Kismamák! Tegnapelőtt töltöttem a 33. hetet. Tegnap elmentem ultrahangra, és azt mondta a doki, h kicsi a babám! Ti mit mondtok ezekre az adatokra? Nagyon megijedtem. Ha kicsi is akkor lehet nagy baj?
BPD: 82 mm, TAD: 79 mm, AC: 250 mm, FL: 58,6 mm. Súly: 1900 gr.
Lepény érettsége II fokban érett.
BF:AURI:0,56 AORI:0,68.
Mi lehet a következménye ha nem fejlődik jól?
Súlya tök jó,és innentől kezdve rohamosan fejlődni fog.
BPD:ez tökéletes.
AC:nem lesz,10 kilós babád,de jó.
FL:ez se kicsi.
Nem kell megijedni:
1)mert ez csak becslés
2)innentől kezdve nő rohamosan
3)már most nem kicsi,mivel kb. két kiló és 38-40 centi.
4)mert nem kell 4400 grammosnak és 58 centinek lennie.
5)2800 gramm és 50 centi lesz,ez pedig már nagyon jó.
Ha mást nem kint behozza.Nekem végig kisebb volt a babám,mégsem paráztam soha.Sőt,eszembe se jutott.Végül egy 2780 grammos,és 52 centis kicsikét hoztam a világra,aki gyönyörű,a kórházban sem jutott eszembe,hogy kicsi lenne.1 hónapos múlt,és már 4 kiló.Lehet azért,mert tápszeres pótlást kap,plusz azt mondta a védőnő,hogy kint behozza,ami bent "lemaradt.":D Láttam már egy múltkori kérdésedet,emiatt ne izgulj.És jól fejlődik.Az,hogy más gyerektől eltérően még nem azt jelenti,hogy rosszul fejlődik.
Nekem 2500grammra saccolták 4 nap mulva mikor szültem 3250gramm volt.
8 hetes kiscsaj anyuja
Súlya, jó. Talán annyi hogy nem valószinü, hogy nagy lesz, 4 kiló vagy fölötte. De szerintem azt nem baj. :)
Lepény érettsége normális, nekem is II-es volt a második terhességnél 32 hetesen.
A 3 sorban lévő adatokat nem ismerem.
Ha kicsinek látja, akkor érdemes 1-2 hét múlva újra uh-ot nézni. Ott látják hogy fejlődik-e.
A mérés pedig lehet pontatlan. Nekem mérték már a kisfiam 36. héten 3600 grammnak, a 39. héten 3650-nek. Aztán a 40. héten megszületett 4200 grammal. És hallottam már olyat is, akinek a 36. héten született a babája, 1900 grammal, és teljesen egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!