Mikor kell bejelentenem a munkahelyemen a terhesség tényét?
Kicsit szemét a főnököm, félek, hogy ha gyanút fog, hogy terhes vagyok, akkor kirúg.
Mikor érdemes bejelenteni? Meg kell várni a 3 hónapot? Mikortól számítok védettnek?
Elso, nem , nem jól tudod.
A fogantatastol védett vagy.
Bejelenteni NEM kell, csak ha akarod. Ha a 40. heten mondod, hogy nem jovok , megyek szülni, az is elég jogilag.
Nos, jogilag valóban nem kell bejelenteni, csupán érdemes, mert onnantól könnyített munkára vagy jogosult.
Az is tény, hogy valóban a fogantatás pillanatától védett a kismama. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha hétfőn a munkáltató felmond, szerdán meg pozitívat tesztel a nő, akkor a munkáltató köteles a felmondást semmisnek tekinteni és tovább foglalkoztatni a not.
Bejelenteni amúgy a 12. hét után érdemes, főleg magad miatt, mert addigra lecsokken a spontán vetélés esélye.
Nincs doki, aki azt mondja, hogy várandós, ha nincs szívhang.
Értem amúgy, hogy fogantatástól. De ahhoz az kell, hogy terhes legyen.
Mondtam dokimnak, hogy pozitív lett a teszt... Á, az nem ér semmit-valaszolta.
Hogy lehet amúgy bizonyítani, hogy terhes valaki? Szóval ha nincs szívhang, nincs terhesség, így fogantatás sincs. Hisz mi fogant meg?
Nekem ez a doki is fura volt amúgy. (3)
3-as , mire egy esetleges munkaügyi bíróság elé kerül az eset, (ha kirúgják a not), addigra nemhogy a terhesség ténye meglesz, de kb. meg is szül.
Ahogy írtak előttem, hétfőn kirúgják, szerdán pozitívat tesztel, bíróságra megy, mire a tárgyalásra kerül a sor megállapítják bőven, hogy terhes, a terhesség pedig az utolsó menstruáció első napjától számít ugyebár. Es ha utána rúgtak ki, akkor mar bizonyítva van.
Ahol elek ott pl. nincs egyaltalan orvosi időpont a 12. heti ultrahangig, de a felmondási vedelem ugyanúgy el az utolsó menstruacio első napjától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!