Egy másfél éves kisfiú anyukája vagyok nem tudom meg mosni rendesen a fogát nem hagyja mivel próbálkozzak? Tapasztalatok, tanácsok?
Szia!
Ilyet próbáltatok már:
Szerintem vidd fogorvoshoz! Ő megtudja mondani mi lehet, és hogy hogy kell mosni a fogát.
Én nem mosom, törlőkendővel törlöm neki minden étkezés után.
(Bár sokszor megharap:-S)
Azért másfél évesnek nagy valószínűséggel már elég sok foga van... azt törlőkendővel törölgetni, kívül-belül olyan alaposan nem lehet, képtelenség. Még kettő-négy fogat csak-csak, de mondjuk már tizenkettőt...
Fogkrém - Nenedent fluoridmentes (nem baj, ha a baba lenyeli, mert nem tudja kiköpni), és fogkefe szigorúan.
Persze ha nem akarja az ember, hogy idő előtt kirohadjanak a baba fogai...
Egyébként általában a sárguló, vagy akár már feketedő, szuvasodó tejfogakra Zymafluor tablettát szoktak felírni a dokik, tehát ilyen esetben már a fluoridtartalmú fogkrém is fontos lehet.
Szia
ha ez csak most lépett fel, 1-2 hét szünetet tarts, majd kezdd el újra. Előtte egy-két nappal mesélj neki a kisegérről, hódról, erős fogacskákról, talán engedni fogja.
Mindennap adj neki nagyobbra szeletelt almát, az étkezések után, hogy harapja, ez is tisztítja a fogakat.
Igy nem utálja meg a fogmosást, rövid időn belül ő fogja kérni a fogkefét.
Az én fiam 2 éves kora körül lázadt a fogmosás ellen, aztán szép lassan visszaszokott. Most egyedül mos fogat, néha besegítek azért. A fogorvos meg is dicsérte a fogait. Most három és fél éves.
Add oda neki a te fogkefédet, mossa meg vele a fogadat. Utána meg a magáéval a saját fogait.
Vagy mossatok együtt, egyszerre fogat.
17 hónapos a kisfiam, és voltak nála is olyan napok, hogy egyszerűen nem akarta a fogmosást, sírt, hisztizett. Pont jöttek a rágói, fájt neki az ínye. Ilyenkor adtam neki almát, tényleg az is nagyon jól tisztítja a fogakat.
Amúgy meg annyira megszokta, hogy minden nap fogmosás van 2x (délelőtt velem együtt, este fürcsi közben meg apával), hogy most már ha ki is veszi a kezünkből, elkezdi ő saját magának mozgatni a fogkefét - persze legtöbbször az lesz belőle, hogy a felső testét jobbra-balra mozgatja, nem csak a kezét. :) De már próbálja utánozni a fogkrém kiköpését is.
Szóval játékosan kell, ne érezze, hogy kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!