Magas vérnyomás probléma miatt lehet császáros szülés? Ha a kórházban mérik 160/90 körüli. Itthon 120-130 közötti.
Igen, lehet.
nekem az volt. Végig magas volt, de aznap mikor császároltak 180/100 volt.
Lehet, persze.
Sok mindent mérlegelnek, mikor döntenek arról, hogy természetes vagy a császáros szülés lesz a lehető legjobb nektek.
Persze, előnybe részesítik a természetes szülést :)))
Nem feltétlenül fogsz emiatt császárral szülni. Nekem a 35.héten kezdett 160/90 lenni a vérnyomásom, hetente kellett a terhesgondozóba mennem ellenőrzésre. Nekem mondjuk otthon is ennyi volt. Vérnyomáscsökkentőt kaptam, majd emelték az adagot. Kétszer mérték uezt az értéket és utána a 37. héten fektettek be a kórházba. Ott tovább emelték a gyógyszeradagomat napi 17! vérnyomáscsökkentőre + sószegény diéta, de így is 160hgmm maradt. A dokim akkor látta, hogy nem marad más csak a császár (a 38. héten).
Én is természetesen szerettem volna szülni, de nem volt gáz a császár egyáltalán. Annak meg ne dőlj be, hogy császár után hatalmas fájdalommal fogsz ébredni, nem így volt, pedig nagyon féltem tőle.
Hány hetes vagy most?
Nem, szerintem orvos, és kórház függő, én ezt mondom, saját tapasztalat!
Úgy hordtam ki a lányom, hogy végig veszélyeztettet voltam, kaptam spec gyógyszert, mert annyira magas volt a vérnyomásom. 1 hónappal szülés előtt már befektettek, 27 órát vajúdtam utána, mert megindították, de nem tágultam, az egekben volt a vérnyomásom, így már kegyelemből császároztak, utána napokig nem bírták 175/95 alá vinni a vérnyomásom, és hónapokig napi 3 szem gyógyszeren éltem, hogy helyre jöjjön, most 2,5 év(!) után hagyhatom el lehetséges a gyógyszert, mert valószínűleg ismét helyreállt. Szeretnék másik babát, de így félünk.
13.48-as
Ez borzasztóan hangzik! Nekem 2 hét alatt visszaállt a vérnyomásom a szokásos 120/80 hgmm-re a császár után.
Volt fogadott orvosod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!