Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felétek hogy és mikor zajlik...

Felétek hogy és mikor zajlik a terheléses vércukormérés? Hány vérvétel van? És mit esztek v isztok?

Figyelt kérdés
Nálunk nincs terheléses, csak elküldenek h menj enni valamit amit máskor is szoktál, majd két óra múlva menj vissza újra vérvételre. Ez volt két éve, és akkor 23 hetesen mentem el. Most az van hogy elmész szintén lecsapolnak, hazaküldenek enni, 2 óra múlva csapolnak, majd rá egy órára újra csapolnak. Mi értelme??? És miért van az hogy helyenként változik h cukros lötty vagy reggeli? Nálunk MINDENKIT reggelizni küldenek 23-24 hét körül. innen 60Kmre meg 26hetesen küldik és cukros löttyöt isznak. Az a tervem nem kajálni fogok, hanem cukros löttyöt iszok otthon, mit gondoltok??? ha egyszer terheléses, miért nem azt csinálják???? Nem azt írja elő a törvény?? Bocsi a hosszúságért.
2010. febr. 17. 16:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Na szóval.kb. 24 ét körül mentem.éhgyomorra leveszik a vért.majd adnak egy glükózos löttyöt.amit még ott meg kell inni.és 2 óra múlva kellett visszamenni.de nem lehetett se enni sem inni ,addig míg le nem vették a vért újra.nálunk így van.
2010. febr. 17. 16:53
 2/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is úgy zajlik ahogy az előzőnél: reggel vérvétel, szőlőcukros víz és két óra múlva újra vérvétel. Emiatt a lötyi miatt hívják terheléses cukorvizsgálatnak.

Nekem kellett mennem már 12 hetesen is, mert sok a cukros a családban.

Kicsit kellemetlen, de ki lehet bírni!

2010. febr. 17. 17:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Debrecenben is igy müködik,ahogy az előzőek leirták,3 hete voltam én is.
2010. febr. 17. 17:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy volt, hogy 24 hetesen kellett menni glükózos szirupot meginni. Előtte vérvétel meginni és utána 2 óra megint vérvétel. Majd a 30. héten reggel megkellett enni egy zsömlét és hozzá 2 dl tejet inni és 1 óra múlva vérvétel.

37 hetes kismama

2010. febr. 17. 20:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hogy a cukros "löttyöt" iszod meg, vagy ha reggelizel. Amit meg kell enni (zsömle + tej), kb. ugyanannyi cukrot tartalmaz, mint amit meg kell inni. Ugyanolyan terhelés mind a kettő, mert egyszerre fogyasztod el az adott szénhidrát mennyiséget. Jobban jársz ha eszel, mert a tömény szőlőcukros "lötty" borzasztó édes, főleg ha nem szereted a nagyon édes dolgokat.
2010. febr. 18. 14:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem minden körzetben más a megszokott. Van ahol a szőlőcukros vizet kell meginni, van ahol elég a zsemle tejjel. Viszont egy biztos:nem kívánságműsor így sajnos nem választható:)
2010. febr. 18. 14:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Most komoly??? a zsömle meg tej = a cukros lötty mennyiségével????? Mármint cukorszinten.. vagy tudomisén milyen szinten... én azért gondoltam, h bevállalom a saját cukros löttyömet amit én készítek, mert arra gondoltam, hogy ha csak szimplán reggelizek az nem mutatja ki ha gond van.. az nem olyan..
2010. febr. 18. 22:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Komolyan. Nem csak az tartalmaz szénhidrátot ami édes. A kenyérfélékben pl. elég sok van. Az a lényeg, hogy a reggeli amit megeszel, annyi szénhidrátot tartalmazzon, mint amit meg kell inni.(Már nem emlékszem mennyit kellett.)

Nálunk egyébként nem vettek vért, csak ujjbegyből.

2010. febr. 19. 05:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Na, ezért nem értem, mi a csudáért erőltetik az emberbe a cukros trutyit, amit akkor is magadba kell tuszkolnod, ha esetleg össze-vissza csomósodott. Nálunk leveszik (24 hetesen) éhgyomorra, majd megiszod ott előttük fél pohár vízben elkeverve a cukrot, majd 1 óra múlva és 2 óra múlva is vesznek vért. Viszont vizet ihatsz utána, a 2 óra alatt, ha szeretnél.
2010. febr. 19. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!