Az emberek miért gratulálnak ha valaki elmodja hogy terhes?
Talán nem nagy dolog egyeseknek, de mi például 4 évet vártunk a babánkra. Az idő alatt orvostól orvosig jártunk, már felkészültünk rá, hogy nem is lehet természetes úton, amikor egyszer csak - az orvosokat meghazudtolva, mindenféle gyógyszer vagy kezelés nélkül - spontán összejött. Sokan tudták a családból, barátaink közül, hogy min mentünk keresztül, és őszintén örültek, gratuláltak. Hogy mihez? Szerintem többek között a kitartásukhoz, hogy nem ment rá a házasságunk erre a tortúrára, és hogy végül magunktól összehoztuk.
Megjegyzem, egy becsúszott babához, akiről még el se döntötték a szülők, hogy egyáltalán megtartsák-e nem hiszem hogy gratulálni szoktak, inkább csak a születése után.
Kérdező, érdeklődni szeretnék hogy a kákán a csomó megvan már vagy még keresed?
Köszi,
Edina
Mert öröm
Nem minndenkinek sikerül egyébként.
De gratulálunk az esküvőkor is.. pedig az aztán nem teljesítmény..
Mert valamit illik válaszolni a bejelentésre. Mégsem bámulhatok ott kukán. És a gratuláció a társadalmilag elfogadott válasz ebben a helyzetben, ezért a többség azt mondja, mindenféle túlgondolás nélkül.
Ha meg nem nagy dolog, akkor eleve minek bejelenteni? Nem jelentenék be, akkor válasz se kéne rá. A munkahelyen nyilván be kell jelenteni, de a többi ismerôsnek nem lenne muszáj.
Miért kell lehordani, ha kérdez? Töknormális, ez itt a kérdések oldala.
Kérdező: én is gondolkodtam már ezen, azért is, mert láttam már olyan zavart, kipréseltszavas gratulációt is.
Alapvető humán öröm, új példány, szaporodik a faj.
Alapvetően öröm annak, aki várja, és szeretnek az emberek együtt örülni.
A kisbabák tökaranyosak, picik, helyesek, miért ne örülne mindenki egy miniatűr kisemberkének. :)
Valahogy így lehet az alapja, meg hát nyilván erre ez a kialakult konvenció, nem pl: hogy akkó ennek örömére rúgjunk be :) de ezt nem neked szánva és nem pejoratíve értem most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!