Ez nekem kicsit durva?!
Fél éve kint élek külföldön most vagyok 7 hetes terhes elmentem háziorvoshoz hogy kérjek beutalót kórházba és nem adott mert itt csak kétszer van vizsgálat 12 és 20 hetesen!Nem tudom de nekem ez kicsit fura hogy ennyire nem foglalkoznak velem/velünk!
Szerintetek?
Pont nemrég olvastam erről, valójában ez az alap, a mi sokat szidott egészségügyünk kivétel, mert itt sokkal többet figyelnek a kismamákra.
Nem írtad, hol élsz, de az a gyanúm, ha ott megkérdezel anyukákat, nekik teljesen természetes, hogy így van, nem mennek sehova, így hordják ki a gyereküket.
en is Angliaban szultem, ketszer. Valoban a 12. es a 20. heten van uh-s vizsgalat, vervetel kb 5szor volt, alapkontroll eleinte negy hetente, a vege fele ket hetente, majd hetente.
Ha valami gond van, akkor persze van meg uh, akkor keresd fel a midwife-ot, vagy a surgossegit. De ezt nem kivanom. Nalunk volt gond, azonnal csinaltak uh-t es kontrollra is kuldtek, igy az elso terhessegem alatt 4 volt. A masodik babat a 30. het kornyeken kicsinek tapogattak, ezert ismet akartak uh-ra kuldeni, de vegul nem volt ra szukseg, epp akkor jottunk haza.
Nem mondanam egy szoval sem tehat, hogy nem figyelnek az emberre.
Ott ez a normalis es nekem tetszett.
Egyebkent van lehetoseg korai uh-t kerni, ha hamar jelentkezel a haziorvosnal, ket baratnom is elment dokihoz egybol a teszt utan es a 6. het kornyeken volt uh-juk. Ha esetleg gond volt az elozo terhesseggel, akkor szinten csinalnak korai uh-t.
En ezekre direkt nem jelentkeztem, nem tartottam szuksegesnek.
Örülj, hogy nem kell minden héten a kórházba menned vmi vizsgálatra+magánorvoshoz! Szerintem itt Mo-on túlzásba viszik!!!!
Ne idegeskedj, csak élvezd a kismamaság minden pillanatát!
Jó babavárást Neked!
Az utolsóval teljesen egyet értek.
Itthon már van 12. heti kombinált teszt is, így lényegében még eggyel több vérvétel és uh.
Mindig rohanni kell valahova, 3 hetene doki, 4 hetente védőnő,közben háziorvos, fogorvos.....orvos, orvos hátán :(
Nekem azt mondta a gyerekorvosunk, nem csodálja, hogy ennyi izgága kicsi születik--anyukát már annyi stressz éri terhesség alatt ami kihat a kicsikre is... Hogy ezt már Ő is túlzásnak tartja.
én pedig azt tartom furcsának hogy azzal senki nem törődik hogy az ottani babák közt mennyi születik betegen...nem hiszem hogy 2xi uh mellett kiderül időben ha gond van...
természetesen ha rendben van minden akkor nem kell állandóan nézni de most jöttem ki a kórházból ahol egy kismamát mivel semmi panasza nem volt ezért nem is nézegették...most intenzíven van a kicsi szív és egyéb betegségekkel....
nem kell 22 uh nem azt mondom de 2 se elég mert 1-2napos eltéréssel egész más méreteket mérnek és az alapján nagyon sok minden kiderülhet...
Vitatkoznek az utolso feltetelezessel. KOrabbi valaszolo vagyok. Nekem mindket genetikai uh sokaig tartott, nagyon alapos volt a vizsgalat. Ha barmi esetleges elterest talaltak volna, akkor lett volna kontroll. 20 hetesen az mar boven latszik, ha gond van. Ha problemas a terhesseg, mint irtam, akkor szinten van uh.
Es statisztikakat nezve nem szuletik ott tobb gyerek betegen, vagy nem eszrevett problemaval, mint mondjuk itthon, vagy mashol europaban. Sot, ugy tudom, hogy jobbak a szuletesi statisztikak, meg a szules modjat is nezve.
Kombinalt teszt egyebkent ott is van, vagy negyes teszt, szoval a down kort szurik termeszetesen.
De afp nincs mar jo regen, mert elavultnak tartjak.
Cukorterheles akkor van, ha fenall a gyanu. Ugyanugy 24 hetesen vegzik, ha van a csaladban cukorbeteg, volt korabbi terhessegi diabetesze a kismamanak, vagy a 20. heti uh-n nagyobb a baba lenyegesen, mint kellene.
hát köszönöm szépen...
"20 hetesen bőven látszik" akkor már elég késő...
nem mindegy hogy egy küret kell vagy meg kell szülnöd mert már nagy a beteg babád...örülj a szerencsédnek de ne álltalánosíts belőle...sajnos több szem többet lát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!