Kerek 35 hetesen szerintem kicsi a baba becsült súlya az orvos szerint! Kicsit megijedtem! Kinek mekkora volt ekkor?
Ma voltam ultrahangon, kerek 35 hetes vagyok. Az orvos az ultrahang nézése során annyit mondott, minden rendben de a becsült súllyal nem vagyok kibékülve. Nagyon megijedtem. Elvileg 35 hetesen 2080 gram +- 350 gram. Azóta nagyon elvagyok keseredve hogy szegénykém nem tud úgy gyarapodni ahogy kellene?!
Méretek:
BPD: 9.14 cm
Ofd: 9.95 cm
Hc: 30.02 cm
Ac: 27.73 cm
FL: 6.51 cm
Menstruacio alapjàn : 35 hetes
Méretek alapján: 32 hét 5 napos
Létezik hogy később fogant? A terhességi teszt is viszonylag későn mutatta ki a pozitiv csikot.
Ártani nem árt gondolom, próbáld meg, viszont ettől függetlenül nem értem.
Én sem eszek sok húst, mert nem szeretem. Nálam inkább akkor tejtermékek.
38 hetesen 32 hetesnek felelt meg a súly alapján.
39+6ra szültem, 3860grammal és 57 centivel született meg a fiam 😅
nekem 33 hetesen ezeket mérte a doki:
BPD: 8.68 cm (35hét)
Ofd: 10.75 cm
Hc: 30.61 cm (34hét)
Ac: 30.15 cm (34hét)
FL: 6.49 cm (33hét)
ezek alapján 2330g-ot számolt a gèp. (+- 349g)
én nem aggodnek a helyedben. nincs nagy különbség a babáink között méretben, a súlyban mégis mást számolt a gép. ráadásul ilyenkor elég ha csak pár mm-el odébb nyom a doki, már más érték jön ki. gépfüggő is a dolog.
ráadásul a 3. trimeszterben már nem is szoktak módosítani a kiírt dátumon, mert ilyenkor már genetika függő hogy hogyan fejlődik a baba, nagyon egyéni. mi alapból a párommal is nagyobbak vagyunk, közel 180 és 190 centik.
szerintem nyugodtan egyél úgy, ahogy jól esik, amit jól esik. ha nem kívánod a húst, ne eroltesd... de pl. sógornőmet a gyumolcsokrol, fagyiról tiltották le nyáron, mert nagy volt a baba, szóval akkor gyanítom ha ezeket eszed is jobban gyarapodik amúgy a baba, aztán ki tudja... genetika ez is. ne izgulj, minden rendben lesz :)
Utolsó vagyok, végignéztem a válaszokat: húsmániás vagyok, és a terhesség alatt sem változtattam ezen, szóval nem ez a nagy baba titka 😅
(Meg túrót, sajtot, csupa fehérjedús cuccot ettem, meg rengeteg rostot, ha valamiből, akkor zsírból meg cukrokból eszek az átlagnál kevesebbet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!