Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is távolodott el a párjáva...

Más is távolodott el a párjával a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Már nagyon a végén járok, a 9. hónapban, és úgy érzem a férjemmel eléggé eltávolodtunk egymástól a terhesség alatt. Tudom, hogy az én hibám is, a terhesség első felét nehezen viseltem, állandóan rosszul voltam, aggódtam, szexelni sem lehetett. Aztán ilyen téren zöld utat kaptunk, de mégsem működött jól a dolog, nekem sajnos végig nagyon fájdalmas volt a szex a terhesség alatt, így már hónapok óta nem is próbálkozunk. Máshogy szoktam segíteni rajta, de azt veszem észre rajta, hogy mostanában már erre sincs igénye, mintha nem is hiányozna neki. Egyre kevesebb az összebújás is, puszit ad, de már nem ölel meg, alig érünk egymáshoz. Amúgy segítőkész, figyel rám, beszélhetünk, de mintha csak barátok lennénk, sokszor úgy érzem. A terhességet lelkileg sem viseltem túl jól, a testképemre nagyon negatívan hatott, úgyhogy lehet én is ellöktem ezzel magamtól. Ha magamra nem tudok nőként nézni, nem csoda, hogy ő se tud rám úgy tekinteni.

Megfogadtam, hogy a baba után ez változni fog, de félek meddig fog tartani ez az időszak, gondolom a szülés utáni pár hónap sem lesz egyszerű. Valaki átment itt hasonlón?

2022. máj. 21. 23:05
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Én az első trimeszterben nagyon rosszul voltam, ráadásul hematoma miatt tiltott is volt a testi kapcsolat, de ha lehetett is volna, sem bírtam volna, eszembe sem jutott 2 hányás között.

A másodikban mikor jobban lettem, és elmúlt a hematoma is, bennem így is megmaradt a félelem az előzőek miatt, és nem akartam, ő megértette.

Aztán később mikor elkezdett mozogni, és ő is érzi a kezével, ahogy mozog a baba, azt mondja már ő sem annyira akarja, hogy ott van a baba, neki zavaró, és fél is, nehogy bajt okozzon bárhogy is.

Nem beszélve, félünk, nehogy megint hólyaghurutom legyen, ami ugyebár szex alatt is megtörténhet, hogy feljutnak bacik, és nem, nem kell ehhez félre járni, én meg nagyon hajlamos vagyok erre sajnos, főleg így gyengébb immunrendszerrel.

Egyébként meg sokkal-sokkal több az olyan pár, akik nem, vagy csak keveset élnek nemi életet terhesség alatt.

Nyilván erről kevesebbet hallani, meg kevesebbet beszélnek erről, mert ez tényleg abszolút magánügy.

Csak sajnos tele a net is olyan cikkekkel, amiben hasonló stílusban írnak olyanok, akiknek fogalma sincs erről a megváltott élethelyzetről, hogy milyen nehéz tud lenni, hanem csak a sok "fogadd el magad" lózung, meg, hogy hibás vagy, ha nem szorítod össze a fogad a férjed miatt, mikor a hátad közepére sem kívánod az egészet.

Amit a 14-es írt, akkora bullshit, hogy reagálni sem érdemes rá.

2022. máj. 22. 12:03
 22/27 anonim ***** válasza:
74%
Szülés után javulni fog a kapcsolat.
2022. máj. 23. 11:11
 23/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, megnyugtató hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával! Remélem a baba után helyre fog állni a dolog, igyekszem majd mindent megtenni az ügy érdekében. :)
2022. máj. 23. 11:18
 24/27 anonim ***** válasza:
28%
A probléma hogy szülés után a baba lép előtérbe. Én is ezt reméltem, amit te, a férjem meg egyenesen erre várt. De nem ez történt. Ha nincs segítségetek, akkor még nehezebb lesz. Nem lesz kettesben töltött időtök. Egyszerűen más lesz a kapcsolat dinamikája, hiszen már nem ketten, hanem hárman lesztek. Ezt segítség nélkül, ha nem szarod le a gyereked (jogos) igényeit az első 1-2 évben, nagyon embert és kapcsolatot próbáló. Hiú ábrándnak gondolom ezt a "szülés után majd jobb leszt", de mindenesetre drukkolok, hogy nálatok másképp legyen!
2022. máj. 23. 11:54
 25/27 anonim ***** válasza:

Szexuálisan mi is eltávolodtunk ideiglenesen. Első trimeszterben vérzés miatt nem lehetett, most a második közepe felé pedig mindketten aggódunk, valamint nekem az egyéb módon okozott orgazmus is fájdalmas. Az is benne van, hogy volt előtte egy terhességem és egy szintén fájdalmas orgazmus után már nem volt szívhang a 8. héten. Nagy a valószínűsége, hogy semmi köze nem volt egymáshoz a két dolognak, de ez bennünk maradt nagyon. Van, hogy hozza magával a pillanat és kényeztetjük egymást, de aktus nincs. Továbbra is ugyanolyan vonzónak tart, nagyon sokat dicsér, hogy milyen szép vagyok terhesen. Ez nagyon jól esik.

Érzelmileg és kötődésben erősödött a kapcsolatunk. Mindenről tudunk beszélni, tervezgetünk. Azt nem tudjuk mi lesz a szülés után, de nagyon bízom benne, hogy szexuálisan is visszaáll minden a megszokott mederbe, ha eljön az ideje.

2022. máj. 23. 19:15
 26/27 anonim ***** válasza:

"Ha te nem kívánod, a hiba benned van."

Ez úgy baromság, ahogy van. Itt egyáltalán senkiben sincs semmi hiba ilyen téren, ugyanis várandósság alatt sok kismama libidoja a béka segge alá kerül. Lehet még a várandósság során lesznek változások, mert van aki még kívánósabb bizonyos szakaszaiban, de nem kell csüggedni, ha mégse. Szülés után idővel helyre fog állni, ha normális párod van, pedig megért és segít neked átvészelni ezt az időt. Fel a fejjel. 😊

2022. máj. 23. 23:30
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
14es, te férfi vagy amúgy?
2022. máj. 23. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!