Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 hetesen ùjra ùgy érzem...

17 hetesen ùjra ùgy érzem magam, mint terhesség elött, jelenthet bajt?

Figyelt kérdés
Orvosnál 9 napja voltam, akkor minden oké volt, viszont kezdek aggòdni, elmùlt a hányinger és egyre kevesebb ételtől van hányingerem. A mellem enyhén érzékeny, és még mozogni sem érzem, amin csodálkoznak azok az ismerősök akik már szültek. Nem akarok pánikos idiòtának tűnni, de mégis miből kell tudjam, hogy jòl van a baba? Legközelebb 3 hét mulva lát doki.
ma 07:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szívhang figyelőd nincs? Az ismerőseid szeretnek ijesztgetni. Teljesen normális hogy a rosszullétek elmúlnak az első trimeszterrel, mozogni pedig attól függ hol tapad a lepény, de nagyon sokan csak a 18-21 hónapba kezdik érezni. Én 19 hetesen éreztem először.
ma 07:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

17 hetesen nem kell érezni a baba mozgását.

A tünetek meg jönnek mennek.

Nekem 17 hetesen már semmiféle terhes tünetem nem volt, szerencsére.( Hánytam eleget az elején, örültem, hogy elmúlt)

ma 07:55
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a valaszokat, nincs szívhang figyelőm, gondoltam, hogy rendelek, de ha ott megint nem találom a szívhangot, agyér görcsöt kapnék.
ma 07:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem „kell” egész terhesség alatt émelyegni. A standard amúgy a 6-12. hétig tartó időszak, de hangsúlyozom, tök normális az is, ha valakinek egyszer sincs hányingere, és az is, ha egész terhesség alatt van. A tünetek meg, igen, jönnek-mennek. Az első trimeszterben pl. alig tudtam enni a hányingertől, a 2. trimeszterben meg farkasétvágyam lett, amikor elmúlt. Hol nagyon fáradt voltam, hol majd kicsattantam az energiától stb. Szóval, nyugi! Azzal sincs gond, hogy 17 hetesen még nem érzed a mozgást.
ma 08:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is kb ott kezdtek el múlni a tünetek, én inkább örültem neki :D

akkroiban egyik héten többször éreztem a babát, de nagyon kellett figyelni, máskor napokra semmi. Elől tapadó lepány mellett, 20.héttől éreztem rendszeresen, addig a szívhanghallgatót használtam. 17 hetesen már simán megtalálja az ember. Ott már nem tud elbújni a kicsi :) Ha vennél és szeretnél infót a használatról, akkor nyugodtan írj privátban, segítek.

A tünetek miatt ne aggódj, ilyenkor már egyáltalán nem kell legyenek. Mozgást szintén nem kell még érezni, 24.héttől viszont kötelező érezni, de addigra mindneki szokta :) Tudom ez az átmenet itt nehéz, én is kivoltam tőle, de ez sajnos ilyen.

Jó egészséget!

ma 08:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia én végig hanyos, egesznap rosszullétes kismama voltam. Kb a 18.heten mentem dokihoz és még akkor sem éreztem a baba mozgását de már elmúltak a rosszullétek. 20.het felé kezdtem erezni.Annyira sok mindentől függ. Hol helyezkedik el a placenta stb. Ne aggódj! Biztos minden rendben van ☺️
ma 08:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A második trimeszter a legjobb része a terhességnek, pont ezért, mert általában már nincs rosszullét és még nincs nagy hasad, azaz le tudsz hajolni, kapsz levegőt..

Engem akkortájt az is megnyugtatott, hogy egyértelműen nőtt a hasam. Pár hét és érezni fogod a mozgását is.

ma 08:41
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a 20.hét után kezdtem érezni a mozgását.

Be is pánikoltam rendesen, de aztán minden rendben volt.

A rosszullétek pedig jönnek-mennek. Nyugi minden rendben lesz!

ma 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!