Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Terhes kismamik, anyukák,...

Terhes kismamik, anyukák, akik mostanában szültek, vagy szülnek?

Figyelt kérdés

Első babámat várom, és kicsit izgulok, mert közeledik a kiírt dátum,illetve szeretek tájékozott lenni..:) Ki mit vitt vagy visz magával a kórházi napokra? Hány napot töltöttetek bennt, illetve mennyiben befolyásolja a vírushelyzet a látogatást.. stb? Hány ágyas szobában helyeztek el titeket, illetve hogyan bántak veletek? Bocsi a sok kérdésért, csak tényleg nagyon izgatott vagyok!

Egy 33 hetes kismami:)

2021. jan. 29. 13:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy mit kell a korhazba vinni, fugg attol is, melyik intezmenyben szulsz. Altalanos korhazi kelengye listaert ajanlom a google-t, de legegyszerubb ha a sajat korhazad listajat nezed meg.

Latogatasi tilalom van, minden magyarorszagi korhazban. A szulesnel (van korhaz ahol a vajudas alatt is, de a legtobbnel csak a kitolasi szalaszban) ott lehet apuka, vagy 1db masik kisero. Az aranyora utan azonban tavoznia kell, latogatasra sem neki sem mas csaladtagnak nincs lehetoseg. Altalanosan 2-3 napot kell bent tolteni, de ez is fugg attol, hogy melyik korhazban szulsz es ott mi a protokoll. Tehat erdemes a te korhazadban tajekozodni, hogy tenyleg azt az infot kapd meg, ami varhatoan rad fog vonatkozni.

2021. jan. 29. 13:30
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Én 36 hetes vagyok, jövő héten még találkozom a szülésznővel, ott majd jól kifaggatom, hogy amit elpakoltam, az elegendő-e. Én beléptem egy olyan fb-os csoportba, ahol direkt azon kórház kismamái beszélgetnek, ahova én is menni szeretnék. Elég hasznos, ott ugyanis tételesen leírták, hogy mi minden legyen mindenképpen nálunk, és mi az, ami felesleges, ez ugyanis kórházanként eltérő lehet. Én be fogok próbálkozni a VIP szobával, de ha éppen nem lesz szabad, akkor elvileg 2-3 ágyas termek vannak, de ez is teljes mértékben vállalható, már nem az van szerencsére, hogy 10 meg 10 anyát csődítenek össze, akik aztán egymás hegyén hátán próbálnak valahogy túlélni (nyilván egy ilyen szitut nem nagyon lehet regenerációs időszaknak hívni így), a vírus miatt látogatás nincs, apuka jöhet velem szülni, aranyórázni, de utána nem jöhet be. Viszont itt is, meg máshonnan is hallottam már, hogy most kiváltképp a vírushelyzetre való tekintettel senkit nem fektetnek ott a szükséges minimumnál tovább, valakit már 2 nap után hazaengednek, ami szerintem nagyon jó. Sok országban már eleve bevezették az ambuláns szülészetet, nálunk ez még várat magára, de a 2 nap az mégsem 4 vagy 5, amit sok helyen most is kérnek, ha bár nem lenne indokolt. Jó eséllyel én fogok előbb szülni, ha nem felejtem el, akkor majd megírom, hogy mi volt végül, ha érdekel :)
2021. jan. 29. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!