Terhesen tömnek fogat? Tapasztalatok?
Sziasztok!
Természetesen egyáltalán nem biztos, hogy át kell tömni, de ugye nem lehet tudni, ezért kérdezem. Egész nap érzékeny egy fogam, de maga az ínyem is, mindenhol. Illetve fáj naponta többször pár percig intenzíven, aztán jobb lesz, aztán megint fájt és így tovább. Az, hogy milyen tömés van benne, nem tudom. Merthogy azt olvastam, hogy amalgám tömést nem bolygatnak terhesen. Elég nagy tömés van a fogban, konkrétan szinte tömésből áll csak. Más fogorvosom van, mint aki anno, 8 éve betömte. A fogorvos megtudja állapítani, hogy milyen tömés van benne anélkül, hogy hozzányúljon? Mivel érzékeny az egész ínyem, hogyan tudja meghatározni, hogy a foggal is gond van, nemcsak az ínyem miatt van az egész?
Nekem is fehér. Csak olvastam erről a neten és megemlítette az amalgám tömést is, hogy azt nem nagyon piszkálják ilyenkor. Meg is nézegettem képeken, hogy mégis hogyan néz ki, hát ilyen fémes. Nekem nincs ilyen rajta, belülre pedig nem raknak, nem?
Csak az, hogy az egész ínyem fáj, de remélem a fogorvos eltudja majd dönteni, hogy a foggal is gond van e, nemcsak maga az íny érzékeny. Mert ugye mint írtad is, ilyenkor kizárt a röntgen. Nincs nagy kedvem menni, de nem akarok tűrni sem, illetve nem is szabad, mert gondot okozhat. Remélem azért érzéstelenítőt használhat, mert ez nem egy pici tömés.
Nekem tömtek is, gyökérkezeltek is illetve bölcsessegfogat is húztak.
Egyedül a röntgen az, ami terhesen tilos. A helyi érzéstelenítőktől semmi baj nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!