Mennyi időt "illik" ledolgozni egy munkahelyen terhesség előtt?
Kb én is így voltam a harmadik babánál.
Párommal az első lett volna, és már elég régóta próbálkoztunk mikor másik munkahelyre vettek fel. Nem idegeskedtem a dolgon, úgy voltunk vele, hogy úgyis bejelentkezünk lombikra, mert minket sürget az idő párom kora miatt. Nem is számítottunk rá, de pont azon a héten, még a próbaidő kellős közepén pozitívat teszteltem.
Nem mondom, hogy nem estem kétségbe... Próbáltam higgadt maradni és mérlegelni a dolgot, hogy még próbaidő alatt jelentsem be vagy várjam meg a véglegesítést.
Én korrekt akartam maradni,úgyhogy még próbaidő lejárta előtt elmondtam. Nekem szerencsém volt, mert a főnököm díjazta az őszinteségem és megtartott ennek ellenére is. Mondjuk én végig dolgoztam (de irodai munka), 2 hetet voltam csak táppénzen szülés előtt :)
Most szeptemberben tervezek visszamenni, a fiam akkor lesz 15 hónapos.
Szerintem ne várjatok, ki tudja mikorra jön össze.
Egyébként nagyobb cégnél sincs garancia arra, hogy visszavesznek-e. Egyébként aki jól dolgozik, általában visszaveszik. Legalábbis nekem ezzel sosem volt problémám, vagy csak jó céget fogtam ki.
Engem ezért le szoktak pontozni, de a te életed, magadat kell boldoggá tenned, nem a főnöködet. Ha fél év múlva leszel terhes senki nem fogja megköszönni, hogy vártál.
Én belevágnék.
Ugyan így voltam. Kis cég, nélkülözhetetlen voltam. Én igazábol 1 évet ledolgoztam, mire belevágtunk a babatémába. 1 ev alatt estem teherbe, így is aggodtam, hogy 2 év kevés, hogy mondjam el a főnöknek, hogy máris ott hagyom.
Aggódtam nem vesz vissza, mert lett mas a helyemre
Aztán nem is oda mentem vissza dolgozni, kár volt ezen rugóznom.
Annyi minden történhet még a babázás alatt, szerintem vagj bele, azt majd alakul.
Ilyen, hogy illik, pedig nem létezik.
Szia!
Lehet, hogy rosszul tudom, de ha véglegesítve van a státuszod, köteles visszavenni gyed után a munkáltató! Csak helyettest vehet fel a helyedre, amíg vissza nem mész dolgozni. Azért ennek járj utána szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!