Sote I-ben mostanában szült kismamik! Mit kell vagy érdemes magammal vinnem a szülésre, szülés utánra a kórházba, a babámnak stb? Milyenek a tapasztalataitok?
És kérhetik a friss hitelesített házassági anyakönyvi kivonatot ha idén júl.1-től változott a trv. és elvileg ezt már nem kell kikérni, el kellene, hogy fogadják az eredetit?
Tanácstalan vagyok, mindenki mást mond...
Szia!
Én egy éve szültem.
Azért leírom én mit vittem.
Magamnak:
- személyes iratok
- 2 db hálóing
- köntös
- szoptató ks melltartó
- tisztálkodási felszerelés
- papucs a kórterembe és 1 papucs a tusba
- zokni (fázott a lbam)
- eldobható bugyi (piacon vettem 5 db-ot)
- kés, villa, kanál, konyharuha
- nagy méretű betét, éjszakai vastag is lehet
- mellszívó készülék (kézi)
- nagyon puha WC-papír
- zsebkendő
- telefon 3 töltő
- kamera
- innivaló (víz)
Babának:
- vittem textilpelust (2db-ot)
- pelenkát (de ott adtak), azért nem árt ha van nálad)
- hosszúujjú bodyt (3db-ot)
- kis sapit
- cumisüveget
- popsitörlő
- popsikrém, de ezeket ott adtak
Más most nem jut eszembe, de nem kell kétségbe esni, ha valami nincs, akkor kérjél, vagy hozass be majd a kórházba.
Nekem első nap, pl adtak mellszívót, utána behozattam az enyémet a párommal.
Minden jót!
+ törölköző lemaradt!!! 4 db-ot raktam be!
Engem császároztak és a jód nem jött ki belőle.
Amit én hallottam,hogy változott(bnőm. 4 hónapja szült ott én 13 hónapja)lázmérőt kell vinni magaddal mert állítólag csak 2 db van az egész gyerekágyon:S
Pelenkát már akkor sem adtak.Az esti fürdetés után adják rá azt a napi 1 db-ot.
Amit viszont én nem tudtam(mert ott nem mondanak semmit,iszonyú bunkók a csecsemősök)egész nap mehetsz teáért.Én azt hittem,hogy csak a reggelihez adják azt az egy bögre tejet vagy teát attól függ mit kérsz és az utolsó napon a szobatársnőm egész nap hozta a jó meleg teát.
Utolsó előtti vagyok.Már egy pár kérdésben kitárgyaltuk,hogy milyenek a csecsemősök.Sajnos.Fent az emeletem valóban nagyon kedvesek,és az orvosok és szülésznők előtt is le a kalappal.A gond csak a csecsemősökkel van.Én majdnem nem is tudtam szoptatni,miattuk.Ja és ezeket érdemes elolvasnod:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Nem rosszból írom én és nem is Pesti vagyok,csak ahhoz a kórházba tartozunk.Azért írom,hogy ne érjen váratlanul a dolog.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, sok jó ötletet kaptam!
A csecsemősökről én is hallottam jót is rosszat is, de úgy tudom kevesen vannak, túl vannak terhelve. Mindegy van "beszélőkém" majd én sem hagyom magam:-)
Házassági anyakönyvi kivonatról van valakinek infója, hogy mostanában akkor kérik-e vagy sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!