Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig tartják vissza a babát...

Meddig tartják vissza a babát 23.hetesen, ha elfolyt teljesen a magzatvíz?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Sajnos hétfőn este elfolyt a magzatvíz.A szülés nem indult be.Fájásaim volták másnap de el is múltak .A babának van szivhangja

Mocorog szegénykém..:( De sajnos semmi magzatvíz nincs.amikor felállók wcre ami újra termelődik folyamatosan folyik el.

Az eredményeim jók,de még is tartok hogy nekem is valami bajom lehet 2 gyerkőc vár otthon..Normalis ez hogy eddig várnak?Természetesen elmondttàk hogy a baba addig maradhat bent amíg az én eredmenyeim jók.Aztán valószínűleg

ez a normális eljárás csak aggódom. Nagyon örülnek és segítene érzelmileg ha valaki a tapasztatalatat megosztaná velem,aki esetleg járt ilyen cipőben.

Köszönöm előre is.

2022. ápr. 24. 14:24
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
34%

Ha folyt volna el a magzatvize, akkor nem lenne indokolt az àgyban fekvès, de itt nagyon is az. Sőt, medencèt megemelve feküdni mèg jobb lenne. Karjàt, làbàt ha mozgatja, akkor csökkenti a trombòzis esèlyèt.

Homeòs bogyòk kòzül van, amelyik ilyenkor hasznos, volt màr arra pèlda, hogy fèlidős magzatburokrepedèst túlèlt velük egy gyerek.

2022. ápr. 24. 15:07
 12/52 anonim ***** válasza:
81%

"Imádom az olyan idióta válaszolókat, akinek nincs jobb dolga, mint még rátenni az ember amúgysem rózsás gondolataira egy lapáttal."

Senkinek nem célja a problémára rátenni még egy lapttál.

De az sem segít ám, ha megmagyarázzuk, hogy semmi probléma ninc sazzal, hogy 23 hetesen megrepedt a burok, és nyugodjon meg, mert biztos kihordja a 40. hétig és egészséges gyereke lesz.

Bocsánat, de ebben a helyzetben az lenne a normális, ha KORREKT, TÉNYSZERŰ ÉS ALAPOS felvilágosítást kapna, méghozzá az orvosoktól. Igen is el kell mondaniuk, hogy milyen szövődmények várhatók ilyen esetben, milyen esélyei vannak a magzatnak stb. Ugyanis csak és kizárólag neki és a párjának kellene eldönteni azt, hogy mit vállalnak és mit nem.

Nem kell elbagatellizálni a problémát, ugyanis ha balul sül el, és mondjuk 24-25 hetesen megszül, aztán a gyerek esetleg tartós problémával fog élni, akkor persze nem neked meg az orvosoknak kell ám felnevelni, hanem a kérdezőnek.

Nem kell sem belerúgni, sem pedig úgy csinálni, mintha minden szipiszuper lenne. KORREKT felvilágosítás kell, hogy aztán a kérdező a kockázatokat ismerve meghozhassa a saját döntését.

2022. ápr. 24. 15:11
 13/52 anonim ***** válasza:
95%

"Ugye tudod, hogy a terhesség önmagában elég kemény rizikófaktor? "

Tartósan fekvésre ítélt terhesnek ezért is adnak lmwh injekciót. Nem pedig mozgásra bíztatják, ha a terhesség megtartása szempontjából az nem optimális.

2022. ápr. 24. 15:15
 14/52 anonim ***** válasza:
12%

Mint mondtam, hogy ha kicsit is utánanéznél, és nem a Magyarországon elterjedt, "30 éve így csináltuk, most is így kell csinálni" közhelyet szajkóznád, akkor látnád, hogy szakirodalmi adatok szerint az ágynyugalom nem csökkenti a koraszülés kockázatát.

Senki enm azt mondta, hogy menjen haza és fusson maratont, hanem megemlítettem, hogy az ágytálazgatás nem hasznos, ellenben káros lehet.

De itt be is fejezném eztb a meddő vitát, mindneki azt csinál, amit akar.

2022. ápr. 24. 15:22
 15/52 anonim ***** válasza:
100%
12# Szerintem senki nem bagatelizálta el, én sem. Az orvosi felvilágosítás a kockázatokról és lehetőségekről nem a gyakorin válaszolgatók dolga, így nem az enyém és nem is a tiéd. Tapasztalatot kért a kérdező olyanoktól, akik voltak hasonló helyzetben és gondolom jól esik neki némi emberség, lelki támogatás. Ezt próbáljuk képviselni, amikor elmondjuk, hogy nem lesz semmi baj, higgyen magukban és nagyon szurkolunk... Emberség.
2022. ápr. 24. 15:24
 16/52 anonim ***** válasza:
91%
De itt már nem kockázat a koraszülés te szerencsecsomag, hanem egy megindult szülést kell visszatartani. Tartós fekvésnél vannak trombózist megelőző gyógyszerek, bízd ezt az orvosokra és menj elmosogatni meg gyurmázni
2022. ápr. 24. 16:39
 17/52 anonim ***** válasza:
100%

"hogy szakirodalmi adatok szerint az ágynyugalom nem csökkenti a koraszülés kockázatát"

Ha kicsit is értenél hozzá, akkor tudnád, hogy nem minden rizikó ugyanolyan. Ha a méhszájra nehezedő nyomás az, ami ront a helyzeten, akkor igencsak hasznos a fekvés, hisz akkor egyértelműen kisebb a terhelés.

2022. ápr. 24. 16:46
 18/52 anonim ***** válasza:
93%

14, amiről te beszélsz, azt nem

Ilyen esetre mondják külföldön sem. Konkrétan megrepedt a burok. Fejezd be az okoskodást, mert ostobaságot beszélsz és attól sem lesz kevésbé az, hogy erőszakosan nyomatod. Hallgass a 16-ra és menj csinálj olyat, amihez értesz, ezt meg bízd olyanokra akiknek a neve előtt szerepel, hogy Dr.

A Kérdezőnek kitartást kívánok és gondolni fogok rá. ❤️ Elképzelni sem tudjuk itt legtöbben, hogy min megy keresztül. Ezért mellőzzük a tudománytalan és alaptalan okoskodást és csak legyünk empatikusak.

2022. ápr. 24. 16:48
 19/52 A kérdező kommentje:

Elsem hiszitek hogy mennyire jól estek ezek a szavak.Van amelyik kommentet többször is elolvastam annyira jól esett!Igen kórházban vagyok,Bécsben egy erre szakosodott klinikán.Antibiotikumot kapok napi 3x és tüdő érlelőt 48 óránként a picinek.Természetes tudom hogy nagyon rizikos és a későbbiekben barmién szervi vagy más baja lehet.De addig amíg a pici szíve ver,nincs szívunk apával olyan döntést hozni hogy elvegyük az életet,akkor is ha van már 2 gyerekünk.Nagyon köszönöm a biztató és együtt érző szavak borzasztóan sokat jelent.Sajnos a covid miatt a szabályzat nem engedi itt hogy a gyerekeim bejöjjenek látogatóba,nagyon hiányoznak.Igy még nehezebb.

Köszönöm mindenkinek a kedves hozzászólást!

2022. ápr. 24. 18:05
 20/52 anonim ***** válasza:
86%

Kicsit megnyugodtam hogy Bécsben vagy, ott sokkal jobb kezekben vagy, mint itt Magyarországon.

Nagyon sok erőt, kitartást, jó szerencsét kívánok nektek!

2022. ápr. 24. 18:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!