Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kell gratulálni terhes nőnek?

Kell gratulálni terhes nőnek?

Figyelt kérdés

Milyen viszonynál kell, egyáltalán kell-e gratulálni?

Bunkóság ha nem teszem, te megsértődnél?

2022. febr. 26. 12:33
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
64%

Én nem szoktam gratulálni, eszembe sem jutott eddig, hogy kéne. Azt szoktam mondani, hogy de jó, örülök neki, izgalmas stb. De gratulálni? Nekem sem gratulált soha senki.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem magyar nyelvű környezetben élek, lehet ezért nem találkoztam eddig ezzel a jelenséggel

2022. febr. 26. 13:54
 12/31 A kérdező kommentje:
Nem kötöttem a kérdésben senki orrára, de hogy ne legyek “bunkó”... azért nem tudok gratulálni senkinek, mert ez nekem elég fájdalmas téma.
2022. febr. 26. 14:01
 13/31 A kérdező kommentje:
#12: nem magyar környezetben ez hogyhogy nem szokás? Nagyon érdekes, akkor ezek szerint nem mindenhol divat ez.
2022. febr. 26. 14:03
 14/31 anonim ***** válasza:
93%
Én nem gratulálni szoktam hanem azt mondom hogy jaj de jó, örülök neki vagy ilyesmi. Gratulálni akkor szoktam ha valakinek megszületett a babája.
2022. febr. 26. 14:15
 15/31 anonim ***** válasza:
75%

Azért sokan baromira felfújják ezt a dolgot. Illik gratulálni, de nem kötelező, igazából senkit nem érdekel egy másik ember szavajárása annyira, hogy ha elmarad a gratuláció, akkor komolyan megsértődjön.

De most itt elkezdeni boncolgatni, hogy minek kell, meg nem teljesítmény, annyira szánalmas. Szokás, ez van. Az esküvőhöz is illik gratulálni, pedig nem nagy teljesítmény kimondani egy igent, az érettségihez is szoktak gratulálni, pedig nem nagy teljesítmény pár alapműveletet meg évszámot megtanulni, a születésnapra is szoktak gratulálni, pedig nem nagy teljesítmény megszületni. Ha valaki nem akar gratulálni egy terhességhez ne tegye, senkit nem érdekel. De itt megideologizálni, hogy miért is nem, na ez a gáz.

2022. febr. 26. 14:37
 16/31 anonim ***** válasza:
75%
13, nem magyar környezetben is szokás. Nyilván orszaga valogatja hogy hol mennyire, de semmiképpen sem csak magyar szokás. Pl: német nyelvterületen gratulalnak. A hollandok is. Amerikaiaktól is hallottam már.
2022. febr. 26. 14:43
 17/31 anonim ***** válasza:
72%
Dettó, mint a 14-es. Terhesnek gratulálni nem szoktam, akkor se, ha 15 éve lombikozik, akkor is azt mondanám inkább, hogy jaj de örülök, hogy végre sikerült. Gratulálni meg a megszületett babához szoktam.
2022. febr. 26. 15:18
 18/31 anonim ***** válasza:
59%
Valamit illik mondani ( gratulálok, örülök,de jó,boldog babavárást stb.) Nekem volt olyan kolléganőm,aki egy k.urva szót se mondott. Hónapokig egymás mellett dolgoztunk,de ha bármi felmerült a terhességemmel kapcsolatban,akkor néma csend. Mai napig nem tudom mi volt az oka...
2022. febr. 26. 15:25
 19/31 A kérdező kommentje:
#18 lehet, neki is fájdalmas téma volt, nem tudtatod. Vagy csak nem érdekelte, olyan is van.
2022. febr. 26. 15:27
 20/31 anonim ***** válasza:
28%
Párkapcsolata se volt,úgyhogy a fájdalmas opció biztks nem, bár mindegy is...
2022. febr. 26. 15:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!