Az nagyon gáz, ha evés után egy órával néha 8 a cukrom terhesen?
Eleve IR-es indultam, ezt tudta az orvosom. Megkérdeztem, ne hozzuk-e előre a terhelést, azt mondta nem kell, mert 24. héten fog nagyon durván felborulni, és kétszer terhelni meg nagyon sok 2 hónapon belül.
Így azt mondta, tartsam a diétát.
Általában max 7-et mérek kaja után egy órával, de néha mérek 8-at is.
Már 20 hét 1 napos vagyok.
Volt valaki hasonló cipőben?

Ha adekvát diéta mellett másodjára van 7,0 felett van a 60 perces érték, az inzulinkezelést indokol.
A terhesség során meg rosszabbodni fog a cukor.
Szóval gáz, igen. Jó, a témában jártas dietetikust keress, a nőgyógyászok egy része teljesen hibásan kezeli.

Na írtam a dokinak, leírtam a szitut, azt írta, nem kell előbb menni, mint 24. hét.
Közben folyamatosan mérem a cukrom. Az éhhomi általában 5.5 és alatta. (Vérvétel 5.0)
Evés után 1 órával szoktam mérni, a nap közbeni értékek jók, evés után 1 órával 7 alatt szokott lenni a cukrom.
Vacsora után viszont van, hogy mérek 8-at evés után egy órával. (Nem mindig). Másfél órával utána már 7 alatt van (6 körül).
Keton és cukor nincs a vizeletemben, kb 140 gramm CH-t bírok egy nap enni. Napi 30 perc laza kocogás van. Második genetikai UH-n nem láttak szervi elváltozást. Magzat szív UH is jó volt.

Én 140g CH diétán voltam a második babával, így is hajszálon múlt az inzulin. Pedig csak 28.héttől romlott el.
Hozzáteszem, 0kg súlygyarapodással mentem szülni, 10-15kg volt a mínusz súlyom szülés után a teherbeeséshez képest.
Nem volt ideális a 140, de így el lehetett kerülni az inzulint. Nálad vsz nem lehet, és akkor az az igaz amit az előző ír.
A terhelésnél a napi cukorértékek fontosabbak (de ettől még az első trimeszterben el kellett volna végezni).
Keress egy jó diabetológust, ha a nőgyógyászod boldog azzal hogy 140g ch mellett az egy órás cukrod 8 is tud lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!