Mit tegyek, nehéz helyzetbe kerültem?
Mi konkrétan a semmire vállaltuk a "becsúszott" babát,tényleg nagyon nehéz helyzetben voltunk,ráadásul 300 km-re laktunk egymástól és most fél éves a baba és mindene megvan,megoldottuk!!
Eszembe sem jutott volna elvetetni!!!!!!!
Hajrá!!!
Én úgy tudom, ha kötetlen munkaszerződésed van akkor nem tehetnek ki. Ha viszont kötött, tehát meg van szabva, hogy pl. dec. 31. akkor viszont utánna már nem köteles munkát adni, mert a szerződésed lejárt. Vagyis nem rúg ki, csak lejárt és meghosszabbítani pedig nem köteles. Kötöttbe vagy kötetlenbe vagy?
19 hetes kismama
Határozott idejű munkaviszony megszűnik a határozott idő lejártával, ez tény. Viszont ha volt az elmúlt 4 évben 365 nap munkaviszonyod, akkor jogosult leszel álláskeresési támogatásra, ami ugyanúgy biztosítotti időnek számít, mint a munkaviszony, vagyis a fennállása alatt szülsz, akkor járni fog a gyed és a tgyás.
Kérjetek segítséget a banki hitelkárosultak egyesületétől, hátha tudnak valamit segíteni.
Határozott idejű szerződésed van?
Ha nem, akkor nem küldhetnek el, mivel terhes vagy és ekkor védettséget élvezel.
Csak ehhez majd időben be kell jelentened!
Ha nagyon szeretnéd a kisbabát, akkor gondolj át minden anyagi lehetőséget! Van esetleg nagyszülői segítség, támogatás, rokon a családban, aki neked adhatná a kinőtt kiságyat stb. ?
Ezek után dönts.
Addig is jó babavárást!
Ha nem jelented be, akkor is védve vagy a fogantatás vélelmezett időpontjától kezdve.
Ne idegesítsd amúgy magad, valóban össze tudod hozni a babakelengyét viszonylag kevés pénzből is.
És nézz utána, milyen támogatást kérhetsz az önkormányzattól, hiszen a babával jobban rászorultok!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Nekem több okom van a félelemre.
Én gyeses helyen vagyok, helyettes státuszom van sajnos:-(Mosanában sok anyuka panaszkodott az elhelyzekedés maitt:-(
Valamint egyedül majd magamra számíthatok kb, mert államigondozott vagyok:-(((((
Na itt jön a csavar, azért visel meg a dolog nagyon, mert amikor kisbaba voltam egy hónapos az édesanyám kirakott az utcára egy kukába, hogy meghaljak:-((((és eldöntöttem, ha nekem babám lesz, én ilyet sosem teszek, tudtaosan építettem az életem fel, hogy ha babám lesz, mindene meglegyen, szeretet , biztonság, étel, minden, és most futottam ki az egyetemről, most jó helyen dolgozom nagyon, csak helyettesító státuszban:-((((((
Nagyon jól esik amiket írtatok, a félelmeimet senkivel nem tudom megosztani csak veletek.Remélem így már kicsit érthetőbb nektek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!