Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miert erzem ugy, hogy mindenki...

Miert erzem ugy, hogy mindenki csalodott?

Figyelt kérdés

Van egy kislanyunk es a kistesoval vagyok varandos. Mindenki, csalad, baratok, epedve vart az uj csaladtag nemet. Nyilvan fiu volt a nagy varakozas, hisz lanyunk mar van, “most kene egy fiu” meg hat a ferjem nagyon szeretett volna egy kisfiu. Lany lett. En vegtelenul orulok, nekem mindegy volt. De most mindenkin azt erzem, h sajnalkozva gratulal, mondogatjak a ferjemnek h “ne band, a lanyokka konnyebb” meg ilyen baromsagok.

Miert olyan presztizs h fiu legyen? Ez komolyan ma meg szamit?!

Legszivesebben elkuldenek mindenkot a fenebe. Baratok amugy nem annyira de aposom, sogornom nehany ismeros…

2022. máj. 6. 05:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
54%
Nálunk két fiú van, de ugyanez volt :) Ne törődj vele, nem gondolnak bele az emberek. Ha megszületik, már nem lesz téma és nem befolyásolja, hogy mennyire fogja őt szeretni az illető nagyszülő vagy akárhányadik rokon és barát.
2022. máj. 6. 08:15
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A mi családunkban és a környezetemben a lány az érték. Persze minden barátunk kislányt vár csak mi nem…Mi is elsőre talán azt preferáltuk volna, de igazából csak én ijedtem meg, hogy nem tudom mit kell egy fiúval csinálni, hogy fogok alkalmazkodni az érdeklődési köréhez stb. Aztán emlékeztettem magam hogy a fiúk sem egyformák és nem is kell annak nevelni.

A lányok talán olyan szempontból jokerek hogy fiúsabb és hercegnősebb is lehet, azt még jobban elfogadják. Lányos fiükat kevésbé.

Szomszédunknak is fiú unokái vannak ő is csak sajnálkozott inkább a hírre. Én is kicsit sajnálom a meg sem született fiúnkat hogy nem igazán lesz a barátok között se kisfiú társa.

2022. máj. 6. 08:22
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos sokaknak számít. Elképesztő, hogy még mindig itt tartunk. Itt a gyakorin is megfigyelhető, hogy a babák nemére vonatkozó kérdéseknél mindenki kb 0-ra van pontozva, akinek lánya van, vagy azt (is) szeretne. Röhej, és egyben végtelenül szomorú.
2022. máj. 6. 08:40
 14/20 anonim ***** válasza:
76%
Nekünk egy kislányunk van. Anyós nálunk is előállt ezzel a szöveggel, hogy kell még egy gyerek, mert szükség van egy fiúra is, mert egy férfinak kell egy fiú. Szeretnénk még egy gyermeket. A férjem közölte, hogy ő fiút akar, úgy legyünk együtt, hogy az legyen. Nem tudom miért számít ez egyáltalán. Én úgy vagyok vele, hogy nekem teljesen mindegy, hogy mi a neme, csak legyen egészséges. Imádom a lányom, egy másik kislánynak is nagyon örülnék. Nálunk is sokszor úgy beszélnek a családban a fiúkról, mintha csak az lenne “ érték”, a kislány nem. Ez engem nagyon idegesít.
2022. máj. 6. 08:42
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon gáz egyébként, nem a kismamára nézve, hanem a gyerekre. Nekem anyukám és az egyik barátnőm is mesélte, hogy bennük csalódtak a szüleik, mert nem fiúk lettek. Az exem öccsénél meg még 30akárhány évesen is az volt a családi anekdota, hogy "jáj vissza kellett vinni a drága babát a boltba, mert fiú lett". Milyen életkezdés ez, hogy meg sem születtél, már nem felelsz meg az elvárásoknak. Azokénak, akiktől a feltétel nélküli szeretet lehetne kapnod, amit később senkivel nem élhetsz át. Úgyhogy főleg kedves 14. ezt nagyon beszéld át a férjeddel, mert lehet rendes ember és gondoskodó apa, aki "csak" bele sem gondolt, de ez egy nagyon mérgező duma. És tipikusan a "legszuperebb", amikor a gyerek feje fölött fejtik ki vagy sajnálják szegény szülőt.
2022. máj. 6. 08:53
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos így van 15-ös. Én egész életemben azt éreztem, hogy felesleges vagyok, mert apukám csak az öcsémet szereti. A férjem egyébként imádja a kislányunkat, de nagyon szeretne egy fiút is. Sajnos belenevelték, hogy fontos, hogy legyen fia is. Hihetetlen, hogy ez még mindig számít. Egyébként tudom, hogy ha lenne egy másik kislányunk, akkor őt is nagyon szeretné.
2022. máj. 6. 09:03
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

15#

Igen,ezt én is ismerem.. Nálunk úgy szól az anekdota, hogy : Fiút vártunk, de csak te jöttél.. Egész életemben azt hallgattam, hogy mikor apám letelefonált a kórházba és megtudta, hogy megint lánya született, lecsapta a telefont "már megint repedtsarkú" felkiálltással..

2022. máj. 6. 09:09
 18/20 anonim ***** válasza:

Nekünk két fiunk van, pedig két kislányt szerettünk volna. Nyilván imádjuk a gyerekeinket, de azért családon belül tudják, hogy nagyon szerettünk volna lányt.

A sógornőmnek lánya van - mondjuk ő meg lesz*rja, becsúszott, inkább a nagyszülők nevelik, csak neki ne kelljen foglalkozni vele -, és folyton az orrunk alá dörgöli, hogy huh, neki nem kéne fiú, a lány mennyivel jobb, sajnálkozik. Mondjuk, már nem is igazán beszélünk vele, nem csak emiatt, másért se, de nálunk meg ez van.

2022. máj. 6. 09:20
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom mikor bejelentettük hogy babát várunk elkezdte venni a kislány ruhákat, azonnal.

Fiú lett, nagyon csalódott volt, de megtartotta a fehér (fodros) ruhákat. Zoknit pl csomó ideig vett rózsaszínben, ha nála volt zoknit cserélt mindig 😃

Ő már a férjem helyett is kislányt várt, csak ő a születés napján tudta meg hogy mégsem az, addigra meg full lányos szobát rendeztek be.

Szerintem kompenzált. Férjem beszélt vele, hogy fiú unoka lesz fogadja el.

2022. máj. 6. 09:22
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk pont fordítva van, a fiúknak nem örültek. :(
2022. máj. 6. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!