Ha valaki nem oltatja be magát 17 évesen, akkor érheti az iskolában hátrányos megkülönböztetés?
Olyan, hogy egy iskolai rendezvényen nem vehetnek részt, biztos nem.
Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy a maszkviselésnél lesz ilyen különbségtétel.
Iskolaidőben úgyse fogok sehova menni. Nyáron meg úgy is feloldják, mert nem merik megtenni, hogy nem engedik be az oltatlanokat.
Mert ha egy 6 fős baráti társaságot nézünk, és egy ember nem tud bemenni az étterembe, mert nincs beoltva, akkor a másik 5 se megy be, nem fogják azt az embert kint hagyni, amíg ők kajálnak. Így az étterem elesik 4000x6, azaz 24 ezer forinttól.
És nem azt kérdeztem, hogy oltassam-e be magam vagy sem.
Bár érhetnek még meglepetések minket, de én abban bízom, hogy idén ősszel már nem lesz az, mint tavaly volt.
A vírus szelídül, a veszélyeztetett emberek nagyrészt be vannak oltva. Ahogyan a spanyolnátha-járványból lett egy évente visszatérő influenza-járvány, mellyel szépen együtt élünk, abban bízom, hogy a koronavírus is már csak kisebb problémákat fog okozni. És ha nem is tűnik el úgy mint a himlő vagy a gyermekbénulás, de már idén télen is alapvetően nem fogja a normális életet zavarni.
Az más kérdés, hogy talán nem baj, ha kicsit "divatba jön", hogy aki köhög-tüsszög, az boltba és helyi, zsúfolt tömegközlekedési járműre maszkban megy be ill. száll fel. A járvány előtt úgy néztek az ilyen emberre, mint az UFO-ra. Most talán megszokottabb lesz, és úgy néznek rá, hogy ez a rendjén való, nem az, hogy a többiek közé leheli a náthás ember a levegőt.
2-es vagyok
Értem az érvelésedet, csak azt nem fogod fel, hogy ennyi évesen azt hiszed, hogy ezt a vacak világot te majd megváltod és valami olyat mutatsz, amit senki sem gondolt volna. Egy darabig ezeket meg tudod csinálni, aztán majd rájössz, hogy hiába vagy te Elon Musk vagy Jeff Bezos, hiába van hatalmas vagyonod és óriási "erőd", vannak dolgok, amiket még te sem leszel képes irányítani. Ellenszegülhetsz, de a törvény az törvény, hiába úgy látszik, hogy néha baromság, be kell tartani. Ahogy a 6-os is írta, majd egyedül maradsz. Azt gondolod, hogy a cégek majd azért engednek be, mert hiányolják a pénzedet? Szerinted őket nem a törvény kötelezi? Nézd már meg, hány céget tettk tönkre ezzel! Magasról tesz a pénzedre egy olyan cég, akinek a napi bevétele több százszorosa annak, amit te otthagynál.
Hol van törvénybe iktatva, hogy az oltás kötelező?
Ha meg a barátaim azért nem fognak hívni, mert nem vagyok hajlandó beadatni magamnak egy kísérleti vakcinát, akkor inkább legyek egyedül. Ne azért barátkozzanak velem, mert elmegyek velük étterembe.
Érhet hátrányos megkülönböztetés. Sőt, lehet nemsokára az oltottakat éri, ha kiderül még egy-két mellékhatás, ami miatt mondjuk ugrik a jogsi. (H1N1-nél ez megtörtént).
Mivel még bármi lehet gondold át, hogy neked mi éri meg jobban. Még ismeretlen mellekhatasai vannak a vakcináknak, szóval bármi lehet, ha beoltatod magad. Ha nem oltatsz, akkor nincs zsákbamacska.
9: "ha kiderül még egy-két mellékhatás, ami miatt mondjuk ugrik a jogsi. (H1N1-nél ez megtörtént)"
No, én ilyenről sosem hallottam.
Kérlek, ezt írd le pontosan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!