Szégyen szerintetek ha valaki 16-17 évesen meg tart egy babát mert abortusz ellenes?
Számomra igen is szégyen :
Felelőtlenül nem védekezni
Gyerekfejjel szűlni
Más pénztárcájára gyereket vállalni.
Kopasz seggre, bármilyen iskolai végzettség nélkül.
Másnak a nyakára szülni, bármely életkorban.
Szerintem az nem szégyen, hogy valaki kora ellenére is ragaszkodik a babájához. Sőt, meg is értem, erős, ösztönszerű késztetések ezek.
De attól még a baba egy másik emberi lény, annál többet érdemel ő is, hogy az abszolút semmire szülessen. Ha a nagyszülők hajlandóak ebben megtámogatni, hát rendben, akkor is nehéz lesz, de te döntésed. De ha senki nem segít, szerintem önzőség.
4.
Nem,én nem vagyok ab. Ellenes.
De erősen belém is neveltek, higy nem véletlen nincs még egy testvérem, mert nem fer bele, bármennyire szerették volba a szüleim.
Így naggggyon figyeltem, hogy ne essek teherbe.
Amikor mégis kiszakadt az óvszer reggel 5-kor én 7:30-kor a háziorvosi rendelőben ültem az eseményutániért.
Úgy is, hogy nem vagyok ab. ellenes.
Szóval totál nem releváns.
De, ha mégis úgy esett volna, hogy nincs rá mód, akkor úgy gondolom, hogy én nem tudtam volna 16 -19 évesen semmit nyújtani annak a gyereknek, csak megfelelő szülőket.
( van 2 gyermekem, így is ezt vallom)
2.
Inkább csak végtelenül szomorú hogy egy gyerek ezt teszi magával.
Legálisan még egy sört sem tud venni a boltban, de olyan szinten működött rajta az agymosás, hogy talán örökre eldobja magától a lehetőséget egy sikeres életre.
Egy gyereknek az iskolában a helye, nem pedig a szülőszobában.
A megesett gyerek szüleire nézve elég nagy szégyen, hogy képetelenek voltak felvilágosítani a lányukat, nem tanították meg neki a biztonságos szex fontosságát. Egy becsúszott gyerek a "legkisebb" gond, amit védekezés nélküli szex során össze lehet szedni.
Az hogy egy várandós gyerek megtartja-e a gyerekét vagy sem, szerintem nem szégyen kérdése. Nem szégyen megtartani egy gyereket, részemről az sem szégyen, ha elveteti. A többit az előttem szólók már elmondták.
Szégyen inkább az, hogy sok fiatal lány abortusz után nevetgélve hagyja el a kórházat, mintha a sz@rától szabadult volna meg, ráadásul több abortuszon is túl vannak már (saját szememmel láttam).
Ha valakinek becsúszik, de nem tudja felnevelni, nem szégyen az abortusz, de tanuljon belőle.
Ugyan így az sem elítélendő, ha megtartja a babát.
Nem fekete-fehér a történet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!