Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek arrol, hogy...

Mi a véleményetek arrol, hogy 25 hetes kismama 39,5 ös lázzal bement az ügyeletre, es annyit mondtak, hogy meleg fürdőt kell venni? Illetve arra a kérdésre, hogy nem e árthat a babának a magas hő, az volt a válasz: max melege lesz.

Figyelt kérdés
2022. márc. 27. 13:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Csak egy kérdésem lenne:mit szívott az orvos?
2022. márc. 27. 13:53
 2/14 anonim ***** válasza:
46%
Az a véleményem róla, hogy a kismama kifejtett pár részletet. Pl a lapon kívül milyen panasza volt? Mert önmagában a láz nem igényel orvosi ügyeleti ellátást. Ha mondjuk hajnali háromkor esett be ezzel, nem csodálom, ha az orvos nem nyalintotta fényesre a kis popsijat.
2022. márc. 27. 14:07
 3/14 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem is kimaradt egy két fontos részlet. Bevett lázcsillapitot és nem vitte le?
2022. márc. 27. 14:17
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem meleg fürdő lehetett az, hanem hűtőfürdő, aminek a magyarázata úgy kezdődik, hogy beleülsz a meleg vízbe és aztán fokozatosan engeded hozzá a hideget... Ezt akkor javasolják, ha a lázcsillapító nem használ.
2022. márc. 27. 14:48
 5/14 anonim ***** válasza:
96%
Hát, a hűtődürdőt elviekbene ben ez az esetben úgy kell, hogy ~39,5 fokos vízben van és fokozatosan, lassan hűteni 36fokig. De! Ritkán használják, akkor ha semmi sem viszi le a lázat, na meg benne van, hogy leviszi ugyan, de amint kiszáll elkezd szépen lassan visszakúszni és ott van ahol a part szakad. Terhesen paracetamolt nyugodtan belehet venni, ha indokolt. Ha az ajánlott mennyiség nem viszi le/lejjebb akkor kell orvos, kideríteni mi a láz oka és azt kezelni, a láz csak egy tünet.
2022. márc. 27. 15:14
 6/14 anonim ***** válasza:
92%
*hűtőfürdőt elviekben ebben az esetben
2022. márc. 27. 15:14
 7/14 anonim ***** válasza:
92%
5. Azért leviszi az tartósabban. Én is csináltam egyszer terhesen kínomban, és jó pár órára használt.
2022. márc. 27. 16:46
 8/14 anonim ***** válasza:
96%
Igaz én már a végén jártam, de tőlem kapásból vettek vért, és visszahívtak másnapra megismételni, hogy a kapott antibiotikum mellett mennyire emelkedik a CRP. Durván, így be is fektettek, vénásan kellett a továbbiakban antibiotikumot kapnom. Hozzáteszem én előbb a háziorvosnál próbálkoztam, ő mondta hogy inkább ügyelet, senki nem nézett rám ferdén.
2022. márc. 27. 18:17
 9/14 anonim ***** válasza:
5 vagyok. Tudom 🙂. Van amikor leviszi és pár órát lent is marad (mintha gyógyszert vett volna be), de van amikor ahogy kiszáll az ember és vissza felmegy (nagyon ember és esetfüggő). A közérzetet mindenesetre szokta javítani, hogy egy kicsit lemegy a láz. Ártani nem árt, ha használ akkor szuper, de van akinek sajnos nem igazán és szinte mintha semmi sem történt volna visszakúszik. Nyilván az orvos elmondta, hogy vegyen be lázcsillapítót és fürdő, hétfőn meg háziorvos. (Hameg nem megy le semmivel akkor kórház, mert sajnos előfordul, hogy jobb vénásan elindítani a gyógyszerezést, mint nánad is. Remélem utána minden rendben volt nálatok.)
2022. márc. 27. 19:22
 10/14 A kérdező kommentje:

Sajnos Azt mondta, hogy NE vegyek be gyógyszert. (a nap folyamán mar vettem be 2 panadolt, az sem vitte le)

Es meleg vizet mondott, a borogatást NEM javasolta

Ezután bementunk a korhazba ahol coviddal pozitivnak teszteltek.

Csak kivancsi voltam, hogy valaki hallott e mar ilyenfajta tanacsokat...

2022. márc. 27. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!