Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az nagyon gáz, ha evés után...

Az nagyon gáz, ha evés után egy órával néha 8 a cukrom terhesen?

Figyelt kérdés

Eleve IR-es indultam, ezt tudta az orvosom. Megkérdeztem, ne hozzuk-e előre a terhelést, azt mondta nem kell, mert 24. héten fog nagyon durván felborulni, és kétszer terhelni meg nagyon sok 2 hónapon belül.

Így azt mondta, tartsam a diétát.

Általában max 7-et mérek kaja után egy órával, de néha mérek 8-at is.

Már 20 hét 1 napos vagyok.

Volt valaki hasonló cipőben?

2022. márc. 1. 12:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Legközelebb mondd el neki, ez sok
2022. márc. 1. 12:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Valamit akkor változtatni kell, nem jó, ha addig fölmegy. Terhelni meg szerintem nincs értelme egyáltalán, hisz anélkül is világos, hogy probléma van és diabetilógiai gondozásra van szükséged.
2022. márc. 1. 12:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen, most és is azon vagyok, hogy változtatok. Ami 8-as eredményt hoz, az nem jó.
2022. márc. 1. 12:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha adekvát diéta mellett másodjára van 7,0 felett van a 60 perces érték, az inzulinkezelést indokol.

A terhesség során meg rosszabbodni fog a cukor.

Szóval gáz, igen. Jó, a témában jártas dietetikust keress, a nőgyógyászok egy része teljesen hibásan kezeli.

2022. márc. 1. 13:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
És a Te orvosod már ott eltolta, hogy indokolt volt a korai terhelés.
2022. márc. 1. 13:20
 6/9 A kérdező kommentje:

Na írtam a dokinak, leírtam a szitut, azt írta, nem kell előbb menni, mint 24. hét.

Közben folyamatosan mérem a cukrom. Az éhhomi általában 5.5 és alatta. (Vérvétel 5.0)

Evés után 1 órával szoktam mérni, a nap közbeni értékek jók, evés után 1 órával 7 alatt szokott lenni a cukrom.

Vacsora után viszont van, hogy mérek 8-at evés után egy órával. (Nem mindig). Másfél órával utána már 7 alatt van (6 körül).

Keton és cukor nincs a vizeletemben, kb 140 gramm CH-t bírok egy nap enni. Napi 30 perc laza kocogás van. Második genetikai UH-n nem láttak szervi elváltozást. Magzat szív UH is jó volt.

2022. márc. 1. 17:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Több szénhidrátra lenne szüksége a babádnak, neked pedig inzulinra.
2022. márc. 1. 19:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 140g CH diétán voltam a második babával, így is hajszálon múlt az inzulin. Pedig csak 28.héttől romlott el.

Hozzáteszem, 0kg súlygyarapodással mentem szülni, 10-15kg volt a mínusz súlyom szülés után a teherbeeséshez képest.

Nem volt ideális a 140, de így el lehetett kerülni az inzulint. Nálad vsz nem lehet, és akkor az az igaz amit az előző ír.

A terhelésnél a napi cukorértékek fontosabbak (de ettől még az első trimeszterben el kellett volna végezni).

Keress egy jó diabetológust, ha a nőgyógyászod boldog azzal hogy 140g ch mellett az egy órás cukrod 8 is tud lenni...

2022. márc. 1. 20:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Írtam a dokinak, védőnővel is beszéltem, azt mondta nem menjek a 24.het előtt.Amugy mostanában az egy órás nem ment 7 fölé.Es azért megvan napi 150-160 gramm CH
2022. márc. 18. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!