Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek is 'gáz', ha...

Szerintetek is 'gáz', ha szeretnék kicsit többet adni magamra? Ti hogy álltok/álltatok ehhez?

Figyelt kérdés

26 hetes terhes vagyok és van egy másfél éves kisfiam.

Mostanában egyre inkább úgy érzem, hogy elégedetlen vagyok a külsőmmel, teljesen elhanyagolom magam.

Szeretnék kicsit tenni ez ellen, de mindenki a környezetemben azzal jön, hogy 'ennek nem biztos, hogy most van itt az ideje' meg hogy 'sok mindennel tudnál ehelyett foglalkozni' stb.

Nem körmöshöz meg pilláshoz szeretnék menni 2 naponta.

Egyszerűen csak szeretnék eljutni pl a fodrászhoz. Szeretnék elmenni egy drogériába pár új smink cuccért esetleg. Ez tényleg ennyire önző dolog lenne?

2021. dec. 3. 08:47
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Igen, csak ha Ő meg közli, hogy nem vigyáz a fiamra, akkor nem nagyon tudok mit csinálni..

nem sok fodrász dolgozik vasárnap is, amikor a férjem egésznap tudna a gyerekre figyelni. Tehát ebben az esetben akadályoz anyukám hozzáállással a kérdéshez

2021. dec. 3. 09:45
 12/23 anonim ***** válasza:
74%
Próbáld meg megbeszélni legalább anyukáddal, ha ő vigyázna a picire, hogy igenis szükséged van erre, ezáltal nem felesleges pénzkidobás! Igenis megérdemled! Állj ki szépen magadért, a kisfiad is egy feltöltődött, türelmes, magával elégedett anyukát érdemel, így szerintem ne sajnáld magadtól!
2021. dec. 3. 09:46
 13/23 anonim ***** válasza:
71%

Nincs esetleg egy barátnőd, aki kisegítene arra a rövid időre? Akár hogy elkísérjen, és ha a gyerkőc nagyon unja, akkor forduljon vele egyet?

Mellesleg általában a fodrászokkal is meg lehet beszélni, hogy úgy adjanak időpontot, hogy lehetőleg minél hamarabb végezz. Vagy esetleg olyan nincs a környéketeken, aki házhoz is megy? Ok, az ilyenek általában nem mesterfodrászok, de ha nem akarsz valami nagyon extrát, akkor azt azért meg tudják neked otthon is csinálni.

2021. dec. 3. 09:51
 14/23 anonim ***** válasza:
74%
Akkor szimplán csak mondj annyit anyukádnak, hogy dolgod van és ha tud, akkor vigyázzon a gyerekre. Semmi köze nincsen hozzá, hogy mi a dolgod, ha úgyis ráér. És még is mondhatod neki azt is, ha elmondod, hogy fodrászhoz mész, hogy nem báli frizurát mész csináltatni, csak egy festés és igazítás lesz. Gondolom azért ő is el szokott ennyi miatt menni fodrászhoz. Az talán jobb lenne, ha egy lelakott vállalhatatlan nyúzott szerencsétlen lenne belőled, aki érzelmileg instabil, mert nem kapja meg azokat a kis boldogság morzsákat, amiket az ilyen apró, teljesen hétköznapi dolgok jelentenek?
2021. dec. 3. 09:58
 15/23 anonim ***** válasza:
54%

Esetleg alvásidőre időzíteni a fodrászt? Mármint vinnéd magaddal, csak közben ő aludna a babakocsiban.

A férjed mikor jár fodrászhoz?

2021. dec. 3. 10:04
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Az nem gáz, hogy szeretnél némi énidőt bármire gyerek nélkül. Viszont az gáz, hogy nem számíthatsz ennyire sem az apjára, hanem anyádat kell győzködnöd ilyenért, és nemsokára kettővel zsonglőrködhetsz. Kizártnak tartom, hogy a férjed látástól mikulásig dolgozik és nem szokott igénye lenni szintén némi énidőre, legyen az tévézés, sokáig zuhanyozás, alvás hétvégén, nézelődés egy boltban, vagy bármi hobbi, közösségi program. Mindenkinek kell az egészséghez néha valami, ami nem annyira "közhasznú" vagy csak csönd, amiben végre hallja a saját gondolatait. Ha meg nincs segítséged, marad, hogy fizetsz érte egy idegennek, de akkor ezt kell elfogadniuk. Viszont anyukádnak nem kötelező vigyáznia a gyerekre, az egy szívesség, neked meg ezt kel elfogadni.
2021. dec. 3. 10:07
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

"A férjem sajnos nagyon sokat dolgozik, hétköznap és hétvégén is.. Na meg általában azt a választ kapom tőle, hogy 'majd', az meg tudjuk mikor lesz :D"

A kérdésed alapján nekem nem úgy tűnik, mintha helyetted meg a házvezetőnő és a dadus oldaná meg a háztartás és gyereknevelés gondjait, ergo kvittek vagytok...

A 'majd' az akkor van, amikor te mondod. "Apus, akkor csütörtökön 18 órára megyek a fodrászhoz, tudod, ahogy megbeszéltük: addig te maradsz a gyerkőccel."

Ha pedig húzná a száját, akkor el lehet neki magyarázni, hogy néhány havonta 2 órát eltöltenie egyedül a gyerekkel bizony semmi extra, ezt jelenti az, ha szülő vagy. Sőt, készüljön fel, mert amíg megszülöd a másodikat, akkor is rá vár ez a nemes feladat, utána meg 2 kölyökkel is meg kell tudni oldania majd ezt az embertpróbáló feladatot...

2021. dec. 3. 10:13
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért drogériába simán lehet babával, gyerekkel is menni. Ha jól alszik babakocsiban, akkor talán fodrászhoz is. Én múzeumba jártam egy időben alvásidőben :) Ő akkor ébredt, ha nem mentem vele, hanem megálltunk, szóval fodrász az nem ment volna, meg hosszú sorbanállás, de rövidebb boltba menést tudtam intézni.
2021. dec. 3. 10:15
 19/23 anonim ***** válasza:
58%

"Tehát ebben az esetben akadályoz anyukám hozzáállással a kérdéshez"

Nem neki szültél, nem rá kellene haragudnod.

Egyedül a férjedre lehetsz mérges és joggal.

2021. dec. 3. 10:16
 20/23 anonim ***** válasza:
80%
Az, hogy fodrászra költesz a közös pénzetekből, az rád és a párodra tartozik! Anyukádat megkéred, hogy vigyáz-e a gyerekre, neki csak annyi lenne, hogy igen vagy nem, nem pedig beosztani a pénzeteket. Amúgy meg ha felhozza, hogy ez felesleges kiadás, akkor mondd neki, hogy az lenne felesleges kiadás, hogy emiatt bébiszettert fogadj!
2021. dec. 3. 11:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!