Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 22 és 24 évesen lehetünk jó...

22 és 24 évesen lehetünk jó szülők?

Figyelt kérdés

Pár napja tudtuk meg hogy babánk lesz, kicsit meg vagyunk ijedve. Barátnőm 22 én 24 vagyok. Szeretjük egymást, de attól is tartok hogy mi van ha esetleg szétmegyünk. Nekem ő az első barátnőm. Neki már voltak barátai.

Én nagyon korainak érzem, meg a barátnőmet is egy kicsit komolytalannak, éretlennek tartom egy gyerekhez. Tudom régen a többségnek ekkor már több gyereke is volt akár.

Dolgozunk már mind a ketten összesen kb 450 et keresünk, szüleinkkel élünk. Ennyi pénzből meg lehet lenni egy gyerekkel? Meg össze kéne költöznünk, szóval albérletre is kéne, meg ugy nem fog tudni egy ideig dolgozni a barátnőm, tehát akkor fele pénz lesz csak.

2022. márc. 26. 11:07
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
25%
Védekezni kellett volna mert ezek a, körülmények nem túl ideálisak 🤷‍♀️ nem a koron múlik ki lesz jó szülő és ki nem de magad sem vagy biztos benne hogy, együtt maradtok, nem is éltek együtt és az a 450.000 ft az semmi. Albérlet vagy 150.000 és akkor az egy kb 35-40 nm három embernek borzasztó kicsi plusz minden felszereles, bútor, ruha és nektek is ennetek kell🤷‍♀️
2022. márc. 26. 11:21
 2/32 anonim ***** válasza:
43%
(nekem eddig több mint fél milliom ment el vizsgálatok, laborok, uh-k, babadolgok stb és még nem szültem meg.)
2022. márc. 26. 11:22
 3/32 anonim ***** válasza:
29%
Sőt, több.
2022. márc. 26. 11:23
 4/32 anonim ***** válasza:
81%
En 19 évesen szültem az elsőt, de akkor parom mar idősebb volt ( 32 ) saját ház autó megvolt. Azóta is együtt vagyunk, mar 3 gyerekkel, en 28 vagyok. Ha nem lettek volna adottak a körülmények, nem valllatuk volna. ( 2 éve együtt éltünk mikor az első született )
2022. márc. 26. 11:23
 5/32 anonim ***** válasza:
90%
Jó szülők simán lehettek. Az anyagiakat le kell ülnötök átbeszélni. Akár a szülőkkel is, ha szeretnétek megtartani a babát. Ha pl esetleg gyors összeházasodtok (semmi flancolás csak 2 tanu) házasként már vehettek fel jobb hitelt. Ha szülőknél éltek és van, akinél elfértek és belemennek ott is összeköltözhettek és esetleg megbeszélnétek, hogy egy picit kevesebbet fizettek nekik, mint egy albérlet. Baba dolgokat lehet használtan venni, a barátnőd, ha dolgozik valamennyi pénzt fog azért kapni. Ezt nektek kell eldönteni és átbeszélni mit engedhettek meg...stb
2022. márc. 26. 11:38
 6/32 anonim ***** válasza:
95%
2-es mindent lehet sztk alapon is megcsináltatni annak akinek nem futja rá.Ezzel kár példálózni,mert nem kell fél milliót kipengetni egy terhesgondozásra,ha valaki nem akar,szülni meg ugye már csak ügyeketben lehet állami helyen.
2022. márc. 26. 11:43
 7/32 anonim ***** válasza:
100%

22 éves voltam, férjem pedig 25 amikor megszületett az első gyerünk. Össze költözünk, úgy gondolom egészen jól megugrottuk a helyzetet, azóta pedig már van mégegy gyerekünk.

Akartuk, megoldottuk, nem mondom, hogy (sajnos) olykor nem kellett szülői segítség, de sikerült és boldogok vagyunk :) ( és szerintem egészen jó szülők :D )

2022. márc. 26. 11:48
 8/32 anonim ***** válasza:
24%
6os, aha, add össze, vegyük csak azt hogy egy közönséges csomag tena bugyi ami kelleni fog szülés után, 3500 ft. "csak". Nyilván nem kell se szekrény a gyerekholmiknak, se babaagy, se racsvedo, se textilpelenka, se pelenka, se pelenkázó, se nedves torlokendo, se cumisuveg, se ruhák, se szoptatós dolgok anyanak, se terhesnadrag se semmi. Sok kicsi add össze, nem minden a maganorvos.
2022. márc. 26. 11:50
 9/32 anonim ***** válasza:
34%
Mellesleg a, genetikai uh pl érdemes magán úton csinálni, barátnőm volt először sztk majd magán, sztk 5 perc alatt kidobtak, szinte semmit nem vizsgaltak meg... És kell 3,alkalmankent 25-30.000..
2022. márc. 26. 11:52
 10/32 anonim ***** válasza:
61%

Tudod van az a mondás, hogy lakva ismerszik meg az ember!

A barátnöm ugyan igy járt! Otthon éltek még mind a ketten, szülökkel, dolgoztak, teherbe esett. Gyorsan esküvö, hitel, házvásárlás. Összeköltöztek, minden szép, megszületett a baba, jöttek a gondok, a viták, hogy sok mindenben nem ugyan azt gondolják,akarják, nem tudtak együtt élni, még nem volt 1 éves a kislány,mikor elváltak.

Szoval ovatosan ezzel! Lehet jobb lenne ezt átgondolni,s megfontolni az abortuszt!

2022. márc. 26. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!