Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van az, hogy szingli,...

Miért van az, hogy szingli, fiatal lányként azon sírok, hogy nincs babám?

Figyelt kérdés

22 éves egyetemista vagyok. Szeret a családom, vannak barátaim, egész évben lekötött a tanulás és elég jól feltalálom magam. Ergo az unalom kizárva.

Akkor mégis miért? Folyamatosan hiányérzetem van azért, mert nem szültem.

Az előbb néztem egy videót a magzat fejlődéséről és potyogtak a könnyeim, amiért még sosem éltem át és nem tudom, hogy valaha átfogom-e ezt a csodát.

Lehet, hogy azért rinyálok, mert meg fog jönni. 😄

Most nem kérek kioktatást az anyagiakról, meg a tartós kapcsolatról, mert nyilván NEM fogok szülni. Nincs is kitől. Akkor miért vagyok tele ennyire durván ilyen vágyakkal?

2022. jún. 18. 23:41
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

13, nem csak vágyok rá, hanem szeretnék (amikor eljön az ideje). Én jövőre diplomázok, én is dolgozok két éve, mire meg odajutok egy párkapcsolattal valószínűleg az anyagi része is rendben lesz.

Látom, jól le is pontoztak téged. Attól, mert a mai világban divat későn szülni, már fiatalon is előjönnek egy nőben az érzések. Van aki anya típus, van aki nem.

2022. jún. 19. 12:12
 22/29 A kérdező kommentje:

12, örülök, hogy végül boldog vagy. :)

Amúgy én is az vagyok, de időközönként rám jön ez a baba-mánia.

Hát, az én családom tényleg rendben van. Néha túlzottan is elárasztanak a szeretettel és alig tudok “szabadulni” tőlük.

Na, most majd jönnek, a “magukhoz láncol a családod, toxikus emberek ezek” kommentek. 😂🙈

2022. jún. 19. 12:17
 23/29 anonim ***** válasza:
60%
13 vagyok. A lényeg az az, hogy nincs veled semmi baj. Ha szeretnél gyereket, akkor simán el tudsz kezdeni már most készülni rá. Tervezd meg, hogy hogy képzeled el a családi életed, és kezdj el az ilyen babázni vágyós időszakaidban tenni érte. Nyilván nem arra gondolok, hogy kezdj el rugdalózókat vásárolni, de ha megcsinálod az MSc-t vagy elkezdesz dolgozni (baba előtt érdemes legalább egy évet a csed, gyed miatt), csinálsz egy jogsit, megtanulsz főzni, elmész orvoshoz és rendbeteszed a hormonjaidat, ezek mind előre visznek. Nekem sokat segített, amikor nagyon rám tört, hogy gyereket akarok, ha tudtam tenni "érte" valamit. Még ha nem is pont a babáért, de a jövőbeni életemért, hogy egyszer boldog családot és életet tudjak adni a gyerekeimnek. Próbáld meg, ha van kedved. Arra figyelj csak, hogy nehogy belerohanj valami félig jó kapcsolatba, csak hogy legyen valami, mert hosszútávon biztos nem éri meg. De ügyes leszel, ki fogod tudni találni, hogy hogy lesz a legjobb. És ne adj túl sokat mások véleményére, mert senki nem tudja, hogy kell "tökéletes" életet élni.
2022. jún. 19. 12:59
 24/29 anonim ***** válasza:
55%

Kicsi nyuszi, akkor mi a büdös francnak írtad ki a kérdést, ha úgyis okosabb vagy mindenkinél is?

Én kedves hangvitelű, segítő szándékú választ írtam neked az elején, ahogy sokan mások is, de te mindenkit leugatsz fölényeskedve. Miközben TE vagy az, aki nem normális, mert vágyni a gyerekre rendben van akár 16 évesen is, de sírógörcsöt kapni egy babákról szóló cikk, videó láttán 22 évesen BETEGES. Igen, az. Még ha 45 éves lennél a klimax kezdetén, évek óta párkapcsolat nélkül, akkor érthető lenne, de így baromira nem. Egyértelműen az a bajod, hogy pasid nincs.

2022. jún. 19. 13:00
 25/29 anonim ***** válasza:
60%

"okos lány vagyok"

Akkor miért tetted fel ezt a költői kérdést?

Nem tudod a választ? Nincsen elég önismereted? Vagy mi a célod ezzel a kérdéssel?

2022. jún. 19. 13:15
 26/29 A kérdező kommentje:

Önismeret és okosság nem egyenlő.

23-as, jogsim már van, jövőre végzek (tanár leszek), főzni tudok, az orvos valóban nem ártana.

De már egyszer voltam, akkor lerázott egy sima vérvétellel, nem 3. és 21. napival+ felírt nekem fogamzásgátlót. Mondván, az elfedi a rendszertelen ciklust.

2022. jún. 19. 14:25
 27/29 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék pasit, mert nemrég vagyok túl egy szakításon, de köszönöm a “kedves” választ. Úgyhogy nem ez a bajom. Ha szeretnék, akkor pedig lesz, mert most is van bőven jelentkező.

De te miért vagy ennyire elfoglalva az én szerelmi életemmel? Miért akarod ennyire rámtukmálni azt, hogy hiányzik egy férfi? Talán a te szerelmi életed hiányos, mert nem törődik veled a férjed?

2022. jún. 19. 14:27
 28/29 anonim ***** válasza:
32%
Úristen mennyi bunkó alak van itt, ne foglalkozz velük! Mensi előtt gyakran vagyunk sírósak. Én is bármin képes vagyok sírni olyankor. Engem viszont kezelnek gyógyszerrel, mert depressziós vagyok (most már nem akarok folyton sírni, elmúlt ez szerencsére). Semmi önbizalmam, 26 évesen sosem volt kapcsolatom, pedig én is csinosnak, okosnak tartom magam, de valamiért úgy érzem, nem tudok elég lenni senkinek. Legalábbis olyan férfiaknak nem, akikkel én el tudnám képzelni. :( Önismeretre is járok. Anyagilag minden adott lenne, van saját lakásom, dolgozom, de hát egy gyerekhez apa is kellene. Úgyhogy igen, a pszichiáter előtt én is rengetegszer sírtam amiatt, mennyi korombeli házasodik és szül (ugyancsak diplomával). És még mindig úgy érzem, hogy nem nagyon tudok nyitni egy kapcsolatra. :( 22 évesen kapcsolati tapasztalatokkal a hátad mögött szerintem nincs miért aggódnod, minden rendben lesz! :)
2022. jún. 20. 16:38
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván csak olyanon tudsz problémázni ilyenkor, ami nincs meg az életetben. Hidd el, a háromgyerekes anyák is találnak sírnivalót az életükben havonta egyszer, ha nagyon akarnak.
2022. jún. 21. 02:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!