Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az emberi elme elbutulása...

Az emberi elme elbutulása huszonévesen - lehetséges?

Figyelt kérdés

üdv!

a kérdésem az volna, hogy mennyire tud elbutulni egy ember, mennyire tud leépülni egy elme, egyáltalán lehetséges-e ez mondjuk huszonévesen?

a következő a szituáció: egy embert, 3 évig, tegyük fel magánzárkába zárnak.

kórosan lefogy, immunrendszere legyengül, idegileg trapára megy (harag, düh, elkeseredettség, csalódottság, igazságtalanság).

nem olvas, nem hallgat zenét, nem ír semmilyen irományt, voltaképp magára van hagyva, teljes mértékben, külvilágtól elzárva, külső ingerektől megfosztva, néha pár órát nézheti a TV-t.

lehetséges-e, hogy a szóban forgó emberünk voltaképp elbutul?

persze a példa kissé speciális, bizarr, de kíváncsi vagyok, hogy lehetséges-e?

2013. szept. 29. 01:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem elképzelhető.
2013. szept. 29. 01:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam pár ilyen témájú cikket, érdekes téma amúgy. Állítólag az agy ekkora környezetváltozástól, életminőség romlástól, bezártságtól egyszerűen átkapcsol. Hasonlóan a sokkos állapothoz, nem teljes valóságában élné meg azt a 3 évet, ahhoz túl nagy "munka" lenne feldolgozni a változást.

Elbutulni szerintem nem butul el, de mivel "átkapcsolt", a kiszabadulása után pár héttel nem így fog erre az időre visszaemlékezni. Lehet depressziós, poszttraumás stresszes, de el nem butul.

2013. szept. 29. 02:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen,a neurológia meg ezek a izék nemhiába mondják,hogy fejleszteni kell folyamatosan az elmét. Olvass,tanulj meg új szavakat,keresztrejtvény....
2013. okt. 1. 01:42
 4/5 anonim ***** válasza:
nem lehetséges. ez hülyeség, a demencia nem így működik. az ingerszegénység nem elég hozzá, mert azt az idegsejtek fizikai károsodása okozza. a helyzet romlását mérsékli a stimuláció, interakció, egyszerűbb feladatok megoldása stb, de ennyi. Pusztán ennyitől nem épül le valaki úgy, ahogy mondjuk egy alzheimerben
2013. nov. 25. 23:18
 5/5 Bárzsing ***** válasza:
Olvass utána a Ganser-szindrómának, avagy pszeudodemenciának.
2014. jún. 28. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!