Angliai kismamák? Nálatok tényleg nincs terheléses vércukormérés?
èn nem angliai vagyok hanem németországból, de itt sem ingyenes.
az egész terhesgondozás ingyenes + a szülés is nem kell senkinek sem pénzt dugni a zsebbe, de egy halom olyan vizsgálat ami otthon ingyenes itt nem.
Pl fizetni kell a terehléses cukrvizsgálatért, az összes genetikai vizsgálatért, a streptococus vizsgálatért, a toxoplazmózis vizsgáltért.... 3 ultrahnag van össz vissz, ha ezen felül akarsz fizetni kell. habár a dokim csinált plussz párat.
viszont ingyenes a szülésfelkészítés ami 14 óra. és lesz gátizomtorna a szülés után. meg ingyenes rendes tornára is lehet járni a szülés után.
Sziasztok.
Bŕr én Franciaorszŕgban élek, de itt se kötelezö a terheléses včrcukor vizsgŕlat! A dokim megcsinŕltatta kivŕncsisŕgbol, jo magas lett, de mondhatni le se xarjak, kerüljem a cukrot. :-(
Amugy itt havonta van uh. es konzultacio. Alkalmankent 80-100euro, amit a 7. honapig csak 70%ban tamogatnak, utanna teljesen. Toxot havonta, aids teszt és rubeola teszt 3havonta van!
De ennyi, genetikai, integrŕlt meg miszöszröl nem is hallottam!
Fogom a fejem. Ket gyermekkel jartam terhesgondozasra Angliaban, nagyon sok ott szult, vagy epp ott babat varo ismerosom van, de mindig elkepedek, hogy hallomasbol milyen hatarozottan tudnak butasagokat irni az ottani helyzetrol...
Mi az, hogy ott terhesgondozas sincs??? Ezt most komolyan el tudja valaki kepzelni?
Terheleses cukorvizsgalat akkor van automatikusan, hogyha van elozmenye a dolognak. Az elso gyermekemet varva meg nem volt a csaladomban cukorbeteg, igy a terhesgondozas elso adatfelvetelenel nem derult ki a cukorbetegsegre valo hajlam. Vizeletet neztek negy hetente es azt mondtak, hogy amig abban nincs cukor, addig nem csinalnak terheleses vizsgalatot. Nem volt cukor, nem volt vizsgalat.
Mire a masodik babamat vartam kiderult az Edesapamrol, hogy cukorbeteg, igy az elso adatfelvetelnel jeleztem, amikor a csaladi korelozmenyt vettek fel. Egybol ki is irtak terheleses vercukormeresre, ami a 24. heten volt. Ettol fuggetlenul a vizeletet addig is es utana is mindig neztek. Ha mondjuk lett volna korabban terhesseg alatt cukorbetegsegem, akkor mar a legelejen elkuldenek vizsgalatra.
Nem fizetos volt a vervetel, teljesen ingyenes volt, ahogyan az osszes tobbi vizsgalat is (ellenanyagszuresek, vervetelbol itt meg hiv-et es minden letezo korsagot neztek, volt integralt teszt, negyes-teszt, 2 uh, plusz 1 surgossegi uh verzes miatt, majd 1 kontroll uh, streptococcus vizsgalat konkretan a szuloszoban volt a vajudas legelejen, fel oran belul megjott az eredmeny es mondtak, hogy nincs, igy nem kapok antibiotikumot).
A lenyeg: volt, van terhesgondozas, minden szukseges vizsgalatot elvegeztek, a korhazak gyonyoruek voltak (ha lehet ilyet mondani korhazra), felszereltek, a szuloszoba kb szallodai szoba kategoriaba tartozott, semmit, de semmit nem kellett vinni a korhazi tartozkodas idejere, a pelenkatol kezdve az utolso betetig, melltartobetetig mindent adtak, a ferjemet kaveval, teaval kinaltak, en 3 fele menubol valaszthattam magamnak 3 fogasos ebedet. Mindezt szinten teljesen ingyen, egy fillert nem kellett senkinek sem adnom, sot, magyar ismerosom elore szolt, hogy meg se probaljam, mert nem neznek jo szemmel.
Hozzateszem, hogy en osszesen ket korhazat ismerek sajat tapasztalatbol, mindkettoben ez volt a rendszer, de a baratnoim is hasonlokrol szamoltak be. Es mi nem a legmutatosabb kornyeken laktunk. Nem tudom, hogy Anglia mas tajain van-e elteres ahhoz kepest, amit en ismertem meg.
A 2. terhessegnel mar tuti neztek volna, hiszen az elsonel az voltal. Az elsonel meg valoszinuleg a vizeletvizsgalatnal eleg hamar kiderult volna, gondolom. Mert elvileg ott latszik.
Egyebkent nem bantottal meg, ha esetleg az nekem szolt, inkabb az egyik valaszban olvasott "Angliaban nincs terhesgondozas, azt hallottam az egyik ismerosom ismerosenek az ismerosetol" dolog zavart, illetve az, hogy nagyon sok helyrol hallottam mar hasonlokat.Nincs ezzel gond, csak idegesito, amikor mondjuk olyan valaki mondja meg, hogy a kisfiuk kukijat hogyan kell tisztinani, aki meg sohasem latott kisfiu kukit... :-D
ne győztél meg, hogy ez eléri a magyar terhesgondozás színvonalát.
A vérvizsgálatok nálunk is megvannak (surprise surprise ingyen), 4 vizsgálat, 4 ultrahang, terhesség végén hetente majd naponta NST vizsgálat, flowmetria, magzatvíz vizsgálat. És két terheléses cukor vizsgálat.
és a szülőszoba olyan, mint a szállodai szoba (bár kávé nem volt) és a háromfogásos ebéd is elmaradt, de volt helyette profi orvos csapat- szülész, gyerekorvos. És még a kórházi szobára sem lehetett panaszom, mondjuk egy ágyas szoba nem volt, két ágyasban voltunk. És képzeld tök ingyen van minden itt is.
Ne haragudj, most komolyan ezen kell vitatkoznunk? Miert jo ez neked?
Meg ha azt irtam volna, hogy az jobb, mint a magyar terhesgondozas, de errol szo sem volt. Itt annyi tortent, hogy elhangzott egy kijelentes, miszerint ott nincs terhesgondozas, en pedig tapasztalatbol megcafoltam, hogy igenis van, nem is rossz es leirtam, hogy mibol all.
Most pedig jossz itt nekem azzal, hogy marpedig a magyar akkor is jobb es nem gyoztelek meg az ellenkezojerol.
Ne haragudj, de eszem agaban sincs meggyozni sem teged, sem mast, de azert butan, tudatlanul ne allitsunk dolgokat.
Amit mondtal, az kb olyan volt, mintha azt mondanank, hogy "Debrecenben nincs tomegkozlekedes egyaltalan, csak Pesten van, mert ott metro is jar, Debrecenben meg az nincs, csak az osszes tobbi."
Kulonben meg azert sincs ertelme gyozkodni a masikat, mert aki ott van, az azt eszi igenybe, hiaba gyozod meg, hogy itt jobb talan, akkor sem hagyhatja ott kutyajat, macskajat, munkajat, ferjet, lakasat, ott fogja kihordani es megszulni a gyermeket. Ugyanigy igaz ez a Magyarorszagon elokre.
Oruljunk annak, ami elerheto, ne szidjuk mar a masiket feleslegesen, foleg ne buta hallomasok, feltetelezesek alapjan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!