Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második babánkat várjuk, de...

Második babánkat várjuk, de az utóbbi hetekben a férjem nem örül annyira es azt mondta, megbánta?

Figyelt kérdés

Tisztázni előre: eszében sincs nem megtartani.

Kis háttér: a férjem 10-en, 20-on éves korában sosem járt bulizni, bandázni, koncertre, stb? (30-as évei legelején jár)Már közel volt a 30-hoz, amikor elkezdtünk eljárni ide-oda, majd beütött a Covid, utana közben az elso baba; kijárási tilalom, stb.

Kettőnk közül en voltam a “szociálisabb” eddig, ez gyerek utan megváltozott, en jol el voltam itthon, o viszont mivel Covid óta itthonrol dolgozik, nincsenek kollégái, szüksége van, hogy eljárjon, találkozzon barátokkal, buliba menjen, amivel nincs is problema, hétvégén 1-2x vagy hétköznap este miután elaludt a kicsi, elmegy, nekem semmi gondom ezzel; ez az o mentális egészségehez tenyleg szükséges.

Kettőnk közül az elejen ő szeretett volna második babát, en sem voltam ellene, en kis korkülönbséget szerettem volna, ami meg is lesz (kb 2 ev lesz köztük)

Elsőre összejött a második baba, ami csoda, mert alig voltunk együtt egyébként. Nagyon izgatottak voltunk, hogy mennyire jönni akar a kis lelek, azonban eltelt par het/hónap es mivel őszinték vagyunk egymással, mindig mondja, h nagyon fél, h fogja bírni az itthoni munkat, a két gyereket, h nekem is jusson en ido, o is el tudjon menni emberekkel találkozni es ne csak be legyen zarva 24 órában a négy fal köze, mert en azert valljuk be napközben talalkozom sok emberrel, anyukakkal, stb. O meg nulla emberrel es kis lakásban is lakunk.

Szóval sokszor elmondja h milyen hülyék voltunk, meg h nem volt ido felkészülni es tenyleg atbeszélni, h akarunk-e valóban másodikat es most… o szeretne utazni, uj vállalkozásba kezdeni, nekem is időt hagyni magamra es nem utolsó sorban, rajong az elso szulottunkert es mindig mondja h nagyon sajnálja, mert majd neki kevesebb figyelem jut es h ot meg sem kérdeztük rola es h fogja szeretni a kicsit ugyanúgy mint a nagyobbat. Mondta h rosszul érzi magat, de nem tud őszintén örülni es nem akarja meg játszani magat. Mondta h mi van, ha o mégsem apuka (vagy több gyermekes apuka) szeretett volna lenni es mar késő, mert sosem tudta “élvezni az életet fiatalon” es most szeretne be pótolni de bűntudata is van.

Nagyon sajnalom ot, mert nem szeretne igy érezni, de ez van es azt mondja, h ez a házasságra is rányomja a bélyeget es h annyira nem boldog, de h a hazassag nem feltétlen arról szol, h o boldog legyen…

Lehet, kicsit kusza, de mas férje/ parja is érzett igy második vagy tobbedik/esetleg elso baba elott?

2022. júl. 20. 21:03
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
90%
Ha kirinyàlta magát mem ártana, ha összeszedné magát.. Nem ért véget az élete.
2022. júl. 20. 21:08
 2/29 A kérdező kommentje:
Igen, egyébként mondta is, hogy ezt magában kell lerendeznie, csak rossz ezt latni es minden nap hallgatni, hogy jaj de nehez lesz es jaj ne haragudj, de nagyon nem várom es h jaj de sajnalom az elso gyermekunket es a babát is, mert nem örülök neki :/
2022. júl. 20. 21:12
 3/29 anonim ***** válasza:
95%
Fura tenyleg, mert az elete mar azzal megvaltozott, hogy van egy 1 eves gyereketek. Az meg olyan mindegy, hogy lesz ketto gyerek, mind a ketto picike.
2022. júl. 20. 21:26
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj,hogy ha ez elején így érzi,akkor mit fog érezni,ha meglesz a második és felváltva kell mellettük lenni éjszaka,amikor nem fér már bele a buli,mert otthon kell a segítség Neked. Vagy te hagyod menni, és belül forrsz a méregtől,mert fáradt vagy és nincs segítség. Szóval nagyon fontos hogy jól kommunikáljatok.Hogy SZÉPEN és OSZINTEN mond ki mit érzel mit szeretnél,erdeklod meg ő mit szeretne,hogy tudsz neki időt és teret adni.Sok sikert
2022. júl. 20. 21:38
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz képest, hogy szerinte ezt magában kell lerendeznie, mégis rád terheli az egészet. Infantilis.

Te nem tudsz mit csinalni. Komolyan. Most akkor vegleg fel kell nőnie és jól priorizálni. Nem lehetetlenség.

2022. júl. 20. 21:47
 6/29 A kérdező kommentje:

Koszi mindenkinek! Persze es ez kehet kimaradt vagy rosszul fogalmaztam: tudja h mi az o felelőssége, mint édesapa es mint ferj es ezt mondja is, hangoztatja es teszi. Az elso babánk anyatejes, igy o az esti furdetes utan, amit o intéz, kb csak használhatatlan, mert csak en tudom vissza altatni, ha pedig esetleg vagy a pici vagy en ne adj Isten beteg, akkor itthon marad, de ahogy mondom, ha csak nem “randi estet” akarunk altatás utan csapni, akkor o “haszontalan” este 8 utan :D azonban ha el is megy péntek vagy szombat este találkozni a barátokkal, s későn ér haza, ugyanúgy felkel korán, akar 6 órát aludt, akar 3-at… :) mindenesetre azert -sztem- sokkal jobb, h őszintén beszel rola, mint h magában őrlődik vagy kívülről mást mutat, mint ami végbe megy benne.

O is tudja h most mar kb késő bánat csak ki kell szomorkodni a magat :D csak érdekel, h ha másnál is volt hasonló, akkor az h alakult. O egyébként mondta is h nála ez lehet egy “közép idős valsag” vagy hogy hívják (midlife crisi)?

2022. júl. 20. 21:54
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Talán ez csak kezdeti pánik, azért gondolkodik ilyen végletekben, fekete és fehérben.

Attól, hogy lesz két gyereke, tudna önmagára is időt szakítani (egy apának is kell énidő), külön programokat szervezni, ez mind elhatározás kérdése.

Valószínűleg azért, amit írsz, hogy nála kimaradt a fiatalkori bulizás, most, hogy "megkésve" belekóstolt, rágörcsölt arra, miből maradt ki.

Nyilván a gondtalan, bulizásos kamaszkort senki sem hozza vissza neki, de azért még találhat olyan szórakozást, amivel kikapcsolódik. És amellett persze teljes értékű apja lehet a gyermekeinek, és a férje neked, kérdező.

Szerintem az pozitív, hogy mert beszélni a félelmeiről, most a megoldáson kell dolgoznia.

2022. júl. 20. 21:54
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez egy kicsit úgy jön le, mintha a házassággal/gyerekekkel indokolná azt, hogy nem használta ki a fiatalkorát és nem szórakozta ki magát, erre fogná, hogy ezek miatt nem tudta.

Én az ilyesmit sosem toleráltam, főleg ha mostanában viszonylag gyakran eljár szórakozni, van ideje magára. Ha ő mondta azt is, hogy jöjjön a második gyerek, akkor fogadja el, hogy így is lesz, jön. Tényleg fel kéne nőni, és nem picsogni.

2022. júl. 20. 21:57
 9/29 anonim ***** válasza:
83%

Én meg tudom érteni,hogy fél a jövőtől,elbizonytalanodik kicsit.Mi is december végére várjuk a második babánkat,de néha nekem is eszembe jut nyűgösebb napokon,hogy hogy fogunk 2 picivel (2,5 éves lesz akkor a kisfiam) családi segítség nélkül boldogulni ketten a férjemmel,néha nekem is vannak félelmeim,kisfiam első 4 hónapban szörnyen hasfájós volt,tartok tőle,hogy még egyszer végig kell csinálnunk.Meg hogy milyen lesz újra elkezdeni mindent,éjszakázni,mikor most jöttünk ki ebből nemrég.De nem bántam meg egyáltalán,csak kicsit tartok az ismeretlentől.Szerintem természetes,hogy vannak az embernek kétségei,hisz egy gyermek érkezése mindig komoly dolog,nagy felelősség és kötöttségekkel jár.Lehet,hogy a férjednél most telítődtek ezek az érzések.Szerintem jó,ha ezt elmondja,inkább,mint hogy magába fojtja és egyszer kirobban belőle.

Mi amúgy a 15 hónapos babával simán lementünk a szlovén tengerpartra tavaly idén Horvátországba megyünk.Szerintem ekkora gyerekkel simán lehet már utazni (nyilván gyerek függő is persze,a miénk jól bírja).Szerintem nem kell lemondani az utazásról,kirándulásról gyerekkel sem,csak kicsit hozzá kell szabni a programot.Gyerekkel is van élet,csak akarni kell.

2022. júl. 20. 22:03
 10/29 anonim ***** válasza:
66%

Azok a nők, akik a férjük szorongásait "picsogásnak" élik meg, csodálkoznának, ha ilyen negatív reakció után a férj többet nem lenne őszinte velük?

Én cseppet sem. Lehet, hogy nem öröm a kérdezőnek ezt hallani terhesen, de legalább a férj megbeszéli vele az érzéseit, nem úgy, mint sok más férfi, aki már javában kikacsintgatna a kapcsolatból vagy csak magába fordulna teljesen.

Ahol egy ilyen aggodalmat sem mondhat el az ember a házastársának, ott milyen a kommunikáció? Arról nem tehet, hogy ezt érzi, és pont azzal lehet javítani a félelmein, ha beszélnek róla.

Ez a "szedje össze magát" meg hasonló tanácsok a jó kis szőnyeg alá seprés. A másik ember érzéseinek a lekicsinylése, megkérdőjelezése. Legyen férfi, egy férfi nem mutat ilyen érzelmeket. Ez egy kapcsolatban baromi rossz irány.

Kérdező, szerintem nagyon jól kezeled, le a kalappal! Kommunikáljatok. Ez a megoldás.

2022. júl. 20. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!