Teherbe estem. Hogyan tovább?
Kiléptem egy kapcsolatból, gyakorlatilag elhagytam az exemet a mostani páromért. Egy cikluson belül nem voltam együtt, csak egyikőjükkel. Az utolsóban az exemmel összesen csak egyetlen alkalommal, hüvelytablettával, megszakítással, peteérés után napokkal. Rendesen meg is jött utána, bár tény, hogy nem volt annyira erős.
A következő ciklusomban a jelenlegi párommal kb. 2 naponta együtt voltunk és hát igen, olykor meglehetősen felelőtlenül, ovu környékén is. Mielőtt megjött volna már furán éreztem magam, ezért két nappal azelőtt teszteltem, hogy meg kellett volna jönnie. Az egy nagyon halvány két csíkos teszt lett, majd kb. egy hét késéssel lett szemmel láthatóan is szép erős.
Én örülök a babának és a biológia ismereteim mentén teljesen megvagyok róla győződve, hogy csakis a jelenlegi páromtól lehet, de ő teljesen érthető módon bizonytalan ebben és már lassan én is kétségbe vonom a biztosságát. Azon felül, hogy majd valamikor apasági tesztet csináltatunk esetleg, szerintetek lehet bármi esélye is, hogy tényleg az előző ciklusból származna a baba?
Mielőtt megköveznétek... A jelenlegi párommal évekig együtt voltunk a múltban és azóta is közeli baráti viszonyt ápoltunk. Az exem egy 1 éves kapcsolat volt, de abszolút érezhetően kifelé tartottunk már belőle, jó ideje beláttuk, hogy nem közös az utunk, csak a kényelem tartott még össze minket, amikor jött a káposzta felmelegítés gondolata. Mielőtt bármi is történt volna én lezártam az exet, az más kérdés, hogy nyilván ennyire gyorsan nem biztos, hogy jó döntés volt ilyen agyatlanul együtt lennünk, mert életemben nem éreztem még ilyen kellemetlenül magam amellett, hogy a legnagyobb boldogság ez ami történhetett.
Sosem gondoltam, hogy valaha is ilyen kérdést fogok feltenni... Tudom, szánalmas.
Ezt igazából a pároddal kell megbeszélni, hogy hogyan tovább. Gondolom, mikor felelőtlenül szexeltetek, ő is tudta, hogy nem kisszéket fogtok csinálni. Most mégis erősen szeretne kihátrálni azzal, hogy nem is az övé, ergo nem az ő felelőssége.
Egy kérdés van: egyedül fel tudod nevelni? Mert jelenleg erre van a legnagyobb esélyed.
Én 31 éves vagyok. A babát egyáltalán nem bánom, nem kérdés, hogy marad! Ez teljesen független attól, hogy a párom az életemben marad-e a véksőkig vagy sem, elismeri-e az apaságot vagy sem. Olyan hendikeppel jött össze ez a baba (hormon problémák, pcos), hogy én őszintén csodának tartom és ha már megadatott, akkor úgy érzem nincs kérdés. A párom eszében sem fordult meg, hogy el kéne vetetni, csak bizonytalan az apai mivoltában, amit valahol megértek.
Maga a helyzet szomorít el. Tegnap voltam a terhesség megállapító vizsgálaton, napra pontosan akkorának mérték, amekkorának lennie kell az utolsó menzeszemhez képest. Ez alapján nekem megint minden kétségem elszállt. A párom azonban még ezen információ mellett is bizonytalankodva reagált, hiszen akkor is csak alig 2 héttel korábban volt az előző peteérésem kb. és nem tudhatja, hogy mekkora szórás fér bele ezekbe a méretekbe. Igazából ez az, ami miatt megszületett a kérdés...
Megjegyzem én az apasági vizsgálattól sem zárkózom el, ha azt szeretné, csak hát olyan szerencsétlen ez az egész időzítés. Örülnék, de mégsem tudok teljes szívből...
És hogy mi a kérdés? Azt gondoltam egyértelmű. Szerintetek ilyen feltételek mellett lehet-e halvány esélye is annak, hogy az apa az exem?
Nem az exed az apa
Csodalkoznek ha o volna
Apasagit kertek a baba szuletese utan ha a parod ennyire bizonytalan
Hat ne haragudj meg, de full megertem a parod.
Tegnap meg az exel kefelgetsz, ma már velem..
Mi garancia, hogy nem tertel vissza az exhez, vagy bármi hasonló jarhat a fejeben.
Én sem nevelném masnak a gyerekét.
Egyszerűen ez szamomra elég ribis....
14-es tudom. Meg van a csajnak mégegy hasonló kérdése máról is, én is láttam és végig olvasni sem tudtam a hozzászolásokat olyan bugyuta ez a hölgyike.
Reagálni sem akartam a felvetésre, hogy ő én vagyok, de akkor közkívánatra:
Én a terhességem elején tartok, tudom, hogy várandós vagyok, eszemben sincs elvetetni, járni fogok várandósgondozásra (magán praxisba) és az egyetlen dolog amiért érdekel, hogy ki az apa, az a párom negnyugtatása. Pontosan tudom milyen apasági tesztek léteznek, mert utána olvastam az elmúlt hetekben és nem akarok már 7 hetes várandósan 4-5-17D uh-n a páromhoz hasonló jellemvonásokat találni a magzat arcán (később sem).
Nem csak hogy pontosan tisztában vagyok a várandósgondozás menetével (mert megkérdeztem az orvosom és után is olvastam), de már bejelentkeztem szintén magán dokinál a genetikai uh-ra és prena tesztre is, sőt a körzeti védőnőtől is kértem ma időpontot.
31 éves vagyok, mérnök, biztos anyagi háttérrel rendelkezem, nem tartom magam gyökérnek és egészen biztosan feltudom nevelni akkor is a babát, ha egyedül maradok vele.
Nagyjából a biológiát is ismerem, én ezért vagyok meggyőződve arról, hogy a párom az apa, de megerősítésre vágytam, hogy a kérdésben szereplő tünetegyüttesek mellett az itt időt töltő, nálam esetleg tapasztaltabb várandósok, anyukák szerint lehet-e esélye annak, hogy mégis az előző ciklusból van a baba!?
Aki a kérdésemet megértette és akár némi szurkálódással is, de válaszolt, annak nagyon köszönöm! :)
Kedves Kérdező. 12-es hsz-edben írod.
"A párom azonban még ezen információ mellett is bizonytalankodva reagált, hiszen akkor is csak alig 2 héttel korábban volt az előző peteérésem kb. és nem tudhatja, hogy mekkora szórás fér bele ezekbe a méretekbe"
2 peteérés közt nem 2 hanem 4 hét telik el... Ilyen korai terhességnél (de nagyon később sem) tudnak azért 1 egész hónapot benézni. Már ez alapján is kétséges, hogy az exed lenne az apa.
Ő ezt úgy rakta össze fejben, hogy utolsó menzeszhez képest 7 hetes a magzat (ez szerepel a leletemen), de ha az azt megelőző ovut, illetve az exszel az együttlétünk időpontját nézzük, ami ugye a lehetséges teherbeesés időpontja lett volna még akár, az 8,5-9 hét. És ez a különbség nem sok.
Persze elmondtam neki, hogy akkor az azt megelőző mensitől kéne számolni a korát, az meg akkor azt jelentené, hogy most 11 hetes lenne a magzat. Úgy viszont már elég nagy a különbség. Egy hónapot nem tévedhet az uh.
A tegnapi beszélgetésünk óta nem jött szóba, talán elfogadta. Igyekszem én sem rágódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!