Várandósan kéritek a harmadik oltást?
Érdekes valahogy hiteles forrásból még egy ilyen példát sem hallott senki, sőt nem hiteles forrásból sem.. csak minden ilyen post alatt odakommenteli valaki, hogy mennyi kismama vetélt el oltás után…
De érdemes a kórházi csoportokban kérdezni, mert ott névvel és arccal még csak pozitív vélemény érkezett.
Én is mindenhol ezeket a kommenteket olvasom, de ápolóként írom, olyanról még nem hallottam, hogy valaki oltás után vetélt el/halva született a gyermeke, olyan viszont több is volt, aki oltatlan kismamaként halt meg covid fertőzésben, vagy koraszülés történt, sürgősségi császár, a baba tüdő problémákkal született stb. (Kistarcsa, Flór Ferenc kórház)
Én már várandósan vagyok itthon, de 2 évet a covid részlegen töltöttem, úgyhogy tudom, láttam.
Aki ezeket írja, hogy max elvetél az ember, írja már oda melyik kórházból érkezik a tapasztalat, mert komolyan utána tudok érdeklődni, a legtöbb ilyen egyébként kamu,ha nem tud pontos infót adni, akkor meg nem értem miért ír ide, minek kell felesleges pánikot kelteni..?
Nálunk egyelőre nem ajánlják a 3. oltás felvételét egyébként terhesség alatt, így én is csak 2x vagyok oltva.
Az influenza oltás eddig is ajánlott volt várandósan. Mint ahogyan a lázcsillapító is ajánlott, ha lázas vagy terhesen, mert a láz árthat a babának, míg a lázcsillapító kis mennyiségben ártalmatlan.
Ugyanúgy ha valaki covidos lesz az a babára és az anyára nézve is kockázatos, míg az oltás semmilyen hatással nincsen a babára.
Ezt a kísérleti stádiumot meg hagyjuk, az FDA-től már teljesen megkapta az engedélyt. Valójában minden klinikai vizsgálaton átment de a 4. Fázis valóban évekig is eltarthat, mert a hosszú távú mellékhatásokat is figyelik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!