Mit tegyek?Terhes lettem de nem állunk rá készen “fizikailag”…
20 éves vagyok,szedem a gyógyszert de mégis teherbeestem
4tesztet csináltam mind a 4 pozitív.
Párommal együtt vagyunk 4éve.
Nekem úgy alakult hogy a suli befejezésével 4 hónapja nincs munkám.Páromnak van állása de 200 alatt keres…
Szüleinél lakunk.A házat jövőév elejére terveztük.(van fix)
De ígyis necces.
Tudtok olyan munkát ami esetleg otthon végezhető?
Szerintetek hogy mondjuk el a szülőknek?
Kritikákat nem kérek,inkább segítséget…Sürgős lenne.
Azért a sok negatívum sorolás mellett hadd mondjam el, hogy igen, áldozatokat követel, de a világ legcsodálatosabb dolga akkor is, ha vannak olyan napok, amikor telebüfizett felsővel, kócosan, összekötött hajjal próbálsz túlélni. Nem tudom, nekem a hajmosással sosem volt gondom, van annak a gyereknek apja, aki tud rá figyelni 20 percig... :D Nekem fura, hogy sokan ezt hozzák példának.
De ha nem lenne is beülteted egy pihenőszékben a fürdőbe, vagy a hordozóban és elgagyog, vagy alszik ott melletted, amíg lerendezel egy gyorsított hajmosást.
Szóval a szép része. Számomra pl. iszonyat megható volt az éhes ordítást követően, amikor cicire tettem és szinte azonnal megnyugodott. Kisimult az a kis arc. Bevallom, imádok aludni, de amikor hajnal 2-3 körül keltem etetni, az nekem mindig olyan meghitt volt. Félhomályban, takaróba bugyolálva, csak mi ketten, nyugodtan. Csodás pillanatok voltak, akkor is, ha sokszor én sem láttam ki a fejemből, mert igyekeztem arra koncentrálni, hogy mennyire durva, hogy ennek a kis lénynek én vagyok az élet.
Aztán csodás, amikor rádmosolyog, vagy először kulcsolja át a nyakad, nyúl feléd, megsimogat, kacarászik az apjával, stb.
Nehéz lenne ilyen anyagi háttérrel? Igen, valószínűleg piszkosul, de azt sem árt végig gondolni, hogy van-e a családban baba, vagy esetleg a baráti társaságban. Ha van, akkor egy csomó cuccot fogtok kapni ingyen, amiktől ők már szabadulnának, nektek pedig jól fognak jönni. Jófogáson, facebookon is találni egy csomó felajánlást. Gyakorlatilag 1-2 évet kell kibírni, utána mehetsz dolgozni és építhetitek ugyanúgy az életeteket.
Én úgy vagyok vele, hogy vállalni kell a tetteinkért a következményeket. Ez alól egy kifogást látok, ha a szülő nem tudná szeretni azt a gyermeket. Azzal valóban tönkreteszi az egész életét. Az a kis lélek titeket választott és ha most elkülditek... a fene sem tudja jön-e majd másik és mikor jön.
21
Egy nőt sem hallottam.még,hogy megbánt volna egy vágyott gyermeket. Anno anya is elvetethetett volna, mert egyedül maradt 2 gyerekkel. Felnőttünk,emberek lettünk. Mai napig hallgatom,hogy ha mi nem.lennenk megbolondult volna.
18/19#
Nővérem 2 féle fogamzásgátló gyógyszer és 2 féle spirál mellett is terhes lett..
Vannak akik minden védekezés ellenére is teherbeesnek..
Szülőkkel beszéltetek?
Sajnos én nem merek semmit sem írni, mert nem vagyok a ti helyetekben és nem lenne fair írni, hogy én mit tennék.
Anyagilag:
A magzat 91. napjától igénybe lehet venni az adókedvezményt. Havi 10.000
A gyerek 169. napjától apuka elmehet GYEDre, mellette dolgozhat, te előtte GYESen vagy.
Egyszeri anyasági támogatás 60-70 ezer körül van. 4-szeri látogatás kell hozzá az orvosnál.
Igénybe vesztek egy önsegélyező EP kártyát (OTP,Generali stb.), arra fizettek havonta X pénzt, amin vehettek tápszert, pelenkát stb. (drogériákban is!) és a következő évben a befizetett összeg után kaptok vissza a kártyára.
Ha találsz munkát, bölcsibe is mehet a kicsi, de én megvárnám a 2 évet legalább.
23-al értek egyet.
(Abortusz, mert erre még nem válaszoltak: nőgyógyász megállapítja a terhességet, 2* kell elmenni a családvédőhöz vagy kihez, onnan vissza a dokihoz, aki kiír abortuszra (beutalót ad), majd a kórházat kell felkeresni. Nekem volt anno 21 évesen, azért, mert egyikünknek sem volt munkája. Így, hogy most tudom milyen egy babával, bánom, de a múlt az elmúlt.)
Sok erőt kívánok a jó döntés meghozatalához! Kitartást kívánok!
(10-es, aki leírta milyen egy baba. Hát nem biztos, hogy olyan lesz. Nálam az első után vékonyabb voltam, mint előtte elmúlt években, nem kelt 2-3 óránként...)
A döntés persze a tiéd, hallottál itt negatívat is, pozitívat is. Az anyagiak azt gondolom bár jelentenek akadályt, akkorát mégsem jelenthetnek, hogy ne tudjátok megoldani az életet valahogy 1-2 évig. A gyerek féléves kora után apuka kaphat GYED extrát, ez már egy kicsit könnyít. Odáig kell kihúzni valahogy.
29 nagyon jól összefoglalta, hogy azért csurran-cseppen egy kis pénz innen-onnan, a családi pótlékot (12 ezer ft) kihagyta. :)
Megjegyzem a legbiztosabb körülményekbe is becsúszhat 10 év múlva a nincstelenség, akkor sem mondja azt az ember, hogy oké, megszabadulok a gyerekemtől, mert csak viszi a pénzt... Meg kell tudni oldani.
Ha pedig valaki a 26-os válaszoló nővéréhez hasonlóan teherbe esik (főleg többször is) gyógyszer meg spirál mellett, akkor azért el kellene gondolkozni, nem? Vagyis egyszer besikerül, oké... De utána nincs valami önismeret gyakorlás, hogy mit tettem (elfelejtettem bevenni, beteg voltam, nem jól szedtem), vagy esetleg orvosi kivizsgáláson elindulás, hogy mi okozhatta, ha nem én tehetek róla? Sokan alkalmazzák mindenféle védekezés nélkül évek óta sikeresen a termékenységtudatot, vagy a megszakításos védekezést. Ehhez képest nehezen fogom, hogy hormonális készítmény mellett, ami kvázi elnyomja a ciklust... hogy!? És pláne hogy lehet többször is!? Ez most nem egy rúgás akart lenni kérdező, nem neked szólt igazán a válaszom, de a jövőre való tekintettel neked is javaslom, hogy járj utána miért alakulhatott így.
A szülőkhöz és a döntéshez sok erőt kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!