Aki szült már bababarát kórházban: szülés után nem viszik el rögtön a babát vizsgálni, és melletted alhat?
Szia! Én ugyan nem Pécsen szültem de elmondom hogy volt.
Nálunk fekveszülés volt egy megyei kórházban (lehetett volna még ülve szülőszékben, máshol pedig lehetőség van a kádban szülésre is ami állítólag kevésbé megrázó a picinek).
A picit először gyorsan elvitték megvizsgálták majd 2-3 percen belül bebugyolálva cicire rakhattam. EGy órát velem töltött a szülőszobán majd felkerült a gyerekosztályra.
Én addig lent maradtam rutin megfigyelésre plusz egy órát, addig is a babócát fent pólyába raklyák s jó melegben tartják ahol alcizhat.
A baba egy kis tologatható "ágyikóban" volt ha pihenésre vágytam de szinte alig használtam, velem is aludt. Hiába fáj az embernek minden porcikája de nem bírja ki, hogy ne gyönyörködjön benne. :)
Mindenki a babával aludt s ezt támogadták is a kórházban mert a szoptatáshoz is "kéznél" van ami nagyon fontos.
4-5 nap múlva lehetett hazajönni.
Szia!
Én a bP-i Áek-ban szültem ez a régi Máv korház.
Ez is baba barát korház.
Nálunk így működött:
Lehetett választani ágyban,vízben akár állva,bordásfalnál,labdán...szülni.
Mikor szülsz kérheted hogy egyből tegyék a mellkasodra és csak utána fürdessék...
Aztán őt vizsgálják,öltöztetik,közben téged rendberaknak...Átvisznek pihenni egy szobába,ahová kihozzák a bébit (nálunk 2esével már jöhettek is be a családtagok látogatni)Közben a baba kint volt,ha pihizni aludni szerettél volna akkor elviszik...Miután letelt a kötelező idő (császáros voltam 8 óa fekvés volt az epidurális érzéstelenítés miatt)
Segítettek lezuhizni,öltözi,és átmenni a végleges szobába.
Aznap mikor szül az ember nincsen kint a pici,hogy kitudd magad pihenni,aztán másnap reggel5től kint van éjjel nappal kivéve a napi vizsgálat,és az esti fürdetésnél ekkor 1-1 órára elviszik.
Ha szeretnéd te fürdetni,akkor odamész és engedik azt is.
Hát kb ennyit jelent a bababarát.Persze mindenben segítenek,megmutatnak a csecsemősök a helyes mellretételtől a köldökcsonk tisztításáig...és ha kérdésed van felteheted nekik.
Ami fintos hogy a babát sokszor tedd mellre hogy beinduljon,jót tesz a forró vizes zuhi a mellnek,kitágítja az ereket,és elöbb belövell a tej.
Én azon aggódtam hogy ugye nem fog sírni a babám éjjel mindenkit felkeltve,és ugye elég az a cukros oldat amit adnak neki eleinte...de felesleges volt,mert van az első napokra annyi tartalék a kis szervezetükben hogy elég nekik,és az első éjjelek zökkenőmentesek,mert ők is fáradtak,aztán majd otthon.........:-)
Egy 2 pici gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!