Miket kell elintézni az apukáknak amíg te szülés után bent vagy a kórházban? Papirokat a kicsinek.
Akkor még semmit nem tud intézni, mert még nincs kész az anyakönyvi kivonata a babának. Ahol én szültem, az anyakönyvvezető bejött a kórházba két naponta, és felvette a babák adatait. Ha megvan úgy egy hét múlva, be lehet menni érte a polgármesteribe. lakcím (egyben személyi azonosító) kártyát is adnak hozzá.
Ezután be lehet menni személyesen az OEP-be, ott legyártják helyben a TAJ kártyáját, vagy ha már közben postázták, akkor megmondják a TAJ számot, amivel máris lehet menni intézni TGYÁS-t (OEP), anyaságit, családi pótlékot (MÁK), önkormányzati anyaságit (PH).
Mindenhova érdemes vinni az előre kitöltött kérelmeket, a baba és a szülők iratait.
Nem fontos, hogy apuka menjen, nekem édesanyám ment körbe egy meghatalmazással. Odament reggel 10-re, és 4-kor már itthon volt, mindent elintézett egy kalap alatt.
Az adókártyát nekünk postázta a NAV (Apeh).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!