Én egy nagyon szókimondó, nagyszájú, pletykás, hirtelenharagú ember vagyok és e-miatt sokszor kerültem már kellemetlen helyzetbe. Hogyan tudnék ettől a csúnya szokástól megszabadulni és egy csendesebb, visszahúzódobb, nyugodtabb ember lenni?
Mi előtt kimondanád, fusson végig az agyadon, hogy megéri e kimondani?amit gondolsz.
Tudom közhely: de nem szól szám nem fáj fejem. :)
sok sikert.
Tipp: valami meditációs gyakorlat. Beszarsz majd hogy mennyire nyugodt tudsz maradni...
De elsőnek van igaza: észnél kell lenni. Mielőtt beszélsz, kérdezd meg magadtól:
mi is a célom? mit is akarok elérni?
Mert én is gyakran azon veszem észre magam 1-1 beszélgetés után hogy elszaladt velem a szekér (ha nem is veszekedés felé) vagyis nem is azt mondtam az illetőnek, nem is arra koncentráltam közbe amiért beszélni akartam vele, hanem csak reflexből társalogtunk... Jobb a tudatában lenni folyamatosan annak, hogy mit is akarsz elérni.
igaz, már majdnem egy éves a kérdés :D
a nagyszájú , szókimondó, az nem feltétlen rossz tulajdonság, sőt, én jobban szeretem az olyan embereket, akiknek van vér a pucájukban és megmondják amit gondolnak !
A hirtelenharagú meg ... szerintem ezzel sincs gond, mivel ne lehetünk egyformák :D
viszont a pletykás embereket ki nem állhatom, ilyen téren nálam egy esélye van csak az embernek !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!