Érhet hátrányos megkülönböztetés a terhesgondozáson oltatlanként?
Röviden, mielőtt betámadnátok:
Nyárra van tervezve a babaprojekt, nem vagyok beoltva, átestem a covidon. Több ellenanyag van a véremben, mint 3 oltás után anyukámnak. Szóval semmiképp nem fogok oltatni, itt most nem erről kell meggyőzni.
Szóval lehetséges, hogy nem végeznek el valamilyen vizsgálatot, mert nincs oltásom? Mik a tapasztalatok? Tudom őszig még változhat bármi, most csak érdeklődöm.
Remélem.
Az orvosok helyêben, ha oltott vagy oltatlan között kellene dönteni, hogy ki kapjon ellátást, az oltottat venném előre.
Kb 2-3 naponta van ilyen kérdés. Kb mindenki leírja, hogy nem, nem különböztetnek meg hátrányosan. Max ha program császár, akkor fizetősen tudsz majd pcr tesztet vinni, amit ott kérnek, mivel oltatlannak fizetős. A fogorvosi szűrés jelen szabályozás szerint szintén védettségihez kötött, de azt ugye ellenanyaggal igényelhetsz határozott időre oltás nélkül.
Plusz lesznek, akik beszólnak ezért, de ugyanúgy ellátnak. De ettől ne érezd magad húdekirekesztettnek, mert az oltott kismamáknak meg az oltásellenes egészségügyisek szólnak be.
Vannak helyek, ahol rossz ellátási körülmények között voltak a fertőzöttek (nem az oltatlanok!), és van, ahol ingyen megkapták a vip szobákat az elkülönítés miatt. Szóval jobban jársz, ha olyan fórumon érdeklődsz, ahol konkrétan szülni fogsz. Kb minden szülészetnek van fb csoportja, sok hasznos információt, tapasztalatot tudhatsz meg ott. Ugyanis tökmindegy, hogy a Bajcsyban pl milyen szemetek voltak, ha te az Uzsiba mész, ahol jók a tapasztalatok (ez csak példa)...
#4, elkülönítik, hogy ne fertőzzön meg mást.
Nekem volt oltatlan szobatársam, mikor a koraszülött babámmal voltam még benn a kórházban. Őt rendszeresen tesztelték, eleinte ingyen, utána már fizetnie kellett volna, de áthelyezték másik kórházba. Az intenzíven volt a baba, csak így mehetett be hozzá. Ez ősszel volt így.
De február 15-től az ellenanyagszint nem szàmít, csak az oltás. Akkor kapsz oltási kiskönyvet.
Nade nálunk (Győr) pl már bemenetkor kérdezik a katonák az adataimat, amit ellenőriznek számítógépen, majd mindig megkérdezik van -e oltásom. Én ettől tartok, hogy 15.-étől ha látják a rendszerben, hogy nincs harmadik, akkor mi lesz..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!