12 hét körül amúgy is lesz kötelező fogorvosi vizit. Nekem volt pici fogkövem és le is szedték. Nyugi, a dokik tisztában vannak, hogy mit lehet, amikor bejelentkezel és viszed a kiskönyvedet :)
2022. máj. 29. 09:26
12/26 anonim válasza:
Én le akartam. Amikor az első trimeszterben voltam fogorvosnál, meg is kérdeztem. Azt mondta, hogy inkább ne, majd inkább a terhesség vége felé, ha nagyon akarom.
Szóval egyáltalán nem hülyeség a kérdés, mert nem egyértelmű, hogy leszedik.
2022. máj. 29. 09:27
13/26 anonim válasza:
Igen, sőt jobb is ha leszedik. Az a sok baci ott van a szádban, ami veszélyes lehet a magzatra (ahogy a romló fogak is). Utána egyből fogkefe csere, mert a mostanin ott az a baci kultúra, amivel "visszafertőzöd" magad. Simán megcsinálják terhesség alatt, sokkal rosszabb ha ott van
2022. máj. 29. 09:30
14/26 anonim válasza:
Fogorvosként válaszolok.
Igen sőt, erősen ajánlott is, mert a fogkő gyulladt ínyt eredményez, ami ha hosszútávon fennáll, ártalmas lehet a magzatra. Több kutatás is kimutatta, hogy a fogágybetegek körében szignifikánsan több a koraszülés.
2022. máj. 29. 09:35
15/26 anonim válasza:
Viszont azerintem is jobb a 2. Trimeszterben leszedni, nekem terhesen és szoptatás alatt keletkezik csak fogkövem
Sem előtte sem utána nem volt sosem…
Abban az időben meg 3-szor szedtèk le
2022. máj. 29. 09:42
16/26 anonim válasza:
Nekem a lábkörmöm lézeres kezelésèt nem akarták megcsinalni terhesen! Elmentem egy másik szalonba ott meg csodalkoztak, hogy már miért ne lehetne?
UH-s csiszolós fogkőleszedest is szerintem simán megcsinalják
2022. máj. 29. 09:51
17/26 anonim válasza:
Lehet, sőt ajánlott gyakrabban járni, mert a hormonok miatt megváltozott ph miatt könnyebben szaporodnak a bacik a szájban is, és mert a baba elvon ezt-azt (kalcium, magnézium), sokaknak könnyebben romlik a foga, vagy gyullad be az ínye. És mint írták, a gyulladás a babának sem jó. Viszont teljesen ártalmatlan hadművelet, max. ha nagyon paramami vagy, akkor érzéstelítő gél nélkül is (nekem) kibírható, így aztán meg teljesen vegyszermentes, akkor meg mi is lehetne benne káros.
2022. máj. 29. 10:01
18/26 anonim válasza:
Nekem 30. Hét körül leszedték zokszó nélkül és már 11 hónapos a gyerek de azóta sem jutottam el fogorvoshoz. Mondjuk nincs segítségem és 1-1.5 hónapra kellene időpont, úgyhogy szedesd csak le, ki tudja legközelebb mikor jutsz el.
2022. máj. 29. 11:10
19/26 anonim válasza:
Első terhességem alatt szörnyű állapotban voltak a fogaim és havonta kellett járnom depurálásra és semmi baja nem lett a gyereknek.
2022. máj. 29. 11:26
20/26 anonim válasza:
Nekem nem ajánlotta a fogorvos, azt mondta, annyira nem vészes, ne kockáztassunk semmiféle mikrosérülést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!