Az emberi elme elbutulása huszonévesen - lehetséges?
üdv!
a kérdésem az volna, hogy mennyire tud elbutulni egy ember, mennyire tud leépülni egy elme, egyáltalán lehetséges-e ez mondjuk huszonévesen?
a következő a szituáció: egy embert, 3 évig, tegyük fel magánzárkába zárnak.
kórosan lefogy, immunrendszere legyengül, idegileg trapára megy (harag, düh, elkeseredettség, csalódottság, igazságtalanság).
nem olvas, nem hallgat zenét, nem ír semmilyen irományt, voltaképp magára van hagyva, teljes mértékben, külvilágtól elzárva, külső ingerektől megfosztva, néha pár órát nézheti a TV-t.
lehetséges-e, hogy a szóban forgó emberünk voltaképp elbutul?
persze a példa kissé speciális, bizarr, de kíváncsi vagyok, hogy lehetséges-e?
Olvastam pár ilyen témájú cikket, érdekes téma amúgy. Állítólag az agy ekkora környezetváltozástól, életminőség romlástól, bezártságtól egyszerűen átkapcsol. Hasonlóan a sokkos állapothoz, nem teljes valóságában élné meg azt a 3 évet, ahhoz túl nagy "munka" lenne feldolgozni a változást.
Elbutulni szerintem nem butul el, de mivel "átkapcsolt", a kiszabadulása után pár héttel nem így fog erre az időre visszaemlékezni. Lehet depressziós, poszttraumás stresszes, de el nem butul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!