kibukott h szerelmes es ilyen szerelem a vilagon nincs, neki mennie kell utana, ugyh en terhesen a 20hossal lakasbol ki, lany a cuccaival masnap bekoltozott es eltek a gyermektelen parok boldog mindennapjait, koncertek, bulik, hetvegen sokaig alvas, ujra fiatalnak es felhotlennek erezte magat. A kicsi szuletese utan 4honappal kerult sor a valoperre.

Most mar latom h nem kellett volna ennyire tamogatnom h menjen es toltodjon, ugyanakkor azt is latom a 2.ferjemen h amig az 1. Ugy erezte ez neki jar, a 2. Uezert a szabadidoert vegtelenul halas es kepes egy barati sorozesrol is menet kozben hazairni h mennyire szeret. Embertipus kerdese es a pszichologus akivel leultem atbeszelni ezt valas elott azt mondta h maga a leendo apa sem tudja h hogyan fog reagalni arra h mit okoz egy gyermek szuletese az eleteben. Teljesen lutri.

A ket ferfi kozott a kulonbseg az h az elso ferjem ertekrendjebe belefer a megcsalas, a gyerek elhagyasa, 2.eba meg nem, ezt tudnom kellett volna elore.

Jah, 10ev kapcs utan hazasodtunk, en is azt ereztem h ismerem mar elegge, tevedtem.

Nem azt mondom h nalatok is igy fog vegzodni, inkabb h ebben te nem tudsz segiteni neki, amit megtehetsz, azt mar megtetted. Itt minden rajta mulik es h ezt h rakja helyre magaban. Szerintem jol jonne ha meg tudna beszelni a barataival akik csalados emberek, egeszen biztosan nem egyedi jelenseg amit erez.

2022. júl. 21. 01:23
 17/29 anonim ***** válasza:
75%
Több minden eszembe jutott ahogy olvastam a regényedet!Az egyik,hogy ilyen pasitól mentsen meg az Isten! Látszik,hogy nem élte ki magát,most éli a kamasz kort!Azon kívül kicsit önző is ,mert csak magával foglalkozik.Nem apának való!Én ha eldöntöm,hogy szeretnék babát,akkor nem fog megváltozni ez az érzés,mikor már végre sikerült !Szerintem ő eleve nem akart gyereket,fontosabb neki,hogy mehessen !Ez a lényeg!Előbb kellett volna gondolkodi.Mi hónapokat gondolkodtunk 3. gyereken.Elővettük a képzeletbeli mérleget és bizony a baba elleni oldal nehezebb lett!Most így tökéletes ahogy van ,nem hiányzik egy baba!Abba meg ne legyél biztos,hogy nem fog egyik naprol a másik elköltözni! Nem rosszbol írom,de az ilyen típusú,labiros emberek 90% a ledobbant !Meg unja a családot,szeret szórakozni stb.Össze jön egy csajjal ,aztán annak is csinál gyereket,majd azt is elhagyja !Ne legyen igazam!
2022. júl. 21. 05:11
 18/29 anonim ***** válasza:
80%

17 vagyok,esküszöm nem olvastam válaszokat,csak miután leírtam az enyémet!

#16 ha egy férfi elvágyik az már fégen rossz!Nunk nincs kicsapongás,be is ba...na!És az sem igaz hogy ha nem vagy féltékeny akkor nem csalnak meg!Dehogynem!Ez nem ezen mulik.Lehet keresztet vetni a kapcsolatra!Egyébként sajnálom,szar lehetett.

2022. júl. 21. 05:16
 19/29 anonim ***** válasza:
81%

Utolso, engem 1x csalt meg egy korabbi kapcsolatunk alatt, amit 4evvel kesobb tudtam meg ugy hogy a koztes idoben neki es nekem is volt mas, igy amikor ujra osszejottunk es ez kiderult, nem ereztem ugy h bmi jelentosege lenne, reg volt. Kellett vna. Nem az egyutteles es hazassagkotes alatt jarogatott felre, amit en elneztem volna, kiveve ugye az ominozus eset, ami utan en rogton be is fejeztem.

Szerintem is olyan mint a kapuzarasi panik a 40eseknel, csak itt a gyerek erkezese valtja ki hogy uristen minden megvaltozik es o azt nem lesz kepes elvezni.

2022. júl. 21. 06:15
 20/29 anonim ***** válasza:
86%

De hat ez nem is az első gyereke lesz, hanem a második. Ráadásul eddig is mehetett éjszaka, ezután is mehet. Komolyan, kérdező, egy angyali türelmű feleség vagy, hogy ekkora megértessel hallgatod terhesen ezt a rinyálást, miközben ő tobabbra is rohangalhat ejazakázni, amikor neki tetszik. És közben ilyeneket mond, hogy megbánta a gyereket, meg szingli akar lenni. A terhes feleségének. Te pedig meg tapsolsz is, hogy milyen szuper, hogy elmondja a ketelyeit. Nagyon igaza van abban, hogy ezt egyedül, magában kellett volna elinteznie, nem a terhes feleségét terhelni meg ezzel is. Nem is ő írta ki ezt a kérdést sem, hanem te.

Szerintem a ferjeď nagyon becsülje meg és kapja össze magát, es fejezze be a nyavalygást, ha maradni akar, maradjon. Te pedig foglalkozz az új kicsi élettel es a meglévő babával, ne ezzel a nyafogással.

2022. júl. 21. 07:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!