Akinek hamarabb elfolyt a magzatvize minthogy erős fájdalmai lettek volna, kevésbé volt szörnyű a szülése mint mikor először a fájások jönnek rá?
Nekem hajnal kettőkor elkezdett folyni. Nem ömlött, de nem is csak szivárgott. Kb mint a pisi, mennyiséget tekintve.
Semmi fájdalmam nem volt, ezért reggel 9 órakor azt mondta az orvos, hogy nincs mire várni, a baba szivhangja is le-le esett, be kell kötni az oxitocint.
10 percen belül 5 perces fájások, az még csak kellemetlen érzés volt a derekamban.
Jöttek aztán a 3 percesek, amikor már éreztem, hogy ez azért nem csak ennyi lesz :D
Kereken 10-kor elértünk a 2 percesekhez, na ott már hörögtem.
10:30 tolofájások, azt én már nem éreztem fájdalmasnak, nyomni kellett, ahogy kifért a csövön.
Hatodik tolásra kint lett. Gátam megmaradt épen.
Előnye: gyors volt.
Hátránya: nem tudtam hozzászokni a fájásokhoz, mert azonnal lecsaptak a két percesek szinte.
Összeségében a második szülésre is kiegyeznék egy ilyennel, mert a gyorsasága miatt nem éltem meg rosszul.
Nem függ össze.
Az szokott problémás lenni, hogy ha elfolyik a magzatvíz az anyuka teljes transzban szalad a kórházba, ahol türelmetlenek éa elkezdik az oxitocynt teljesen feleslegesen adagolni, ahelyett, hogy megvàrnàk a fájások spontán beindulását.
“ mett nem tágul a kismama”
Persze, hogy nem, pert vab, hogy normális, ha eltelik akàr 10-12 h a fájásokig…
( magzatvíz termelődik folyamatosan!)
Azóval a tapasztalatom emiatt, hogy az előbb magzatvízelfolyásos esetek kevésbé pozitívan alakulnak.
De ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen lenne, ha hagynák a maga útján haladni a dolgokat, és valóban akkor avatkoznának be, amikor indokolt is.
De ha az ember ezekkel tisztában van, akkor meg tudja védeni az érdekeit.. a legfontosabb az, hogy mindig kérni kell indoklást.
5, hármas válaszoló vagyok.
Nekem is azt mondta az orvos, hogy szépen várjuk a fájásokat, feküdjek nyugton. 7 órán àt így tettem.
Nem is lett volna baj, nem volt terv az oxi, helyesen, de hirtelen a CTG félelmetes hangokat adott ki….na akkor mondta az orvos, hogy nem várunk.
Éjfélkor elfolyt az "összes" magzatvizem. Úgy,mint a filmeken,ömlött.
Nem tudtam megszülni,mert ki se tágultam. Semennyire. Császár lett 11 óra vajúdás után. Másnap ebédre meglett.
Nyomták belém az oxit, fájások voltak bőven,de tágulás semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!