31 hetes terhes vagyok,6 kg-t híztam eddig, ha megszületik
a kisfiam hány kg megy le a szülés után a kórházban?
Odafigyelek a táplálkozásomra! Mennyit hízhatok még a
maradék idő alatt?
Figyelt kérdés
2011. márc. 8. 16:38
1/7 anonim válasza:
Szia!
Nekem a végén ugrottak meg a kilók :( Pedig sok helyen azt írták, ilyenkor már nem sok jön fel. Heti 1 kiló jött fel a 32-33. héttől! Persze ennek egy része víz volt, de akkor is. Még jó, hogy megszültem a 38. héten :D (76 kiló voltam akkor.) 12 jött fel kb, ebből 6 lement, mire kijöttünk a kórházból (2800 g volt a baba), majd további 3 lement talán 1 hónap alatt. Az utolsó 3 nem mozdult, de nem is érdekelt, egy idő után nem is értem rá vele foglalkozni a gyerek mellett :) Mivel egy örökmozgó gyerekem van, amikor elkezdett mászni, állni, lement a maradék is meg további 4-5 kiló. Kevesebb voltam már, mint 8. osztályos koromban... Pedig semmit se csináltam, csak nem nagyon értem rá enni, meg szaladtam utána. Szóval annyira ne aggódj a kilók miatt! A második terhességet most 58-59 kilóval kezdtem csak és 177 cm vagyok.
2011. márc. 8. 16:54
2/7 A kérdező kommentje:
Te jó ég!Heti egy kiló????Ez a legnagyobb rémálmom!!!!
2011. márc. 8. 17:03
3/7 anonim válasza:
kb. 7-9 kiló jön le a kórházban. és még utána is kb. egy kiló a méhed zsugorodása miatt.
2011. márc. 8. 17:11
4/7 anonim válasza:
ja: és még hizhatsz nyugodtan. úgy látom egy kicsit görcsös vagy ebben a témában. most az egészségetek a legfontosabb, nem pedig a darázsderék a terhesség utánra. le fog az menni,ha most föl is jön pár kiló. a szervezetnek a szoptatásra is fel kell készülnie, ezért 2-3 kiló zsir is ajánlott.
de ha nagyon ragaszkodsz a számokhoz, itt egy kicsit viszonyithatsz:
31. hétben a 6 kg nagyon jó. A 10-12 kg hízás az ideális, ha heti 1 jön fel a végén úgy, hogy közben vigyázol, akkor simán vizesedsz, az meg szülés után 1-2 hét alatt (ha nem még a kórházban) távozik. Felesleges ezen aggódnod. Nagyon ügyi voltál, így tovább, de ne feled azért el, odabent vki éppen erősen hízna, koplalnon NEM szabad. (nem kell el se híznod, de ésszerű keretek között foglalkozz ezzel a témával)
2011. márc. 8. 20:13
6/7 anonim válasza:
Ne aggódj a súlyod miatt, szerintem a baba egészsége sokkal fontosabb, mint, hogy 10 vagy 15 kg megy fel. A kórházban 7-10 kg is lemehet, ez függ a baba súlyától,a méhlepénytől és a víz mennyiségétől. Különben ha eddig sem híztál, szerintem nem is fogsz.És ha marad is fent pár kilo plusz, a méhed vissza alkaulásával és szoptatással is lemegy. Nem akarlak elkeseríteni, de nem egy olyan ismerősöm volt, aki terhesség alatt csak 8 kg-t hízott,a ztán szoptatás alatt +12 kilot. Ez egyénfüggő. Ja és azt is olvastam valahol, hogy azok a babbák, akik magzati korban "éheznek", (koplaló anyuka) hízékonyabbak lesznek, mert a szervezetükben már magzati korban kialakul a kényszeres raktározás.
2011. márc. 9. 07:47
7/7 anonim válasza:
Ez nagyon jó, én is ezen aggódtam rengeteget, 36. héten szültem úgyh a végét lespóroltam a baba 2700 gramm volt én pedig +8kilóval mentem szülni. Mikor hazaértem a kórházból azt hittem rosszul leszek emrt csak 3 kg-al voltam kevesebb de 2 héttel szülés után már kevesebb voltam mint szülés előtt! :) Ne izgulj hamar lemegy utána tényleg pláne ha tudsz szoptatni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!