Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Őssejtekkel lehetséges már...

Őssejtekkel lehetséges már emberi FOGAT NÖVESZTENI / REGENERÁLNI? Ki mit tud erről, van valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés

Európában esetleg Magyarországon van-e már ilyen kezelésre lehetőség?

Egy cikk a témáról: [link]

2020. jan. 25. 07:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet
2020. jan. 25. 08:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes ez az őssejt kutatás, mert hallottam pár ilyen beavatkozásról, de eredményét még sohasem láttam.

Persze biztos van, csak én nem tudok róla, viszont eléggé bonyolult dolog lehet ez és szerintem még gyerekcipőben jár. Egyébként örülnék ennek, ha létezne ilyen, de egyelőre nálunk még nincs.

2020. jan. 25. 09:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Hiszem, ha látom
2020. jan. 25. 15:04
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg a fogászati őssejt kezelés abból áll, hogy a foghiány miatt elvékonyodott állcsontot regenerálják, úgy hogy a saját csípőcsont csontvelőjéből kinyert őssejteket szaporodásra bírják és azt ültetik az állcsontba, mintegy csontpótlásnak. És ebbe az új állcsontba már biztonságosan lehet implantátumot helyezni.

Nullából fogat csinálni, még messze nem egy elterjedt lehetőség. Vannak eredmények, de még külföldön sincs piacon, mint lehetséges fogpótlás.

[link]

2020. jan. 26. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!