Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismama mehet túrázni?

Kismama mehet túrázni?

Figyelt kérdés

Jelenleg 27 hetes kismama vagyok, párommal régen rengeteget túráztunk, hegymásztunk 9-11km-es távokat.

Amióta várjuk a kis pocaklakót, nem voltunk... Hát eddig bírtam... Kérdésem, hogy szabad mennem újra túrázni?

2022. márc. 30. 12:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%

Persze

40. Betöltött héten is mentem 3-4-5 km-t

2022. márc. 30. 12:47
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is túráztam, amíg bírtam. A lényeg, hogy ne erőltesd magad, csak amennyi tényleg jól esik.
2022. márc. 30. 12:53
 13/18 anonim ***** válasza:
46%

"Magyarorszagon azert nincsenek akkora hegyek, hogy ne erne oda segitseg."

Persze... Fogadni mernék, hogy egy túraútvonalat sem jártál még be, mert ha igen, nem lennél ilyen tudatlan.

2022. márc. 30. 13:08
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

4es vagyok, annyi, hogy én 7. Honap után sosem egyedül mentem meg olyan helyet valasztottam, ahol van térerő.

De 27 hetesen a pároddal , ha jól érzed magad, szerintem semmi akadálya egy kis sétának.

2022. márc. 30. 13:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi is jártunk kb heti 1x, a 34. hétig. (Utána kis ideig nem mentünk, mikor mentünk volna épp, kórházba kerültem.) Mindig úgy terveztem az útvonalat, hogy bármikor kb. 1 órán belül vasútállomásra jussunk, ha elfáradnék. Kerültük a hosszú emelkedőket és eleve kb fele tempóban mentünk, pláne a végén. Ha keményedett a hasam, pihentünk. Szóval ésszel, de lehet.
2022. márc. 30. 13:46
 16/18 anonim ***** válasza:
47%

En nem vagyok az a túrázós fajta.

39+2-n jártam, mikor elmentünk egy 10km-es túrára.

Túlhordtam, úgy indították a szülésem.

2022. márc. 30. 13:58
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha jól esik, menj. Mi is sokat túráztunk korábban, de nekem egyszerűen nem esett jól várandósan. Az elején sokat voltam rosszul, aztán meg a felfelé menetet nem bírtam jól, így inkább elengedtem. Sétálni járunk helyette sokat, viszonylag sík terepen. :)

Mindent lehet, ami jól esik, csak ne erőltesd meg magad!

2022. márc. 30. 15:22
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

27 hetes vagyok, végig túráztam mostanáig, és ha elmegy a rossz idő, megyek megint :)

Volt, hogy csak max 10 kilit bírtam, az első trimeszterben, azt is kajaszünettel, mostanában megy a 15 is, max 500m szintemelkedéssel. Télen nehéz volt, mert már volt pocak, de terhes téli túragatyókkal nem kényeztetnek el a boltok 😅 szóval nagyon kényelmetlen volt a dupla nadrág. Most újra tök jó minden, lehet leggingsben nyomatni, és persze óvatos vagyok, mindig rengeteg víz van nálam és tarcsikaja, telón követem gps-szel a helyzetem és ha egyedül megyek, legalább a párom értesítem róla, hogy pontosan merre fogok menni, illetve rendszeresen becsekkolok nála telefonon. Kutyával túrázok (nevezzetek paranoiásnak, de nem mernék civilizációtól távol védtelenül sportolni), erős emelkedőn hámmal ő is besegít :).

Természetesen nagy pakkot nem cipelek, és nem iszok forrásokból.

Ha amúgy rutinos túrázó vagy, szerintem vágj neki nyugodtan, de azért legyél elővigyázatos, menj inkább túratárssal, de minimum legyen valaki, akivel tartod a kapcsolatot, és érted tud menni ha bármi baj történik. Egyébként ezt nem terhesen is mindig így csináltam. Arra készülj, hogy a pisiszünetek gyakoribbak 😆 és legyen kényelmes a gátyó, a legjobb egy pocakos leggings, meg ha esetleg vizesedsz, akkor próbáld fel a túracipődet egy rövidebb távon, nehogy kínzás legyen a túrából... nekem a kezeim dagadnak fel pár óra alatt, úh már figyelnem kell, hogy magasan tartsam a tatyó fogantyúján 🙄.

Jó túrát, és szedjetek medvehagymát, szezonja van!

2022. márc. 30. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!