Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Angliai kismamák? Nálatok...

Angliai kismamák? Nálatok tényleg nincs terheléses vércukormérés?

Figyelt kérdés
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, csak egy cikkben olvastam és nem akartam elhinni. Azt írták, hogy nem iy nézik a vércukrot (max. csak vizeletből) a terhesség alatt. Igaz ez?
2010. szept. 14. 17:41
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló, teljesen egyetértek veled, nem vitaindítónak szántam a kérdésemet, kérlek, ne is essetek egymásnak emiatt. Mindenki nyilván azt a szolgáltatást veszi igénybe, ami számára elérhető. Én is jártam Angliai kórházban (igaz, 1997-ben) és valóban sokkal jobb a színvonal, mint itthon. Nekem ezért is volt furcsa ez a cukorterheléses dolog, de gondolom, ennek is oka van. Ettől biztos vagyok benne, hogy ott is és itt is jó kismamának lenni.
2010. szept. 14. 23:07
 12/14 anonim ***** válasza:

Vitan kivul erdekessegkeppen utana neztem a cukorbetegseg, illetve a cukros vizelet osszefuggesenek. A lenyeg: kint tenyleg vizeletbol veszik eszre, hogy gond van, ebbol tenyleg eszreveheto, sot, a diabetesz jelentese eleve az, hogy mezedes vizelet, vagy valami ilyesmi, mert cukorbetegsegnel, ha a vercukor szintje eleri a 10 koruli erteket, akkor mindenkepen megjelenik a vizeletben a cukor.

A wikipedia ir errol reszletesebben, illetve ott elso helyen emlitik a betegseg megallapitasanal a vizeletvizsgalatot, majd utana a terheleses vercukorszint merest.

Mivel negy hetente minimum van kint vizeletvizsgalat erre vonatkozoan, igy max negy heten belul kiderul, ha kialakult a cukorbetegseg es utana van terheleses vervizsgalat is, hogy a merteket beazonositsak. (Egyebkent maga a vizsgalat olyan volt, mint az itthoni, vervetel ehgyomorra, majd cukros folyadekot ittam, aztuan 2 ora varakozas volt es ismet vervetel.)

Nem lehet, hogy nalad hamar kiderult, vagy nem volt olyan merteku, hogy a 10est elerje, utana meg mar a dietaval normal erteken tartottad es azert nem volt cukor a vizeleteden? Ez csak egy tipp.

2010. szept. 15. 09:47
 13/14 anonim ***** válasza:

sziasztok! elore szolok hogy csak a tapasztalatomat irom le!! en angliaban elo kismama vagyok. nekem eloszor furcsa volt mert itt tenleg nem ugy zajlanak a dolgok mint otthon. (van viszonyitasi alapom !! es nincs baba a kezemben!). szoval az elso alkalommal amikor bementunk a korhazba mert gond volt velem, nagyon sokat varattak minket es akkor ott fel is voltunk haborodva hogy de hat ilyet, viszont megerte varni. nagyon alaposak voltak. latszik rajtuk hogy segiteni akarnak, es nem mondanak elore semmit, foleg ha nem biztosak benne. valo igaz itt en meg nem talakoztam vedonovel, DE itt vannak a szulesznok, akiknek ugyanaz a feladatuk mint a vedonoknek otthon, sot kicsivel talan tobb is!! itt nincs egy kismama agyon uh-va, csak akkor csinalnak ha szukseg van ra, amugy ket alkalommal a kilenc honap alatt. en ugy erzem hogy annak ellenere hogy teljesen mas rendszerben tortennek a dolgok itt mint otthon, ha azt mondom hogy elegedett vagyok talan nem jo szo ra! BIZTONSAGBAN erzem magam. en noverkent dolgoztam ottho es bizony nagyon sok mindent tanulhatnank az itteni egeszsegugytol. en picit mas szemmel nezem a dolgokat, mint egy civil.

lassan lejar a terhessegem fele, es eddig meg egyszer sem bantam meg hogy itt lettem varandos es nem otthon.

2010. szept. 15. 16:49
 14/14 A kérdező kommentje:
9:47-es válaszolónak, valóban nem volt 10-es mértékű, mert a 10-es mérték a terheléses cukronál is (ami nagyonon nagy dózis) iszonyú soknak számít. Én még mindig örülök annak, hogy ezt itthon komolyan veszik.
2010. szept. 15. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!